Ένα κλασσικό μαμαδίστικο πιάτο, χωρίς πολλά πολλά. Γεύση εγγυημένη. Από τα πρώτα φαγητά που μαγειρεύει κάποιος.....
Υλικά:
1 κοτόπουλο
πατάτες καθαρισμένες και κομμένες όπως στις φωτογραφίες (για να έχουνε ψαχνό!!!)
λεμόνια, πολλά λεμόνια
σκόρδο, πολύ σκόρδο τριμμένο ή περασμένο σε πρέσα σκόρδου
μουστάρδα
ελαιόλαδο
(συνήθως βάζω και ρίγανη, αυτή την φορά την παρέλειψα)
κομμάτια κεφαλοτύρι
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Πλένω το κοτοπουλάκι μου . Κόβω τις πατάτες και τις βάζω στο ταψί, σε ένα σέικερ ή σε ένα μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το λεμόνι, το αλατοπίπερο, το σκόρδο (κρατάω δυο σκελίδες για να το κρύψω στο κοτόπουλο), τα χτυπάω μέχρι να γίνει μια πηχτή σαλτσούλα. Κάνω χαρακιές στο κοτόπουλο και "κρύβω" σε αυτές κομματάκια σκόρδου. Με την μισή σαλτσούλα λούζω το κοτόπουλο και με την υπόλοιπη τις πατάτες. Κόβω σε μέγεθος σπιρτόκουτου κεφαλοτύρι και το βάζω ανάμεσα από τις πατάτες, προσθέτω περίπου ένα ποτήρι νερό, ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα για περίπου 1 ώρα και 25 λεπτά ( όπως πάντα ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο σας), κατά το ψήσιμο έχω το νου μου μήπως χρειαστεί να προσθέσω νεράκι, πάντα ζεστό, καλύτερα λιγότερο και να προσθέσετε ξανά παρά να σας βγει το φαγητό νερουλό.
Τα υλικά αυτή την φορά δεν έχουν ακρίβεια καθώς εγώ το φτιάχνω αρκετά λεμονάτο (5-6 λεμονάκια) και σκορδάτο (6-7 σκελίδες) (ενδεικτικά: ελαιόλαδο 8κσ, μουστάρδα 7κσ)
This is a traditional greek dish that many families enjoy on Sundays gathered around the table. It is also very easy to make and one of the first dishes a new cook would try to make.
Ingredients:
1 chicken
potatoes
fresh lemon juice
garlic cloves, minced
mustard
olive oil
oregano (this time I skipped it)
some kefalotiri pieces (or other salty hard cheese)
salt and pepper
Directions:
Rinse chicken. With a knife cut it and "hide" some garlic. Place it in a roasting pan with the potatoes (cut in big pieces). Mix olive oil with mustard, lemon juice, salt, pepper and garlic until you get a nice thick sauce. Brush the chicken with half of this sauce and pour the rest over the potatoes. Place kefalotiri among the potatoes. Add 1glass of water and cook i preheated oven at 180 for about 1,5 hour. While cooking, you may have to add hot water. Don't forget to check it out. Enjoy!
I have not mentioned the quantity of the ingredients. It depends on your taste. I usually like my chicken to be really lemony and garlicky, so I use 5-6 lemons, 6-7 garlic cloves, 7Tbsp mustard, 8 Tbsp olive oil.
Πολλές φορές αυτό είναι που χρειαζόμαστε. Ένα απλό και κλασσικό φαγητό. Τόσο γνώριμο και νόστιμο που δεν το βαριόμαστε ποτέ. Και το κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες είναι από τα best off!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
I love this recipe.. so simply and so tasty! Potatoes, chicken.. wow, my friend! You're always the best!! A big hug and a kiss! <3
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο απόλυτα μαμαδίστικο φαγητό και οικονομικό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το τυρί δε μούρλια!!!!!!!!!!!!
In my opinion chicken and lemon is a match made in heaven. I've never tried roasted chicken with cheese. As it is going to be nearly impossible to find that variety of cheese could I change it for feta? This one I can find. Besos.
ΑπάντησηΔιαγραφήI suggest you don't use feta.Pecorino or romano cheese are equivalent to kefalotiri.
ΔιαγραφήI hope you enjoy it!
Besitos,guapa!
Κλασικό αλλά πολύ αγαπημένο! Ποιος μπορεί να πει όχι στο ροδοψημένο κοτοπουλάκι και τις χρυσαφένιες πατατούλες; Κανείς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μεγαλείο της απλότητας!!! Όλη η νοστιμιά των κλασσικών συνταγών. Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι συνοδεύεται υπέροχα με γνήσια φέτα και μια χωριάτικη σαλάτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThis greek chicken looks really good. I always love a great roasted chicken!
ΑπάντησηΔιαγραφήUn piatto meraviglioso, adoro il pollo con le patate.
ΑπάντησηΔιαγραφήMi piacerebbe se ti unissi ai lettori del mio nuovo blog pastaenonsolo.blogspot.it. Ti aspetto.
Λατρεμενο φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μουστάρδα και μπόλικο, αλλά μπόλικο λεμονάκι!!!
Απλά τέλειο!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!
A perfect meal! we may just have it tonight for dinner!
ΑπάντησηΔιαγραφήMary x
Τα απλά και κλασικά είναι και τα νόστιμα,ωραίες οι καινούριες γέυσεις αλλά εγώ προτιμώ τα πιάτα αναμνήσεων ετσι μου αρέσει να τα λέω,κάθε φορά που τρώμε ένα τέτοιο πιάτο όλα και κάτι μας φέρνει στο νού,καλό βράδυ,φιλάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφή