The Veggie Sisters

Latest recipes from The Veggie Sisters

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Μοσχαράκι Ραγού-Veal ragout

Ένα μαμαδίστικο φαγητό που τρώγεται με πολύ ψωμάκι και τυρί φετούλα. Γίνεται πιο νόστιμο με φρέσκια ντοματούλα. Ένα φαγητό που έχει φωτογραφηθεί στις 28/5/2011.... επιτέλους αξιώθηκα να το γράψω.... και επιτέλους ανεβάζουμε συνταγή με κρέας!!!!!!!

Υλικά:

Μοσχαράκι για κατσαρόλα
1-2 κρεμμύδια
κολοκυθάκια
καρότα
πατάτες
χυμός ντομάτας
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1 κγ ζάχαρη
1φλ κρασάκι προαιρετικά

Εκτέλεση:

Βάζω στην  κατσαρόλα μου το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτω το μοσχαράκι (να το έχετε σκουπίσει με χαρτί κουζίνας για να μην βγάλει νερό), το τσιγαρίζω και στην συνέχεια προσθέτω τα κρεμμύδια τριμμένα, μόλις γίνουν και αυτά διάφανα σβήνω με κρασάκι και στην συνέχεια προσθέτω ζεστό νερό και το αφήνω να βράσει το κρεατάκι μου (περίπου 45 λεπτά), όχι να λιώσει. Στα 40 λεπτά περίπου προσθέτω τις πατάτες, τα καρότα και τον χυμό ντομάτας (αν έχετε φρέσκια ντομάτα ακόμα καλύτερα). Αλατοπιπερώνω και ρίχνω και την ζάχαρη. Περίπου 15 λεπτά πριν το κλείσετε βάλτε τα κολοκυθάκια. (Οι χρόνοι εξαρτώνται από το μέγεθος που είναι κομμένα τα υλικά και από το κρέας).



This is a dish that Greek moms often cook and it matches perfectly with good quality bread and lots of feta cheese! If made in summer, we use fresh tomatoes and it is even tastier! The funny thing about this post is that it has been photographed back in May 2011 and waited patiently all these months to be published! And this is a meat recipe after so many meatless ideas! (I think my vegetarian sister has influenced me lol! )
Take care,my dear friends!

Ingredients:

Veal for stew
1-2 onions, grated
zucchini
carrots
potatoes
tomato puree
oliveoil
salt and pepper
1 tsp sugar
1 cup wine (optional)

Directions:

Pour oil in a saucepan and when hot saute meat (wiped it with a paper towel so that it does not exude water).Then add onions. When translucent, pour wine and let evaporate. Pour hot water and allow to cook for about 45 minutes. Do not overcook. After 40 miutes add potatoes, carrots and tomato puree. Season with salt, pepper and sugar. About 15 minutes before removing fom heat add zucchini. (Cooking time depends on the size vegetables and meat are cut).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails