Σήμερα έχω νεύρα με τις ασφαλιστικές εταιρίες ,στις οποίες κάνεις συμβόλαιο μέσω διαδικτύου και όταν λήγει το εξάμηνο συμβόλαιο ανανεώνουν μόνες τους, τραβάνε ωραιότατα τα χρήματα από την κάρτα σου, αφού δεν τους ενημέρωσες ότι δεν θες να συνεχίσεις την συνεργασία.... Έτσι βρέθηκα με δύο ασφάλειες για το αυτοκίνητό μου, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα λες να μην το έκανε μόνη της η εταιρία και να φταίει ο άντρας μου;;;; νέα οδηγός βλέπετε... με δίπλωμα από το 2004, που λίγες μέρες πριν τα 30 αποφάσισε να βγει στους δρόμους.... Ακόμα έχω νεύρα για όλους αυτούς που παίζουν με το μέλλον μας, αλλά πιστεύω πως έτσι αηδιασμένοι με τους πολιτικούς είστε όλοι.
Και είμαι πολύ κουρασμένη από την Χαρούλα, η οποία με έχει κάνει άλογο τις τελευταίες μέρες... το γλυκό μου!!!!
Για σήμερα σας έχω ένα πεντανόστιμο πιάτο με γαριδούλες γιουβέτσι. Είναι συνταγή από ένθετο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Μεσογειακή και Ελληνική Κουζίνα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.
Υλικά:
1 κιλό γαρίδες
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2φλ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
1 κσ ντοματοπελτέ
1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί (εγώ έβαλα κονιάκ)
1/4 φλ. μαϊντανό
1/2 κγ ρίγανη
250γρ κριθαράκι
150γρ φέτα
150γρ κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος τους αφήνοντας άθικτη την ουρά (ή χρησιμοποιώ κατεψυγμένες- καθαρισμένες). Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό, το οποίο θα το χρησιμοποιήσουμε αργότερα για να βράσουμε το κριθαράκι.Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα δυο λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, το κρασί, τον μαϊντανό, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Βάζω την σάλτσα σε ένα πήλινο σκεύος ή ταψί. Ρίχνω το κριθαράκι, τις γαρίδες , ανακατεύω, προσθέτω τα τυριά και νερό (1 ποτήρι) από αυτό που στο οποίο έβρασα τα κεφάλια (μην ρίξτε πολύ νερό, καλύτερα να προσθέσετε αν χρειαστεί- μόνο κρατήστε το ζεστό.) Ψήνω στο φούρνο μέχρι να βράσει το κριθαράκι για περίπου 20-25 λεπτά στους 220 βαθμούς.
Η Κυβέρνηση
Στίχοι: Γιώργος Δουλτσίνος
Μουσική - Ερμηνία : Γιάννης Ζουγανέλης
I got really nervous today. I had insured my car via internet and decided to make a new insurance. The insurance company renewed my contract without letting me know and I had already made another contract with another company! And now I have two contracts! Now that I think of it maybe my husband is to blame! He may think that I am a dangerous driver! You see I am a new driver even though I got my license 8 years ago!
Furthermore I am really tired because lately my sweet daughter has been too naughty!
Ingredients:
1 kg shrimps
1 onion, finely chopped
1/2 cup olive oil
φλ. spring onions, finely chopped
2 garlic cloves
2cups tomatoes, peeled, deseeded, diced
1 Tbsp tomato paste
1/2 cup dry white wine (I used cognac instead)
1/4 cup parsley
1/2 tsp oregano
250gr.orzo
150gr. feta
150gr. kefalotiri (hard salty greek cheese)
salt and pepper
Directions:
Remove shells from shrimps leaving their tails intact.(or use frosted unshelled ones). In a saucepan bring heads to a boil for 3minutes. Drain them and set the stock aside(we will cook orzo in it).In a frying pan sautee onion until translucent, add spring onions and garlic. Sautee for another 2 minutes. Add wine, tomato, parsley, oregano. Season with salt and pepper. Cover and simmer until sauce gets thick. Pour sauce in a baking pan and place orzo, shrimps. Stir well. Add cheese and 1 glass of the stock(maybe you will have to pour more hot stock later.) Cook in oven until orzo is done for about 20-25 minutes to 220C.
Υπομονή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο φαγητό!!Καλό Σ/Κ
:-)) good
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ! ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΕΣΥ ΜΜΜΜ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήPerfect timing for this recipe because the temperature is rising and in some parts of Spain it is boiling hot. Although I love feta cheese, I have never included it in a rice recipe. Must try it. Besos.
ΑπάντησηΔιαγραφήLooks delicious! Have a great weekend :)
ΑπάντησηΔιαγραφήL'orzo e' un cereale rinfrescante ed e' molto buono. Ottima la combinazione con i gamberetti!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο το γιουβέτσι με γαρίδες και ταιριαστό με το καλοκαίρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝεύρα έχουμε για παρόμοιους λίγο - πολύ λόγους όλοι μας, ψυχραιμία & υπομονή γιατί δε μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς!
Καλό Σ/Κ :)
un risotto delizzioso
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπομονή Μανουσίνα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γαριδάτο σου, σούπερ!
Φιλιά!
This really looks wonderful. I know I'd love to have a serving of it. I'll wager it is delicious. Have a great day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήvery yummy..
ΑπάντησηΔιαγραφήDish Name Starts With L
Learning-to-cook
Regards,
Akila
Bravo!!!! Teleio sou egine!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαλαρωσε!μυρισε αυτο το ωραιότατο φαγακι που έφτιαξες και ονειρέψου,θάλασσα,διακοπές,καλοκαίρι...απόλαυσε τη κορούλα σου,γιατι δεν εχεις ιδεα πόσο γρήγορα θα πετάξει μακριά σου και πόσο τότε θα τα νοσταλγείς όλ'αυτά...όσο για το μελλον μας,η μόνη δύναμη να το αλλάξουμε βρίσκεται στην ψηφο μας,καλο Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήHope you get this problem worked out - in the meantime your orzo looks wonderful
ΑπάντησηΔιαγραφήThe orzo with shrimp looks very tasty!
ΑπάντησηΔιαγραφήHave a wonderful Sunday!
so totally impressive...I am all over the recipe..
ΑπάντησηΔιαγραφήTasty Appetite
molto appetitosa! Buona domenica cara Lenia!
ΑπάντησηΔιαγραφήmuy tentador con camarones..riquísimo,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήA simple and delicious cooking barley, very summery. Good Sunday, Laura
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά που μας πρότεινες αυτό το νοστιμότατο πιάτο! Μοιάζει απλό αλλά με υπέροχη γεύση και τα υλικά του αγαπημένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τα βάσανά σου...νομίζω ότι το πιο γλυκό είναι η Χαρούλα! Φιλάκια και στις δυό σας!
Adoro i risotti questo è delizioso!
ΑπάντησηΔιαγραφήbravissima
buona settimana baci
This is a great dish, I like it!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή