Για την επιστροφή μου ήθελα να ανεβάσω κουραμπιεδάκια, τα έφτιαξα χθες το βράδυ και είχα σκοπό να τα φωτογραφίσω το πρωί, όμως δεν τα κατάφερα, δεν έμεινε τίποτα, θα τα ξαναφτιάξω όμως άμεσα, σε διπλή ή τριπλή δόση. Έτσι σήμερα θα ανεβάσω ένα ψαράκι που το έχω φτιάξει παλιότερα αλλά πάντα το άφηνα για αργότερα. Αυτή η συνταγούλα μπορεί σίγουρα να γίνει είτε με ρίκι είτε με οποιοδήποτε άλλο ψάρι που πάει στο φούρνο.
Υλικά:
4 φέτες ρίκι
3 πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά
4 σκελίδες σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες
λευκό κρασί
κάπαρη
ρίγανη
βασιλικός
ελαιόλαδο
ζάχαρη
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Κόβω σε φέτες τις πατάτες και τις στρώνω σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ, τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα φτιάχνω μια σάλτσα: ψιλοκόβω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το βασιλικό. Βάζω στο τηγανάκι μου λίγο ελαιόλαδο και μαραίνω το σκόρδο με το κρεμμύδι, σβήνω με λευκό κρασί (μισό ποτηράκι). Προσθέτω την ντομάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, μια κουταλίτσα ζάχαρη, την κάπαρη και την ρίγανη(σε ποσότητα ανάλογα με το πόσο σας αρέσει , εγώ έβαλα 5 κουταλιές, κάπαρη και μια τζούρα ρίγανη, αλατοπιπερώνω, χαμηλώνω την φωτιά και αφήνω την σάλτσα μου να πιεί τα πολλά νερά. Προσθέτω τον ψιλοκομμένο βασιλικό στην σάλτσα. Βάζω πάνω από τις πατάτες την μισή σάλτσα, τοποθετώ το ψάρι μου και περιχύνω με την υπόλοιπη σάλτσα.Βάζω το ταψάκι στο φούρνο για να ψηθεί και το ψάρι, ανάλογος με το πάχος του ψαριού θα είναι και ο χρόνος ψησίματος(στους 180-200 βαθμούς).
Τόσα όμορφα και νόστιμα υλικά, συγκεντρωμένα σε μία συνταγή!!!πολύ καλό φαγητό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!!
Και αναρωτιόμουν που είναι αυτό το κορίτσι! χαίρομαι που είσαι καλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕεεεε μια μεριδούλα θα την πάρω από το ωραίο σου ρίκι χεχε
Φιλιάααααααααααααααααααααα
Καλώς ήρθες και πάλι κι ας είναι όλα περασμένα ξεχασμένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ψάρι σου ωραίο πλούσιο γεύσεων.
Έμαθα μόλις ότι ρίκι λέγεται η παλαμίδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαίνεται το ψαράκι σου! Όπως λέει και η Ριρή με τόσο ωραία υλικά...
Καλησπέρα ...από τα Χιονισμένα Γρεβενά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχομαι να είσαι πάντα καλά.
Το ψάρι ομως και μάλιστα το φρέσκο εδώ δεν το βρίσκουμε εύκολα.
Καλό βράδυ!
Πολύ ωραίο το ψαράκι, με λαχταριστή σαλτσούλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά!
καλώς μας ήρθες...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι με ωραία πρόταση...και είναι και Τρίτη αύριο,ημέρα για ψαράκι...
καλησπέρες καλοβδομαδιάτικες..-:))
Μας έλειψες! Καλώς ήρθες. Ωραίο φαγάκι και νηστίσιμο. Ό,τι πρέπει για βούτες η σαλτσούλα του
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμο το ρικι , απο τα αγαπημένα μου ψαράκια , ελαφρύ χωρίς λίπος , όπως και να μαγειρευτεί πεντανόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα manousina :-)
καλημέρα,μανουσίνα!!!Μας έλειψες πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο ψαράκι φαίνεται λαχταριστό όσο κι ο Ρίκυ Μάρτιν (τηρουμένων των αναλογιών:)
Καλως ηρθες πίσω λοιπόν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραιο φαινεται το ψαρακι σου!
Φιλια
Καλώς τηνε! Εγώ μπορώ να φάω τον Ρικι; χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήWelcome back λοιπόν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ προτιμώ πάντως το νόστιμο ψαροπιάτο σου από τον Ρίκι Μάρτιν, χε, χε :)
καλώς μας ήρθες ! παίρνω την μεριδούλα μου γιατί μου αρέσει πολύ το φαγάκι σου !
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό απόγευμα
Μαζί με τον Μάρτιν θα πάρω και 2 μεριδούλες μου άρεσε πολύ η επιλογή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ
Έφτιαξες κουραμπιεδάκια και σε ένα βράδυ εξαφανίστηκαν;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πως θα γλυκαθούμε μετά το ρίκι;
Καλύτερο και από τον Ρικι Μάρτιν :p
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί να τον κάνεις τον Ρίκι άμα έχεις αυτό το τέλειο φαγάκι με φρέσκο ψωμάκι?
Mου έλειψες κυρία Μανουσώ!
Φιλάκια!