Επιτέλους μπήκα στην κουζίνα !!!!!! Όλε, Όλε!!!!! Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό δεν περνάω και πολύ χρόνο στην κουζίνα. Δεκαπέντε μέρες στην Κρήτη δεν μπορώ να πω ότι μαγείρεψα, η πεθερούλα μου μας φρόντιζε καθημερινά, αν και την δυσκόλεψα λιγάκι φέτος, αφού έχω αλλάξει πολλά πράγματα στην διατροφή μου. (Μου έφτιαξε μια ψαρόσουπα......, δυο μέρες τραγούδαγα!!!!!) Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά δεν καταφέρουμε να επιστρέψουμε από την Κρήτη όπως φύγαμε, το τσιμπήσαμε το κιλάκι.... Από σήμερα επιστροφή στην δουλειά, στο τρέξιμο, στην ρουτίνα μας. Η ιδέα για αυτή την πατατοσαλάτα μου ήρθε στο ταξίδι της επιστροφής και την έφτιαξα προχθές. Ήταν πολύ νόστιμη και έχει το καλό ότι τρώγεται και κρύα, οπότε βολεύει για φαγητό στο ταπεράκι!!! Και αυτή η πατατοσαλάτα κέρδισε και τον ανηψιό μου και την αδερφή μου, Σοφία, η οποία δεν έχει και ιδιαίτερη προτίμηση στον σολωμό.
Υλικά (για 2 άτομα)
5 μέτριες πατάτες
100γρ καπνιστός σολομός
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1/2 πορτοκαλί πιπεριά
1/4 πράσινη πιπεριά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
4-5 λιαστές ντομάτες
1 χούφτα σπανάκι
χυμό από 1 λεμόνι
2 κσ ελαιόλαδο
2 κσ γιαούρτι
1 κσ νερό από τον βραστό σολωμό
1/2 κγ σκόνη μουστάρδας
αλάτι
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1/2 πορτοκαλί πιπεριά
1/4 πράσινη πιπεριά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
4-5 λιαστές ντομάτες
1 χούφτα σπανάκι
χυμό από 1 λεμόνι
2 κσ ελαιόλαδο
2 κσ γιαούρτι
1 κσ νερό από τον βραστό σολωμό
1/2 κγ σκόνη μουστάρδας
αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένω τις πατάτες και τις βάζω να βράσουν (δεν τις λιώνω, να κρατάνε λίγο). Ξεφλουδίζω τις πατάτες και τις κόβω σε φέτες. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το χυμό από το λεμόνι και νερό, όταν βράσει ρίχνω μέσα τον σολομό, ανάλογα με το πάχος του θέλει 3 με 5 λεπτά, το βγάζω από το κατσαρολάκι και το αφήνω να κρυώσει. Ψιλοκόβω τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι, τις λιαστές ντομάτες και το σπανάκι. Ανακατεύω το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, την σκόνη μουστάρδας, το αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας νερό από αυτό μέσα στο οποίο έβρασε ο σολομός. Κόβω σε κομμάτια τον σολομό. Ανακατεύω τις πατάτες με τον κομμένο σολομό και τα ψιλοκομμένα λαχανικά, προσθέτω και την σαλτσούλα, ανακατεύω απαλά - μην λιώσω τις πατάτες και το φαγητάκι μου είναι έτοιμο.
I am finally back in the kitchen! Hip hip hurray! Back to reality, back to work, back to cooking! While on our holiday in Crete, I refrained from cooking! My mother in law took good care of us and I had the chance to get a real nice rest. I gave her a hard time though, because my nutrition has changed completely. I will tell you all about it in a future post. Crete is a culinary heaven and unfortunately that had consequences on my weight (thank God I gained only one kilo!). Flying back home I came up with this recipe. It is delicious and can be served cold, the ideal on the go meal! My nephew and my sister Sofia gave the thumbs up, even though they are not fond of salmon. I hope you enjoy it as much as we did. Kisses!
Ingredients (serves 2):
5 medium potatoes
1 fresh salmon fillet
1/2 red pepper
1/2 yellow pepper
1/2 orange pepper
1/4 green pepper
1 spring onion
4-5 sun dried tomatoes
1 handful of spinach leaves
juice of 1 lemon
2 Tbsp olive oil
2 Tbsp yogurt
1 Tbsp water in which salmon was cooked
1/2tsp mustard powder
salt
1/2 orange pepper
1/4 green pepper
1 spring onion
4-5 sun dried tomatoes
1 handful of spinach leaves
juice of 1 lemon
2 Tbsp olive oil
2 Tbsp yogurt
1 Tbsp water in which salmon was cooked
1/2tsp mustard powder
salt
Directions:
Cook potatoes al dente. Cut them in pieces. Set aside. Bring water with lemon juice to a boil and cook salmon. Cooking time depends on the thickness of the fillet (3-5minutes.) When cooked, allow to cool. Finely chop peppers, onion, sundried tomatoes, spinach leaves. In a bowl combine olive oil, yogurt, mustard powder, salt and salmon stock. Chop salmon. In a large bowl combine potatoes, salmon, veggies and pour the sauce. Mix gently so that potatoes don't get mashed. Enjoy!
Καλή επιστροφή λοιπόν και καλό φθινόπωρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η πατατοσαλάτα σου, εύκολη και με όλα τα αγαπημένα μου υλικά!
Μα καλά, στην Κρήτη πήγες και πήρες μόνο ένα κιλό; χαχαχα!
Very tasty and good! I loe this kind of dish :D Have a great week!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ όταν είχα πάει Κρήτη, επέστρεψα +2,5 κιλά, οπότε μην μιλάς καθόλου χα χα χαα
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη η σαλάτα σου, για χάρη της αφήνω το κυρίως φαγητό!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Καλή επάνοδο!!! Υπέροχη η πατατοσαλάτα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική σαλάτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατη φαίνεται.
Φιλιά.
The salad looks very tasty!
ΑπάντησηΔιαγραφήGreat combination of flavors and textures.
ΑπάντησηΔιαγραφήA scrumptious salad! This combination is perfect.
ΑπάντησηΔιαγραφήCheers,
Rosa
Και τώρα δίαιτα! η σαλάτα σου βοηθάει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Φθινόπωρο!!
une belle salade plein de saveurs et de couleur
ΑπάντησηΔιαγραφήbonne soirée
Love this saladf look amazing!!
ΑπάντησηΔιαγραφήDear Lenia, I am glad for you that you are back in the kitchen and feeling happy.
ΑπάντησηΔιαγραφήThis is a wonderful, colorful and healthy meal. Very delicious. Blessings dear, Catherine xo
Διαφορετική πατατοσαλάτα, πλούσια σε γεύση και χρώματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για την Κρήτη δεν το συζητώ, αφού τσιμπήσατε μόνο ένα κιλό πάλι καλά!
Να χαίρεσαι και την αδερφή σου!
Φιλιά
Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά
ΔιαγραφήΠλήρες, θρεπτικό και νόστιμο πιάτο Μανουσίνα μου, που προσωπικά πάντα το βλέπω σε "εξέλιξη μέσα σε ταπεράκι" για συνοδευτικό στην δουλειά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ καθένας με τον πόνο του δηλαδή :-)))
Καλή επάνοδο και καλή προσαρμογή εύχομαι.
J'adore les salades de pommes de terre. Ta version est très gourmande. J'aime beaucoup.
ΑπάντησηΔιαγραφήA bientôt
complimenti il tuo ritorno in cucina è senza dubbio strepitoso!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο γεύμα για τη δουλειά !!
ΑπάντησηΔιαγραφή