The Veggie Sisters

Latest recipes from The Veggie Sisters

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Οι διακοπές της κρίσης στη...Ζακυνθούλα! - My holidays in Zakinthos


Άγιος Σώστης-Agios Sostis

Καλοί μου φίλοι και φίλες, γεια σας!Ελπίζω να είστε όλοι καλά! Χάθηκα από τη μπλογκογειτονιά μας και μου λείψατε πολύ! Έκανα τας διακοπάς μου σαν παιδί και εγώ! Μόνο που λόγω κρίσης παρέμεινα στο νησί μου (Ζακυνθούλα) και σας πληροφορώ ότι όντως πενία τέχνας κατεργάζεται! Άμα υπάρχει διάθεση και καλή καρδιά όλα μπορούν να σου φανούν όμορφα, όλο και κάτι νέο μπορείς να ανακαλύψεις ακόμα και σε μέρη που έχεις επισκεφτεί πολλές φορές...Χαμόγελο και καλή παρέα να υπάρχει κι όλα αλλάζουν με ένα μαγικό τρόπο...Νικόλα μου,σε ευχαριστώ για την υπέροχη παρέα και τις υπέροχες φωτογραφίες σου...Να είστε καλά και να μην ξεχνάτε να είστε ευγνώμονες για αυτά που ήδη έχετε! Σας φιλώ γλυκά!


Γέρακας-Gerakas beach  

My dear friends, I hope you are fine!I have been absent for so long and I have really missed you! I was on vacation! Due to the financial crisis and since I am short of money I decided to stay in Zakinthos for my summer holidays. I enjoyed it a lot. If we don't complain about our problems and try to think positive, we can have fun no matter what! Even places you have visited many times can seem brand new to you with the right perspective! Good mood and great company is all you need! Nikos,thank you for the lovely moments and the amazing pictures! God bless you all! And don't forget to be grateful for all the things you already have! Many kisses!
Παραλία Πόρτο Ζόρο-Porto Zoro beach  

Αγία Μαρίνα-Agia Marina

Άγιος Γεώργιος των Φιλικών-Agios Georgios filikon 

Γεράνι-Geranium

Ηλιοβασίλεμα στα Σπινέικα-Sunset at Spineika


Αγία Παρασκευή, Μπόχαλη

Μπόχαλη-Bohali

Πανσέληνος στο Πόρτο Κούκλα-Full moon at Porto Koukla 
Ταβέρνα στο Γύρι-Taverna in Gyri


Μαραθονήσι-Marathonisi island

Φωλιά καρέτα-καρέτα-Caretta caretta nest

Tropics

Καμπί-Kampi

Μαραθονήσι-Marathonisi island


Μοναστήρι της Αναφωνήτριας-Monastery of Anafonitria 

Μοναστήρι της Αναφωνήτριας-Monastery of Anafonitria 

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Γεμιστές πιπεριές με ανθότυρο - Peppers filled with cheese

Καλό μήνα σε όλους! Ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό σας έχω σήμερα. Μπορείτε να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και την επόμενη να το ψήσετε.

Υλικά

Πιπεριές κέρατα
ανθότυρο
άνηθος
ζαμπόν
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ανακατεύω το ανθότυρο, με το ψιλοκομμένο ζαμπόν και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Πλένω τις πιπεριές, κόβω προσεκτικά τα κεφαλάκια τους και τις καθαρίζω από τους σπόρους, τις γεμίζω προσεκτικά με το παραπάνω μείγμα και τις τοποθετώ είτε σε λαδόκολλα είτε σε λαδωμένο ταψάκι. Βάζω λίγοπ ελαιόλαδο στα χεράκια μου (ή με ένα πινελάκι) και λαδώνω εξωτερικά τις πιπερίτσες. Ψήνω σε προθερμασμένο φούνρο στους 180 βαθμούς αέρα μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Επειδή μου έμεινε γέμιση, έβαλα και σε ντοματούλα και σε σφολιάτα!!! 




Have a wonderful month, my friends! Today we are cooking an easy and quick appetizer. You can prepare it and bake it the day after. Enjoy!


Ingredients:

long peppers
anthotiro or ricotta
dill, finely chopped
ham, finely chopped
olive oil

Directions:

In a bowl combine anthotiro with ham and dill. Wash and deseed peppers. Remove their stems carefully.Fill them with the cheese mixture and lay them on a baking sheet or a greased baking pan. Brush peppers with olive oil and bake in preheated oven to 180C until peppers get soft.I used the same filling in tomatoes and phylo pastry. Enjoy!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails