The Veggie Sisters

Latest recipes from The Veggie Sisters

Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

Τηγανητές γυαλιστερές

Τρία κιλά γυαλιστερές μου έφερε ο γαμπρούλης μου να φτιάξω. Έψαξα τα αρχεία μου, έψαξα τα βιβλία μου και τελικά τις τηγάνισα... Η συνταγή από το βιβλίο Ψάρια και Θαλασσινά των Ernst Knam- Matteo Vigotti.

Υλικά

800 γραμμάρια γυαλιστερές
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
100 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
20 γραμμάρια κουρκουμά
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Βάζετε τις γυαλιστερές σε ένα μπολ με κρύο νερό κάτω από τη βρύση, το οποίο θα φροντίζετε να ανανεώνετε συνεχώς και τις αφήνετε μία μέρα για να καθαριζουν από το έντερο. Στη συνέχεια, τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζετε μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα. Έπειτα τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και στη συνέχεια αφαιρείτε την ψίχα από το κέλυφος.
Σουρώνετε την ψίχα, τη στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και την πασπαλίζετε με τον κουρκουμά σε σκόνη και με το πιπέρι. Εν τω μεταξύ ρίχνετε σε ένα μπωλ την τριμμένη παρμεζάνα  και το καλαμποκάλευρο, τα ανακατεύετε και προσθέτετε την ψίχα από τις γυαλιστερές.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι και το ζεσταίνετε μέχρι τους 120 βαθμούς, θέλουμε η ψίχα να τηγανίζεται αργά χωρίς να καίγεται . Τηγανίζετε για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι γυαλιστερές.
Στην συνέχεια, τις στεγνώνετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, αλατίζετε και τις τρώτε!!!

Update για την RIRI


Αυτές είναι οι γυαλιστερές..... Καμμιά ιδέα τι να τις κάνω τώρα;

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails