The Veggie Sisters

Latest recipes from The Veggie Sisters

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Γαριδάτο γιουβετσάκι-Orzo with shrimp


Σήμερα έχω νεύρα με τις ασφαλιστικές εταιρίες ,στις οποίες κάνεις συμβόλαιο μέσω διαδικτύου και όταν λήγει το εξάμηνο συμβόλαιο ανανεώνουν μόνες τους, τραβάνε ωραιότατα τα χρήματα από την κάρτα σου, αφού δεν τους ενημέρωσες ότι δεν θες να συνεχίσεις την συνεργασία.... Έτσι βρέθηκα με δύο ασφάλειες για το αυτοκίνητό μου, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα λες να μην το έκανε μόνη της η εταιρία  και να φταίει ο άντρας μου;;;; νέα οδηγός βλέπετε... με δίπλωμα από το 2004, που λίγες μέρες πριν τα 30 αποφάσισε να βγει στους δρόμους.... Ακόμα έχω νεύρα για όλους αυτούς που παίζουν με το μέλλον μας, αλλά πιστεύω πως έτσι αηδιασμένοι με τους πολιτικούς είστε όλοι.
Και είμαι πολύ κουρασμένη από την Χαρούλα, η οποία με έχει κάνει άλογο τις τελευταίες μέρες... το γλυκό μου!!!!

Για σήμερα σας έχω ένα πεντανόστιμο πιάτο με γαριδούλες γιουβέτσι. Είναι συνταγή από ένθετο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Μεσογειακή και Ελληνική Κουζίνα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. 


Υλικά:


1 κιλό γαρίδες
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2φλ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
1 κσ ντοματοπελτέ
1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί (εγώ έβαλα κονιάκ)
1/4 φλ. μαϊντανό
1/2 κγ ρίγανη
250γρ κριθαράκι
150γρ φέτα
150γρ κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος τους αφήνοντας άθικτη την ουρά (ή χρησιμοποιώ κατεψυγμένες- καθαρισμένες). Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό, το οποίο θα το χρησιμοποιήσουμε αργότερα για να βράσουμε το  κριθαράκι.Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα δυο λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, το κρασί, τον μαϊντανό, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Βάζω την σάλτσα σε ένα πήλινο σκεύος ή ταψί. Ρίχνω το κριθαράκι, τις γαρίδες , ανακατεύω, προσθέτω τα τυριά και νερό (1 ποτήρι) από αυτό που στο οποίο έβρασα τα κεφάλια (μην ρίξτε πολύ νερό, καλύτερα να προσθέσετε αν χρειαστεί- μόνο κρατήστε το ζεστό.) Ψήνω στο φούρνο μέχρι να βράσει το κριθαράκι για περίπου 20-25 λεπτά στους 220 βαθμούς.

Και ένα τραγούδι επίκαιρο και συγκινητικό
Η Κυβέρνηση
Στίχοι: Γιώργος Δουλτσίνος
Μουσική - Ερμηνία : Γιάννης Ζουγανέλης




I got really nervous today. I had insured my car via internet and decided to make a new insurance. The insurance company renewed my contract without letting me know and I had already made another contract with another company! And now I have two contracts! Now that I think of it maybe my husband is to blame! He may think that I am a dangerous driver! You see I am a new driver even though I got my license 8 years ago!
Furthermore I am really tired because lately my sweet daughter has been too naughty!

This recipe is a delicious orzo dih with shrimps (by Skarmoutsos). An ideal mediterranean dish for hot summer days!


Ingredients:


1 kg shrimps
1 onion, finely chopped
1/2 cup olive oil
φλ. spring onions, finely chopped
2 garlic cloves
2cups tomatoes, peeled, deseeded, diced
1 Tbsp tomato paste
1/2 cup dry white wine (I used cognac instead)
1/4 cup parsley
1/2 tsp oregano
250gr.orzo
150gr. feta
150gr. kefalotiri (hard salty greek cheese)
salt and pepper

Directions:
Remove shells from shrimps leaving their tails intact.(or use frosted unshelled ones). In a saucepan  bring  heads to a boil for 3minutes. Drain them and set the stock aside(we will cook orzo in it).In a frying pan sautee onion until translucent, add spring onions and garlic. Sautee for another 2 minutes. Add wine, tomato, parsley, oregano. Season with salt and pepper. Cover and simmer until sauce gets thick. Pour sauce in a baking pan and   place orzo, shrimps. Stir well. Add cheese and 1 glass of the stock(maybe you will have to pour more hot stock later.) Cook in oven until orzo is done for about 20-25  minutes to 220C.

22 σχόλια:

  1. Υπομονή!!!!
    Ωραίο φαγητό!!Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ! ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΕΣΥ ΜΜΜΜ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Perfect timing for this recipe because the temperature is rising and in some parts of Spain it is boiling hot. Although I love feta cheese, I have never included it in a rice recipe. Must try it. Besos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. L'orzo e' un cereale rinfrescante ed e' molto buono. Ottima la combinazione con i gamberetti!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο το γιουβέτσι με γαρίδες και ταιριαστό με το καλοκαίρι!
    Νεύρα έχουμε για παρόμοιους λίγο - πολύ λόγους όλοι μας, ψυχραιμία & υπομονή γιατί δε μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς!
    Καλό Σ/Κ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπομονή Μανουσίνα μου!
    Το γαριδάτο σου, σούπερ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. This really looks wonderful. I know I'd love to have a serving of it. I'll wager it is delicious. Have a great day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαλαρωσε!μυρισε αυτο το ωραιότατο φαγακι που έφτιαξες και ονειρέψου,θάλασσα,διακοπές,καλοκαίρι...απόλαυσε τη κορούλα σου,γιατι δεν εχεις ιδεα πόσο γρήγορα θα πετάξει μακριά σου και πόσο τότε θα τα νοσταλγείς όλ'αυτά...όσο για το μελλον μας,η μόνη δύναμη να το αλλάξουμε βρίσκεται στην ψηφο μας,καλο Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Hope you get this problem worked out - in the meantime your orzo looks wonderful

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. The orzo with shrimp looks very tasty!
    Have a wonderful Sunday!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. muy tentador con camarones..riquísimo,abrazos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. A simple and delicious cooking barley, very summery. Good Sunday, Laura

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να είσαι καλά που μας πρότεινες αυτό το νοστιμότατο πιάτο! Μοιάζει απλό αλλά με υπέροχη γεύση και τα υλικά του αγαπημένα.
    Όσο για τα βάσανά σου...νομίζω ότι το πιο γλυκό είναι η Χαρούλα! Φιλάκια και στις δυό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Adoro i risotti questo è delizioso!
    bravissima
    buona settimana baci

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails