The Veggie Sisters

Latest recipes from The Veggie Sisters

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Earthlings:Μια μεγάλη απόφαση, μια μεγάλη αλλαγή- Earthlings:A serious decision, a huge change

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας φίλοι μου, μια καινούργια αρχή, μια καινούργια επιλογή, μια επιλογή ζωής. Πριν λίγους μήνες η Λένια μου είχε στείλει ένα email με ένα σύνδεσμο, ο οποίος με επηρέασε απίστευτα. Έτσι, βλέποντας το earthlings ,ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με την κακομεταχείριση των ζώων (σε όλα τα επίπεδα: διατροφή, ρουχισμός, κατοικίδια, διασκέδαση, πειράματα κτλ) αποφάσισα να κόψω το κρέας από την διατροφή μου.
 Όταν λέω "βλέποντας", θέλω να διευκρινίσω ότι δεν κατάφερα να παρακολουθήσω πάνω από 3 λεπτά συνεχόμενα, ουσιαστικά το είδα σε fast forward. Άλλη μια διευκρίνιση: όταν λέω "έκοψα το κρέας" ναι εννοώ και τον κιμά και το κοτόπουλο. Τα παράγωγα (αυγά-γάλα-τυρί) συνεχίζω να τα καταναλώνω. Και θα συνεχίσω να το μαγειρεύω για τον καλό μου και την μικρή. Σε αυτή μου την απόφαση επικουρικό ρόλο έπαιξαν και κάποιες φωτογραφίες όπως η παρακάτω που έχουν ανεβάσει στην σελίδα του facebook : Veganism Is The Future. Δεν είναι συγκλονιστική; Πάντως δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε και πραγματικά δεν μου λείπει, αφού πια το βλέπω σαν πτώμα! Το γεγονός ότι η αδερφή μου έχει να φάει κρέας 14 χρόνια και είναι υγιέστατη μου αποδεικνύει περίτρανα ότι όλα αυτά που λένε ότι "θα αρρωστήσεις χωρίς κρέας, δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό" είναι επιεικώς μπούρδες...

Δείτε το ντοκιμαντέρ και πείτε μου την άποψη σας, άλλο να ξέρεις ότι κάπου γίνεται αυτό και άλλο να το βλέπεις....
Σε ευχαριστώ, αδερφούλα για τους δρόμους που μου ανοίγεις!!!


It is high time I shared with you a serious decision I made 3 months ago. My sister Lenia had then sent me an email with a link to a documentary called earthlings about the suffering of animals for food, fashion, pets, entertainment and medical research. I tried to watch it but I could not bear seeing the whole thing. I fast forwarded it. The feelings were overwhelming. I was shocked and devastated. I realised that animals suffer so much and that mankind is really cruel and relentless...So I decided not to eat meat again. The example of my sister Lenia who has been a vegetarian for 14years and is absolutely healthy is encouraging. You know what? It is not so hard as you may think. I really don't miss it at all. I will keep cooking it for my husband and daughter but I am sure that I won't eat it again since I see it as dead body...There is a facebook page that influenced me too Veganism Is The Future. The photos they are posting there are really shocking.

Do watch the documentary yourselves and I would love to have your feedback.How did you feel? Honestly could you watch all of it?

Thank you, my sweet sister, for opening new paths for me!

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πατατοσαλάτα με σολομό και πιπεριές-Salmon pepper potato salad



Επιτέλους μπήκα στην κουζίνα !!!!!! Όλε, Όλε!!!!! Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό δεν περνάω και πολύ χρόνο στην κουζίνα. Δεκαπέντε μέρες στην Κρήτη δεν μπορώ να πω ότι μαγείρεψα, η πεθερούλα μου μας φρόντιζε καθημερινά, αν και την δυσκόλεψα λιγάκι φέτος, αφού έχω αλλάξει πολλά πράγματα στην διατροφή μου. (Μου έφτιαξε μια ψαρόσουπα......, δυο μέρες τραγούδαγα!!!!!) Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά δεν καταφέρουμε να επιστρέψουμε από την Κρήτη όπως φύγαμε, το τσιμπήσαμε το κιλάκι.... Από σήμερα επιστροφή στην δουλειά, στο τρέξιμο, στην ρουτίνα μας. Η ιδέα για αυτή την πατατοσαλάτα μου ήρθε στο ταξίδι της επιστροφής και την έφτιαξα προχθές. Ήταν πολύ νόστιμη και έχει το καλό ότι τρώγεται και κρύα, οπότε βολεύει για φαγητό στο ταπεράκι!!! Και αυτή η πατατοσαλάτα κέρδισε και τον ανηψιό μου και την αδερφή μου, Σοφία, η οποία δεν έχει και ιδιαίτερη προτίμηση στον σολωμό.

Υλικά (για 2 άτομα)
5 μέτριες πατάτες
100γρ καπνιστός σολομός
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1/2 πορτοκαλί πιπεριά
1/4 πράσινη πιπεριά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
4-5 λιαστές ντομάτες
1 χούφτα σπανάκι
χυμό από 1 λεμόνι

2 κσ ελαιόλαδο
2 κσ γιαούρτι
1 κσ νερό από τον βραστό σολωμό
1/2 κγ σκόνη μουστάρδας
αλάτι
Εκτέλεση:

 Πλένω τις πατάτες και τις βάζω να βράσουν (δεν τις λιώνω, να κρατάνε λίγο). Ξεφλουδίζω τις πατάτες και τις κόβω σε φέτες. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το χυμό από το λεμόνι και νερό, όταν βράσει ρίχνω μέσα τον σολομό, ανάλογα με το πάχος του θέλει 3 με 5 λεπτά, το βγάζω από το κατσαρολάκι και το αφήνω να κρυώσει. Ψιλοκόβω τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι, τις λιαστές ντομάτες και το σπανάκι. Ανακατεύω το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, την σκόνη μουστάρδας, το αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας νερό από αυτό μέσα στο οποίο έβρασε ο σολομός. Κόβω σε κομμάτια τον σολομό.  Ανακατεύω τις πατάτες με τον κομμένο σολομό και τα ψιλοκομμένα λαχανικά, προσθέτω και την σαλτσούλα, ανακατεύω απαλά - μην λιώσω τις πατάτες και το φαγητάκι μου είναι έτοιμο.


I am finally back in the kitchen! Hip hip hurray! Back to reality, back to work, back to cooking! While on  our holiday in Crete, I refrained from cooking! My mother in law took good care of us and I had the chance to get a real nice rest. I gave her a hard time though, because my nutrition has changed completely. I will tell you all about it in a future post. Crete is a culinary heaven and unfortunately that had consequences on my weight (thank God I gained only one kilo!). Flying back home I came up with this recipe. It is delicious and can be served cold, the ideal on the go meal! My nephew and my sister Sofia gave the thumbs up, even though they are not fond of salmon.  I hope you enjoy it as much as we did. Kisses!

Ingredients (serves 2):
5 medium potatoes
1 fresh salmon fillet
1/2 red pepper
1/2 yellow pepper
1/2 orange pepper
1/4 green pepper
1 spring onion
4-5 sun dried tomatoes
1 handful of spinach leaves
juice of 1 lemon
2 Tbsp olive oil
2  Tbsp yogurt
1 Tbsp water in which salmon was cooked
1/2tsp mustard powder
salt
Directions:
Cook potatoes al dente. Cut them in pieces. Set aside. Bring water with lemon juice to a boil and cook salmon. Cooking time depends on the thickness of the fillet (3-5minutes.) When cooked, allow to cool. Finely chop peppers, onion, sundried tomatoes, spinach leaves. In a bowl combine olive oil, yogurt, mustard powder, salt and salmon stock. Chop salmon. In a large bowl combine potatoes, salmon, veggies and pour the sauce. Mix gently so that potatoes don't get mashed. Enjoy!

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Μια ωδή στο τρέξιμο-An ode to running UPDATE


Πάει ένας χρόνος από τότε που έδεσα τα κορδόνια μου για να βγω για πρώτη φορά στους δρόμους και να τρέξω. Ποτέ δεν είχα ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Στα 22 μου άρχισα τα γυμναστήρια για να χάσω κιλά και να σουλουπωθώ. Και από τότε έκανα γυμναστική είτε στο σπίτι, είτε στο γυμναστήριο για να διατηρούμαι σε μια αξιοπρεπή κατάσταση.
Και να που τώρα στα 37 μου ανακάλυψα ένα άθλημα που μου έχει αλλάξει τη ζωή. Λένε πως αν θέλεις να αλλάξεις το σώμα σου, κάνε γυμναστική.Αν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου, γίνε δρομέας. Είναι τόσο αλήθεια αυτό. Τρέχω όχι απλά για να έχω καλή φυσική κατάσταση, για να είμαι αδύνατη, αλλά πρωτίστως για να είμαι καλά. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τις στιγμές ευδαιμονίας που μου έχει χαρίσει το τρέξιμο, τη λεγόμενη "ευφορία του δρομέα", κατά την οποία οι ορμόνες κάνουν πανηγύρι και έχεις την αίσθηση ότι έχεις "ντοπαριστεί"!




Ξεκίνησα δειλά δειλά από τα 3 χιλιόμετρα και έχω φτάσει τα 16! Και συνεχίζω...αυτό είναι το ωραίο με το τρέξιμο, οι στόχοι διαρκώς ανανεώνονται και η αίσθηση της κατάκτησης τους σε γεμίζει ικανοποίηση και περηφάνια. Ο δρόμος είναι ένα μικρό σχολείο που σου διδάσκει αντοχή, επιμονή, υπομονή, εγκαρτέρηση, αποφασιστικότητα, δύναμη, αυτοπεποίθηση. Είναι ένα είδος διαλογισμού, όπου συγκεντρώνεσαι στην ανάσα σου, αφήνεσαι στις πιο μύχιες σκέψεις σου, είσαι αντιμέτωπος με τον εαυτό σου, με τους φόβους σου. Το τρέξιμο επίσης σου δίνει την ευκαιρία να έρχεσαι σε άμεση επαφή με τη ζωοδότρα φύση. Ξέρετε πόσο αναζωογονητικό είναι να τρέχεις την ώρα που ο ήλιος ανατέλλει; Να σε δροσίζει το πρωινό αεράκι και να ακούς μοναχά την ανάσα σου και τον παφλασμό των κυμάτων; Να τρέχεις και να αισθάνεσαι τη βροχή να σε χαϊδεύει; Έχω βιώσει στιγμές υπέρτατης γαλήνης πάνω στην άσφαλτο, έχω συνδεθεί τόσο πολύ με τη φύση...
Πραγματικά σας συμβουλεύω να το δοκιμάσετε! Και δεν εννοώ να αρχίσετε να τρέχετε σε διάδρομο, αυτό δεν έχει καμία σχέση με το τρέξιμο στη φύση. Είναι τόσο βαρετό, μονότονο, ψυχαναγκαστικό. Το θεωρώ λύση ανάγκης και το κάνω μόνο όταν δεν έχω άλλη επιλογή. Αν ξεκινήσετε, στην αρχή μπορεί να τα βρείτε σκούρα, να σας φανεί δύσκολο, ακατόρθωτο, να πιστέψετε ότι δεν θα μπορείτε να γίνετε δρομέας...Όμως, μην ακούσετε εκείνη την ύπουλη φωνή του "κακού εαυτού" σας, αγνοήστε την επιδεικτικά, εξοπλιστείτε με υπομονή και επιμονή και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε! Δρομέας είναι αυτός που βάζει τα παπούτσια του και παίρνει τους δρόμους είτε για να τρέξει 2, 5, είτε 20 χλμ. ανεξαρτήτως χρόνου! Ναι, δεν χρειάζεται να είστε κορμάρες, να είστε από την Κένυα και να τρέχετε σαν τον άνεμο για να έχετε το δικαίωμα να μπείτε στο club των δρομέων. Αρκεί να έχετε τη θέληση, την όρεξη να αλλάξετε τη ζωή σας, να γίνετε πιο αισιόδοξοι, ανάλαφροι και δυνατοί. Συνοπτικά σας παραθέτω μερικά από τα καλά του τρεξίματος: γυμνάζει τους μυς, δυναμώνει τα κόκαλα, μειώνει την απώλεια οστικής μάζας, θωρακίζει το ανοσοποιητικό, δυναμώνει την καρδιά, συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στην αποβολή του άγχους και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Εγώ πάντως ένα θα σας πω: ακόμα κι όταν βαριέμαι κι έχω γίνει ένα με τον καναπέ ή έχει τσουχτερό κρύο και δεν έχω όρεξη να γίνω παγάκι, δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ φορά που να το έχω μετανιώσει που βγήκα τελικά να τρέξω. Πάντα γύρισα σπίτι ανανεωμένη και φρέσκια! Ελπίζω να σας έβαλα στον πειρασμό να το δοκιμάσετε...Πιστέψτε με δεν θα το μετανιώσετε!
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον μαραθωνοδρόμο συνάδελφο που μου εμφύσησε την αγάπη του για το τρέξιμο και με μύησε σε αυτόν τον υπέροχο καινούριο κόσμο, τον κόσμο του τρεξίματος!
Να είστε καλά και ... καλά χιλιόμετρα!
It has been a year since I first tied my laces and went out for a run...A year that has changed my life completely. They say "if you want to change your body, exercise. If you want to change your life, become a runner." This is so true...
I have never been an athletic girl. At the age of 22 I went to a gym just to become thinner. Ever since I tried to work out regularly just to be in a good shape.And now at the age of 37 I discovered a whole new world!The wonderful world of running! It was love at first sight. At the beginning it was not easy but I persisted and now relish the fruit of my hard work: I can run 16km (1.41') and I am training for my first half marathon! God,I can't believe that I am saying this. This is the great thing about running: you keep setting goals, achieving them and getting this feeling of self confidence and satisfaction.
Running is a great school:it teaches you many virtues: patience, perseverance, optimism, power, endurance, faith, strength. It also connects you with nature. I have enjoyed moments of sheer bliss while running before dawn or sunset, in the rain, against the wind...Runner's high they call it: the party your hormons are throwing everytime you run...
The list of the benefits of running is endless, it is good not only for the body but also for the mind and the soul. I run to feel well, finally I do not work out just to be lean. The joy I get out of running is really precious to me. And even when I am bored or it's freezing and don't feel like going out for a run, I have never regretted doing it. I feel so rejuvenated when I return home.
The good thing about this sport is that anyone can do it, you dont have to be very quick or thin or come from Kenya in order to become a runner. As long as you put your shoes on and hit the pavement, you ARE a runner! And yes at the beggining it may be hard, you may think that it is impossible but trust me and not that silly voice in your head and belive that YOU CAN DO IT!
I also would like to thank a colleague of mine who is a marathoner for initaiting me to this magnificent world of running.
Be well and ...happy running!

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Γαύρος τυλιγμένος σε αμπελόφυλλα-Anchovies wrapped in vine leaves


Ένα φαγητό που μυρίζει ακόμα καλοκαιράκι, γρήγορο, νόστιμο και θρεπτικό. Για μεζεδάκι ή και κυρίως πιάτο με ουζάκι ή ρακί, σίγουρα με καλή όρεξη!!!!

Υλικά:
Γαύρος
Αμπελόφυλλα
Φινόκιο
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Ντομάτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι 

Εκτέλεση
Ψιλοκόβω το φινόκιο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ντομάτα. Καθαρίζω τον γαύρο, του αφαιρώ το κόκκαλο, με ένα πινελάκι τον λαδώνω, τον αλατίζω του βάζω λίγο από το ψιλοκομμένο μείγμα και το
 τυλίγω μέσα στο αμπελόφυλλο. Βάζω τα γαυράκια μου στο ταψάκι και τους ρίχνω από πάνω λίγο από το ψιλοκομμένο μείγμα και τους βάζω στον φούρνο για ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Συνοδέψτε με δροσερό ουζάκι και καλή παρέα.



Today we are making a delicious, easy and quick meze that makes the taste of summer linger a little longer! Fresh anchovies wrapped in vine leaves and stuffed with veggies. Yummy! The best way to enjoy them is with a shot of ouzo, the famous greek anise flavored aperitif. Take care!

Ingredients:

Vine leaves
Fresh Anchovies
fennel bulb
Onion
Garlic
Tomato
Olive oil
Salt

Directions:
Finely chop fennel bulb, tomato, onion, garlic. Clean anchovies, remove bones. Brush them with oil, season with salt. Put some of the veggie mixture on each one and wrap them with a vine leaf. Lay anchovies on a greased baking pan, top with some of the veggie mixture and bake at 180C for about 15minutes. Enjoy with good company and a shot of ouzo!



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Protected by Copyscape Online Plagiarism Finder