Καλό μήνα σε όλους! Ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό σας έχω σήμερα. Μπορείτε να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και την επόμενη να το ψήσετε.
Υλικά
Πιπεριές κέρατα
ανθότυρο
άνηθος
ζαμπόν
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ανακατεύω το ανθότυρο, με το ψιλοκομμένο ζαμπόν και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Πλένω τις πιπεριές, κόβω προσεκτικά τα κεφαλάκια τους και τις καθαρίζω από τους σπόρους, τις γεμίζω προσεκτικά με το παραπάνω μείγμα και τις τοποθετώ είτε σε λαδόκολλα είτε σε λαδωμένο ταψάκι. Βάζω λίγοπ ελαιόλαδο στα χεράκια μου (ή με ένα πινελάκι) και λαδώνω εξωτερικά τις πιπερίτσες. Ψήνω σε προθερμασμένο φούνρο στους 180 βαθμούς αέρα μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Επειδή μου έμεινε γέμιση, έβαλα και σε ντοματούλα και σε σφολιάτα!!!
Have a wonderful month, my friends! Today we are cooking an easy and quick appetizer. You can prepare it and bake it the day after. Enjoy!
Ingredients:
long peppers
anthotiro or ricotta
dill, finely chopped
ham, finely chopped
olive oil
Directions:
In a bowl combine anthotiro with ham and dill. Wash and deseed peppers. Remove their stems carefully.Fill them with the cheese mixture and lay them on a baking sheet or a greased baking pan. Brush peppers with olive oil and bake in preheated oven to 180C until peppers get soft.I used the same filling in tomatoes and phylo pastry. Enjoy!
Υλικά
Πιπεριές κέρατα
ανθότυρο
άνηθος
ζαμπόν
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ανακατεύω το ανθότυρο, με το ψιλοκομμένο ζαμπόν και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Πλένω τις πιπεριές, κόβω προσεκτικά τα κεφαλάκια τους και τις καθαρίζω από τους σπόρους, τις γεμίζω προσεκτικά με το παραπάνω μείγμα και τις τοποθετώ είτε σε λαδόκολλα είτε σε λαδωμένο ταψάκι. Βάζω λίγοπ ελαιόλαδο στα χεράκια μου (ή με ένα πινελάκι) και λαδώνω εξωτερικά τις πιπερίτσες. Ψήνω σε προθερμασμένο φούνρο στους 180 βαθμούς αέρα μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Επειδή μου έμεινε γέμιση, έβαλα και σε ντοματούλα και σε σφολιάτα!!!
Have a wonderful month, my friends! Today we are cooking an easy and quick appetizer. You can prepare it and bake it the day after. Enjoy!
Ingredients:
long peppers
anthotiro or ricotta
dill, finely chopped
ham, finely chopped
olive oil
Directions:
In a bowl combine anthotiro with ham and dill. Wash and deseed peppers. Remove their stems carefully.Fill them with the cheese mixture and lay them on a baking sheet or a greased baking pan. Brush peppers with olive oil and bake in preheated oven to 180C until peppers get soft.I used the same filling in tomatoes and phylo pastry. Enjoy!
Una meraviglia, complimenti.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικά ενδιαφέρον. Μ'αρέσουν πολύ οι γεμιστές πιπεριές! Θα το δοκιμάσω με ρικόττα γιατί εδώ ανθότυρο δεν υπάρχει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ φετα για να τις γεμίσω .. θα τις δοκιμάσω και με ανθότυρο !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλό μήνα !
Oh, for someone who loves cheese, this is delicious. I must try this recipe. Besos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατο ορεκτικό και ελαφρύς ο συνδυασμός με το ανθότυρο Μανουσίνα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε κάτι τέτοια κόλπα ξεφεύγω το απαγορευτικό των κανονικών γεμιστών που επιβάλει η συμβία μου στο σπίτι, αλλά και έξω....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειος ο συνδυασμός για τσιπουράκι ή κρασάκι!!
Καλή Εβδομάδα!@
ελαφρυ και διαιτιτικο, πολυ ωραιο!
ΑπάντησηΔιαγραφήI peperoni li cucino sempre allo stesso modo...grazie per l'idea! Un abbraccio.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίθανο καλοκαιρινό μεζεδάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τι όμορφο που δείχνει και μέσα στην σφολιάτα!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Facile, veloce e buonissimo! Buon mese anche a voi carissime!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω και έχω κάτι πιπεριές κέρατο απ' τον κήπο κι έλεγα τι να τις κάνω! Ιδού λοιπόν! Απλώς θα αφαιρέσω το ζαμπόν, και θα τις απολαύσω με ανθότυρο, άνηθο και λαδάκι. Ευχαριστώ για την πρόταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήLook delicious Lenia!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThese look absolutely delicious Lenia!!
ΑπάντησηΔιαγραφήFilled vegetables are really yummy! Cheers!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο καλοκαιρινό μεζεδάκι:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εύκολο και αγαπημένο ορεκτικό Μανουσίνα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει πολύ και η γεμιστή σφολιάτα!! Φανταστικό σνακ!
Φιλιά!
ottimo per un buon aperitivo:-) questi peperoni sono fantastici!!! baci
ΑπάντησηΔιαγραφήOι γεμιστές πιπεριές με τυριά μου αρέσουν πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνήθως συνδυάζω το ανθότυρο και με άλλο τυρί.
Με ζαμπον δεν τις έχω δοκιμάσει. Ωραία ιδέα manousina.
Φιλιά
ma come mai non mi si ripropone più la traduzione automatica??? Accidenti... leggo la versione inglese. Bella ricetta, Lenia, estiva e colorata. Un abbraccio
ΑπάντησηΔιαγραφήDeliziosi questai peperoni e mi piace il ripieno di formaggio!
ΑπάντησηΔιαγραφήLooks delicious! I love stuffed vegetables. Especially easy and delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήπω πω μούρλια είναι!!! το λατρεύω αυτό το φαγητό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήsono rientrata dalla mia splendida vacanza a Cefalonia e incomincerò presto a sperimentare le ricette che ho gustato lì, se trovo questo tipo di peperoni proverò questa tua ottima proposta, un bacione!
ΑπάντησηΔιαγραφήI absolutley LOVE cheese - so this is perfection!
ΑπάντησηΔιαγραφήMary xox
Τρέλαίνομαι για τυρομεζεδάκια και γεμιστές πιπερίτσες!
ΑπάντησηΔιαγραφήPer fortuna ho potuto leggere la tua bella ricetta con il traduttore automatico ma non me la sarei persa anche fosse stata in inglese!!
ΑπάντησηΔιαγραφήOttimo piatto!
Un bel bacione