The Veggie Sisters

Latest recipes from The Veggie Sisters

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Κόκκορας Μακαρονάδα

Υλικά
1 κόκορας, κατά προτίμηση αλανιάρης
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό χυμό φρέσκιας ντομάτας
1 κουταλάκι ζάχαρη
200 ml λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
βασιλικό
Μακαρόνια
ελαιόλαδο

Εκτέλεση


Αφού κάποιος καλός άνθρωπος έχει ξεπουπουλιάσει, καθαρίσει και τεμαχίσει τον καημένο τον κόκορα (και τον έχουμε αφήσει λίγο να σιτέψει) τον περνάμε από το τηγάνι. Στην συνέχεια τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα μας, το σκόρδο και το κρεμμύδι και μετά προσθετουμε τον κόκκοράκο μας. Το σβήνουμε με κράσι. Προσθέτω νερό και το αφήνω να βράσει, ανάλογος με το κοκκόρι θα είναι και ο χρόνος βρασμού. Όταν το κρεατάκι μας γίνει τρυφερό, προσθέτω τον χυμό ντομάτας, τον βασιλικό, την ζάχαρη και αλατοπιπερώνω. Αν σας αρέσει βάζετε και λίγο κανελογαρύφαλο. Αφήνω να δέσει η σαλτσούλα μου και ο κοκκοράκος μας είναι έτοιμος. Οικογενειακώς τον προτιμούμε με μακαρόνια Νο 3 ή 5 και μπόλικο τριμμένο τυράκι.

6 σχόλια:

  1. Πω πωωωω το τέλειο φαγητό! με χοντρό .... χοντρόοοοοο μακαρόνι και ξερή μυζήθραααα και να έχει μόλις βγει και το ψωμί από τον φούρνο!
    Πόρωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η εικόνα του μπλογκ επάνω, αλλά και η μακαρονάδα, με ταξίδεψαν σε νησια και καλοκαίρια πιο ξέγνοιαστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειδικα με αυτά τα χοντρά μακαρόνια είναι τέλειο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. super το φαγακι σου σήμερα μου τρέχουν τα σάλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails