The Veggie Sisters

Latest recipes from The Veggie Sisters

Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Ανοιξιάτικη σαλάτα καρότου με τόνο-Spring carrot tuna salad



Το καλοκαιράκι έχει ήδη αρχίσει, οι βουτιές στα μαγευτικά νερά της Ζακύνθου επίσης! Ζώντας σε νησί νομίζεις πως είσαι διακοπές τουλάχιστον 5 μήνες! Σας έχω ξαναμιλήσει σχετικά με τη λατρεία μου για αυτόν τον ευλογημένο τόπο...Και παρά τα 6 χρόνια που έχουν περάσει, κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια!
Τώρα με τις ζέστες οι σαλάτες είναι επιβεβλημένες! Η συγκεκριμένη προέκυψε από την ανάγκη μου να εντάξω το καρότο στη διατροφή μου, γιατί παλιά το έτρωγα μόνο βρασμένο σε φαγητά. Μάταια προσπαθούσα να γίνω Bugs Bunny και να μασουλάω καροτάκια! Στην εκδοχή που σας δίνω παρακάτω όμως μου άρεσε πολύ! Μια εύκολη λοιπόν σαλατίτσα αρωματισμένη από τον μάραθο και πικάντικη λόγω κάπαρης! Καλή σας όρεξη!




Υλικά:


3 καρότα τριμμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3κ.σ. κάπαρη
3κ.σ. σουσάμι
1 κονσέρβα τόνου σε λάδι
μάραθο
2κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι

Εκτέλεση:


Ανακατεύω σε ένα μεγάλο μπωλ τα καρότα με το κρεμμύδι, την κάπαρη τον τόνο και τον μάραθο. Αλατίζω. Χτυπώ το λάδι με το λεμόνι και τη μουστάρδα. Περιχύνω τη σαλάτα με τη σαλτσούλα, ανακατεύω καλά, μεταφέρω σε πιατέλα και πασπαλίζω με το σουσαμάκι. Γρήγορη ναι, πρόχειρη όχι!




Summer has already come and I have started going to the beach, swimming and sunbathing! The beaches of Zakinthos are magical! Living in an island is a real blessing! It feels like being on vacation for at least 5 months! I have already cotalked to you about my love for this wonderful place...Although I have been living here for 6 years, this love has not faded at all!
Now that the weather is hot what a better meal than a salad? I improvised this one in an effort to eat raw carrots! Until then I used to eat them only cooked. This is a delicious salad scented with fennel and a bit spicy due to caper. I hope you will enjoy it as much as I did! Buon appetito!




Ingredients:


3 carrots, grated
1 onion, finely chopped
3 Tbsp caper
3 Tbsp sesame seeds
canned tuna in oil (100gr.)
fennel
2Tbsp mustard
3Tbsp olive oil
juice of 1 lemon
salt

Directions:

In a large bowl mix carrots with onion, caper (rinsed), tuna and fennel. Season with salt. Combine olive oil, lemon juice, mustard in a jar and shake well until well mixed. Pour dressing over the salad and mix. Place it in a salad bowl and sprinkle with sesame seeds.


Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Γαριδάτο γιουβετσάκι-Orzo with shrimp


Σήμερα έχω νεύρα με τις ασφαλιστικές εταιρίες ,στις οποίες κάνεις συμβόλαιο μέσω διαδικτύου και όταν λήγει το εξάμηνο συμβόλαιο ανανεώνουν μόνες τους, τραβάνε ωραιότατα τα χρήματα από την κάρτα σου, αφού δεν τους ενημέρωσες ότι δεν θες να συνεχίσεις την συνεργασία.... Έτσι βρέθηκα με δύο ασφάλειες για το αυτοκίνητό μου, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα λες να μην το έκανε μόνη της η εταιρία  και να φταίει ο άντρας μου;;;; νέα οδηγός βλέπετε... με δίπλωμα από το 2004, που λίγες μέρες πριν τα 30 αποφάσισε να βγει στους δρόμους.... Ακόμα έχω νεύρα για όλους αυτούς που παίζουν με το μέλλον μας, αλλά πιστεύω πως έτσι αηδιασμένοι με τους πολιτικούς είστε όλοι.
Και είμαι πολύ κουρασμένη από την Χαρούλα, η οποία με έχει κάνει άλογο τις τελευταίες μέρες... το γλυκό μου!!!!

Για σήμερα σας έχω ένα πεντανόστιμο πιάτο με γαριδούλες γιουβέτσι. Είναι συνταγή από ένθετο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Μεσογειακή και Ελληνική Κουζίνα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. 


Υλικά:


1 κιλό γαρίδες
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2φλ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
1 κσ ντοματοπελτέ
1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί (εγώ έβαλα κονιάκ)
1/4 φλ. μαϊντανό
1/2 κγ ρίγανη
250γρ κριθαράκι
150γρ φέτα
150γρ κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος τους αφήνοντας άθικτη την ουρά (ή χρησιμοποιώ κατεψυγμένες- καθαρισμένες). Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό, το οποίο θα το χρησιμοποιήσουμε αργότερα για να βράσουμε το  κριθαράκι.Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα δυο λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, το κρασί, τον μαϊντανό, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Βάζω την σάλτσα σε ένα πήλινο σκεύος ή ταψί. Ρίχνω το κριθαράκι, τις γαρίδες , ανακατεύω, προσθέτω τα τυριά και νερό (1 ποτήρι) από αυτό που στο οποίο έβρασα τα κεφάλια (μην ρίξτε πολύ νερό, καλύτερα να προσθέσετε αν χρειαστεί- μόνο κρατήστε το ζεστό.) Ψήνω στο φούρνο μέχρι να βράσει το κριθαράκι για περίπου 20-25 λεπτά στους 220 βαθμούς.

Και ένα τραγούδι επίκαιρο και συγκινητικό
Η Κυβέρνηση
Στίχοι: Γιώργος Δουλτσίνος
Μουσική - Ερμηνία : Γιάννης Ζουγανέλης




I got really nervous today. I had insured my car via internet and decided to make a new insurance. The insurance company renewed my contract without letting me know and I had already made another contract with another company! And now I have two contracts! Now that I think of it maybe my husband is to blame! He may think that I am a dangerous driver! You see I am a new driver even though I got my license 8 years ago!
Furthermore I am really tired because lately my sweet daughter has been too naughty!

This recipe is a delicious orzo dih with shrimps (by Skarmoutsos). An ideal mediterranean dish for hot summer days!


Ingredients:


1 kg shrimps
1 onion, finely chopped
1/2 cup olive oil
φλ. spring onions, finely chopped
2 garlic cloves
2cups tomatoes, peeled, deseeded, diced
1 Tbsp tomato paste
1/2 cup dry white wine (I used cognac instead)
1/4 cup parsley
1/2 tsp oregano
250gr.orzo
150gr. feta
150gr. kefalotiri (hard salty greek cheese)
salt and pepper

Directions:
Remove shells from shrimps leaving their tails intact.(or use frosted unshelled ones). In a saucepan  bring  heads to a boil for 3minutes. Drain them and set the stock aside(we will cook orzo in it).In a frying pan sautee onion until translucent, add spring onions and garlic. Sautee for another 2 minutes. Add wine, tomato, parsley, oregano. Season with salt and pepper. Cover and simmer until sauce gets thick. Pour sauce in a baking pan and   place orzo, shrimps. Stir well. Add cheese and 1 glass of the stock(maybe you will have to pour more hot stock later.) Cook in oven until orzo is done for about 20-25  minutes to 220C.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails