Ένα φαγητό που μυρίζει ακόμα καλοκαιράκι, γρήγορο, νόστιμο και θρεπτικό. Για μεζεδάκι ή και κυρίως πιάτο με ουζάκι ή ρακί, σίγουρα με καλή όρεξη!!!!
Υλικά:
Γαύρος
Αμπελόφυλλα
Φινόκιο
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Ντομάτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβω το φινόκιο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ντομάτα. Καθαρίζω τον γαύρο, του αφαιρώ το κόκκαλο, με ένα πινελάκι τον λαδώνω, τον αλατίζω του βάζω λίγο από το ψιλοκομμένο μείγμα και το
τυλίγω μέσα στο αμπελόφυλλο. Βάζω τα γαυράκια μου στο ταψάκι και τους ρίχνω από πάνω λίγο από το ψιλοκομμένο μείγμα και τους βάζω στον φούρνο για ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Συνοδέψτε με δροσερό ουζάκι και καλή παρέα.
Today we are making a delicious, easy and quick meze that makes the taste of summer linger a little longer! Fresh anchovies wrapped in vine leaves and stuffed with veggies. Yummy! The best way to enjoy them is with a shot of ouzo, the famous greek anise flavored aperitif. Take care!
Ingredients:
Fresh Anchovies
fennel bulb
Onion
Garlic
Tomato
Olive oil
Salt
Directions:
Finely chop fennel bulb, tomato, onion, garlic. Clean anchovies, remove bones. Brush them with oil, season with salt. Put some of the veggie mixture on each one and wrap them with a vine leaf. Lay anchovies on a greased baking pan, top with some of the veggie mixture and bake at 180C for about 15minutes. Enjoy with good company and a shot of ouzo!
Love these :)
ΑπάντησηΔιαγραφήPoli nostimo tha einai!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKai to finokio tha tou pigainei poli!!!!
Un plat original. Je ne connaissais pas du tout.
ΑπάντησηΔιαγραφήÇa doit être très bon.
A bientôt
Aπίθανο φαίνεται και άκρως Ελληνικό!! Σίγουρα θα το κάνω!! φιλάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήMe ha encantado tus envueltos lenia está super con aperitivo muy digestivo,saludos y abrazos
ΑπάντησηΔιαγραφήnon conoscevo questa ricetta,deve essere molto buona ! Un bacione
ΑπάντησηΔιαγραφή
ΑπάντησηΔιαγραφήMe ha encantado tu blog, me quedo por aqui, y te invito a que me visites en http://madamenaroa.blogspot.com/, saludos desde Uruguay
Healthy and delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήCheers,
Rosa
They must be very tasty!
ΑπάντησηΔιαγραφήThey look and sound gourmet and delicious.
ΑπάντησηΔιαγραφήI must try this as soon as I can find vine leaves. I love this recipe. Besos y buena semana.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίο καλοκαιρινό μεζεδάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήmq che ricetta innovativa....molto originale!devo assolutamente trovare le foglie di vite....
ΑπάντησηΔιαγραφή