The Veggie Sisters

Latest recipes from The Veggie Sisters

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

The 7-links-project!

Η γλυκιά Claudia από το μπλογκ « A seasonal cook in Turkey» μας προσκάλεσε να συμμετέχουμε στο «Seven Links Project.» ήταν ένα πολύ ευχάριστο παιχνίδι και διασκεδάσαμε με την αδερφή Λένια προσπαθώντας να απαντήσουμε στις ερωτήσεις. Ιδού: 
Η πιο όμορφη ανάρτηση: “Πάθος για την Ιταλία” Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ χορταστικό ποστ! Περιείχε τα πάντα: την ερωτική εξομολόγηση της αδερφούλας μου προς αυτή την υπέροχη χώρα, ένα εξαιρετικό ιταλικό πιάτο, ένα τέλειο ερωτικό τραγούδι και όμορφες φωτογραφίες. Φαντάζομαι πως ξεχωρίζω αυτή την ανάρτηση, γιατί ικανοποιεί τον ουρανίσκο, τα αυτιά, τα μάτια και την καρδιά!

Η πιο δημοφιλής ανάρτηση: Σολωμός στον φούρνο” θαρρώ πως δεν είμαι η μόνη στον κόσμο που λατρεύει αυτό το πεντανόστιμο ψάρι! Η δημοτικότητα τούτης της ανάρτησης μου δείχνει ότι είμαστε χιλιάδες!

Η πιο αμφιλεγόμενη ανάρτηση:  σε ένα μπλογκ μαγειρικής δύσκολα αναφέρεσαι σε θέματα που προκαλούν αντιπαράθεση. Εκτός κι αν αρχίσουμε τους καβγάδες για το αν η φέτα Χελμού είναι καλύτερη από τη φέτα Παρνασσού!!!

Η ανάρτηση που που προσφέρει την μεγαλύτερη βοήθεια:  Χωρίς χέρια, χωρίς πόδια, χωρίς προβλήματα” είναι η πιο συγκινητική ανάρτηση και με έχει βοηθήσει (όχι από μαγειρικής άποψης) να είμαι πιο αισιόδοξη! Η ιστορία αυτού του εξαιρετικού ανθρώπου αποτελεί παράδειγμα για όλους μας!

Μια ανάρτηση με αναπάντεχη επιτυχία: Ράντζα λεμονάτη”ήταν μια αναπάντεχα πετυχημένη ανάρτηση. Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα και ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα μιας και ήταν ένα απλό πιάτο με ψάρι.

Μια ανάρτηση που δεν έλαβε τη δέουσα προσοχή: “Καλαμαράκια από τη Βαλένθια με αγάπη” Πρόκειται για μια πολύ υποτιμημένη συνταγή! Σίγουρα δεν έλαβε την δέουσα προσοχή και είναι κρίμα! Μονάχα να ξέρατε πόσο νόστιμα είναι αυτά τα καλαμαράκια! Δοκιμάστε τα και πιστέψτε με δεν θα το μετανιώσετε!

Η ανάρτηση για την οποία είμαι περισσότερο περήφανη: Τούρτα ωδή στο φουντούκι ο τίτλος τα λέει όλα. Όχι μόνο είναι ένα καταπληκτικό γλυκό αλλά δεν υπολείπεται και σε εμφάνιση! Απαιτεί βέβαια κόπο, ωστόσο το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές!


Thanks to the lovely Claudia from A seasonal cook in Turkey we have been nominated to participate in the Seven Links Project. It was such an interesting project and we had lot of fun trying to answer the questions! So here are the answers:
My most beautiful post: Passion for Italy” I think this was a rich post! It contained everything: my sister’s declaration of love for this great country, an exquisite Italian dish, a perfect song and lovely pictures. I guess I love it because this post satisfies the palate, the ears, the eyes and the heart!

My most popular post:salmon in orange sauce” I guess I am not the only one in the world who adores this tasteful fish! The popularity of this post makes me believe that we are thousands!
My most controversial post: Well it is a food blog and we really could not think of any controversial postL

My most helpful post: No legs, no arms, no worries” it is the most touching post and it has helped me (not in a culinary way) to be more positive! The story of this extraordinary man is an example for all of us!

A post whose success surprises me:Sandy ray with lemon” it was an unexpectedly successful post and I have to admit I was surprised because it was a humble dish

A post I feel didn’t get the attention it deserved: “Squids from Valencia with love” it is such an underestimated recipe! It certainly did not get the attention it deserved! If only you knew how delicious these squids are! Do try them and believe me, you are not going to regret it!

The post I am most proud of:An ode to hazelnut the title depicts the truth. Not only is it a delicious dessert but also it is so beautiful. It demands effort but the result will make it up for you! The pictures prove me right!
We invite to the 7 links project the following bloggers:
Mary

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Κίτρινη σαλάτα με χταπόδι - Yellow οctopus salad



Άλλη μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη σαλατίτσα που μπορεί να φαγωθεί και ως μεζεδάκι συνοδεία φυσικά ούζου! Ό,τι πρέπει για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες!

Υλικά:

1κιλό χταπόδι, σε κομμάτια
3κίτρινες πιπεριές, σε μεγάλες φέτες
Χυμός ενός λεμονιού
4κ.σ. ελαιόλαδο
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζω το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και το αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνω τις πιπεριές για 10-15 λεπτά. Όταν σβήνω την φωτιά, προσθέτω το λεμόνι, το λάδι και τον μαϊντανό και αλατίζω. Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγούλα, δεν νομίζετε;


Another easy, quick and yummy salad. You can have it as meze while drinking your ouzo on a hot summer night!

Ingredients:

1kg octopus, cut in chunks
3yellow peppers, in big pieces
Juice of one lemon
4Tbsp olive oil
Parsley, finely chopped
Salt

Directions:

Put octopus in a pot with a little water and let cook on medium heat until tender. When almost ready add peppers. Let cook for another 10-15minutes. Then pour lemon juice, olive oil, season with salt and sprinkle over parsley! Such an easy and quick recipe, don’t you think?

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

Διακοπές - Holidays !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Αγαπητοί μπλογκόφιλοι, ήρθε η ώρα να σας αποχαιρετήσω. Οι διακοπές μου ξεκινούν σήμερα επιτέλους. Δεν θα αποκαλύψω τον προορισμό μου! Θα τον καταλάβετε όταν επιστρέψω, θα σας ξεναγήσω με ειδική ανάρτηση στα μέρη που θα σεργιανίσω! Εγώ μπορεί να λείπω, αλλά οι νοστιμιές θα συνεχίσουν να «ανεβαίνουν».  Έχω ήδη μαγειρέψει κάποια καλούδια που θα ανεβάζει η αδερφούλα μου, η Μανουσίνα!
 Εύχομαι σε όλους και σε όλες να περνάτε όμορφα και να χαίρεστε την κάθε στιγμή σας!
Σας φιλώ,
Λένια!

My dear blog-friends,  it’s time to say goodbye! My vacation starts today! I won’t reveal  my destination! You will find out when I come back! I am going to post pictures of the places I am going to visit! I may be absent but the blog is at my sister’s good hands! I have already cooked some dishes and Manousina is going to post them for me. I wish you have a lovely time and enjoy every single moment!
Many kisses,
Lenia!


Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

Γίναμε application!!!!Our blog has become an application for nokia phones!


Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε πλέον να "δοκιμάζετε" τις νοστιμιές μας μέσω του Ovi Store των κινητών Nokia. To "Τι θα φάμε σήμερα" έγινε application !!!! Όσοι λοιπόν έχετε "έξυπνα" Nokia κινητά, μπορείτε να αποκτήσετε το application δωρεάν μέσω του Ovi Store.
To application είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

We are delighted to inform you that our blog "What are we going to eat?" has become a free application for nokia mobile phones. Unfortunately this application is available only in Greece and Cyprus!

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Θαλασσινή Πατατοσαλάτα - Seafood potato salad



Το καλοκαιράκι ήρθε επιτέλους! Τις τελευταίες μέρες κάνει πράγματι πολλή ζέστη! Ο καιρός δεν είναι ιδανικός για πολύωρη παραμονή στην κουζίνα και μαγείρεμα πολύπλοκων πιάτων! Επομένως σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από μια πλούσια και υγιεινή σαλατούλα; Φτιάχνεταιγρήγορα και εύκολα και είναι πολύ θρεπτική! Σήμερα λοιπόν προτείνω μια σαλάτα με πατάτες, θαλασσινά και σάλτσα πέστο. Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι φανατική οπαδός της πέστο. Θεωρώ υποχρέωσή μου να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην Τζένοβα για αυτό τογαστρονομικό δώρο της στην ανθρωπότητα! Πρόκειται για μια σάλτσα γευστικότατη και αρωματικότατη και θα μπορούσα να την τρώω κάθε μέρα! Ενώ την φτιάχνω συχνά με ζυμαρικά, αυτή είναι η πρώτη φορά που τη χρησιμοποιώ ως ντρέσινγκ σε σαλάτα! Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!

Υλικά:

Για τη σαλάτα:
3 μεγάλες πατάτες
500γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (χταπόδι, γαρίδες,καλαμάρι)

Για την πέστο:
1 γεμάτη χούφτα φύλλα βασιλικού
7κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
25γρ. κουκουνάρι
60γρ. Πεκορίνο ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση:
Σε δύο ξεχωριστές κατσαρόλες βράζω τα θαλασσινά μου και τις πατατούλες μέχρι να μαλακώσουν. Προσέξτε μην παραβράσετε τις πατάτες, τις θέλουμε ευπαρουσίαστες! Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα μαζί. Καθαρίζουμε τα φύλλα βασιλικού και τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του πέστο. Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια πηχτή ομοιογενής σάλτσα. Ανάλογα με τα γούστα προσθέτουμε ή αφαιρούμε υλικά. Αν π.χ. την θέλετε πιο σκορδάτη, βάλτε κι άλλο σκόρδο κ.ο.κ.
Κατόπιν περιχύνω τη σαλάτα με την πέστο, ανακατεύω με τα χέρια έτσι ώστε η σαλτσούλα μου να πάει παντού και να μην καταστραφούν οι πατάτες και σερβίρω! Κατά προτίμηση τρώγεται ζεστή! Να είστε σίγουροι ότι θα ευωδιάσει ο τόπος από το άρωμα του βασιλικού!
Η πέστο διατηρείται ωραιότατα στο ψυγείο, αν την βάλετε σε ένα βαζάκι και την καλύψετε με λάδι. Το ξέρω ότι οι Γενοβέζοι θα με μισούσαν, αν μάθαιναν ότι αντί για γουδί χρησιμοποιώ μούλτι, αλλά τουλάχιστον είμαι ειλικρινής!!!

Summer is finally here! The last few days it has been really hot! The weather is not ideal for staying in the kitchen too long and preparing complicated dishes. Therefore can you think of anything better than a rich and healthy salad? Easy and quick to make and packed with nutrients! Today we are having a potato salad with seafood and pesto dressing! I have to admit I am a pesto lover! I must thank Genova for this culinary gift to humanity! Pesto sauce is so flavorful and aromatic that I could eat it every day! I make it often with pasta and this is the first time I used it as a dressing for a potato salad! It was amazing!

Ingredients:

For the salad:
3 big potatoes
500gr. Seafood (squid, shrimps, octopus)

For the pesto sauce:
1 big handful of fresh basil leaves
7tbsp olive oil
2 garlic cloves
25 gr. Pinenuts, grated
60gr. Pecorino cheese, grated

Directions:
Boil seafood and potatoes in different saucepans until tender. When ready drain them and place them in a large pot. Clean basil leaves and place them in a foodprocessor. Add the other ingredients and start processing until they are well incorporated. Depending on your taste you can modify the quantity of the ingredients f.e. if you are a garlic fun, add some more cloves etc
Pour the dressing over the potatoes and seafood. Mix well with your hands so that the sauce covers both ingredients. It is better to serve thissalad when hot. You can be sure of one thing! The aroma of basil will linger all over the place!
Pesto can be stored in a jar. Just add a little oil to seal the top and keep it in the refrigerator. I know that people from Genova would hate me if I told them that I make pesto without using a mortar and pestle as the tradition orders but at least I am honest!!!

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Κροκέτες μπακαλιάρου - Bacalao croquettes

Άλλο ένα πιάτο που περίμενε υπομονετικά στον φάκελό του, μέχρι να έρθει η ώρα του να "ανέβει". Αυτές τις ψαροκροκέτες τις είχαμε φτιάξει μαζί με την Νικολίνα (νονά της Χαράς και παιδική μου φίλη) όταν φτιάξαμε την πεντάστερη μακαρονάδα. Είναι πολύ εύκολες και πολύ νόστιμες, ιδανικός μεζές για τα καλοκαιρινά βράδια, για ουζάκι ή μπυρίτσα.


Υλικά
600γρ μπακαλιάρος παστός ξαλμυρισμένος
2 αυγά
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ποτήρια του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι μπύρα (ποτήρι του νερού)
Μαϊντανός
Αλάτι - Πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα


Εκτέλεση
Την προηγούμενη μέρα κόβω σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον βάζω σε νερό το οποίο το αλλάζω κάθε 3 ώρες, για να ξαλμυρίσει.
Αφαιρώ την πέτσα και τα κόκαλα από τον μπακαλιάρο και τον ψιλοκόβω. Σε ένα μπωλ βάζω τον ψιλοκομμένο μπακαλιάρο, τα αυγά, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύω. Προσθέτω νερό, μπύρα και αλεύρι και ξανανακατεύω μέχρι να γίνουν χυλός.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω αρκετό λάδι (όχι ελαιόλαδο, κάνει τις ψαροκροκέτες πολύ βαριές) και αφού ζεσταθεί καλά, με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω τον χυλό κουταλιά κουταλιά και τον ρίχνω μέσα. Κάθε φορά που παίρνω μια κουταλιά χυλό, βουτάω το κουτάλι σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τηγανίζω τις ψαροκροκέτες μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω.  Όταν τις  βγάλω από το τηγάνι τις ακουμπάω σε απορροφητικό χαρτί ή σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν.
Η συνταγή είναι της Τασίας Δενδρινού (με μια μικρή παραλλαγή)




This recipe is one of these that have been waiting patiently to be posted for a long long time…I had cooked this yummy meze with my friend Nikolina along with that great five star spaghetti dish! These croquettes are easy to make and really tasty, ideal with a glass of beer or ouzo!

Ingredients:
600gr. Bacalao (=dried salted cod)
2 eggs
1 red onion, finely chopped
2 glasses self rising flour
½  glass water
½  glass beer
Parsley, finely chopped
Salt, Pepper
Oil for frying

Directions:
Cut the cod in pieces and place them in a bowl covered with water 12 hours before cooking. Change the water every 2 hours so that the cod gets unsalted.
Remove the skin and bones and finely chop the cod. In a bowl place cod, eggs, parsley, season with salt and pepper and mix well. Add water, beer, flour and mix again until well combined.
Heat enough vegetable oil in a deep frying pan (do not use olive oil, because the croquettes will be too oily). When heat is high, take a tablespoonful of the mixture and fry it. Fry croquettes until golden brown. When ready, place them on a plate lined with paper towel.
The recipe belongs to T.Dendrinou and I have slightly changed it.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails