Αυτήν η συνταγή ήταν η τελευταία δικιά μου έμπνευση για το 2010!!!! Ήθελα να κάνω κάτι που δεν έχω ξαναφτιάξει, μια καινούργια τσαχπινιά, βέβαια με τις τρεις βασιλόπιτες που έφτιαξα από το μεσημέρι και μετά δεν προλάβαινα να φτιάξω κάτι πιο μπελαλίδικο, μην ξεχνάτε ότι είχα ήδη να φτιάξω τα προγραμματισμένα φαγητά της βραδιάς.
Υλικά (στο περίπου....)
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
200 γραμμάρια κάστανα βρασμένα κομμένα κομματάκια
200 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
μια χούφτα κουκουνάρι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μικρό κολοκύθι (σε πολύ μικρά και λεπτά κομματάκια)
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σε μια βαθειά κατσαρόλα βάζω λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζω το σκόρδο, το κρεμμύδι και τον κιμά. Προσθέτω λίγο λίγο ζωμό για πέντε περίπου λεπτά, προσθέτω τα κάστανα, το κουκουνάρι, τον μισό μαϊντανό και το κριθαράκι. Συμπεριφέρομαι στο φαγάκι μου όπως στο ριζότο, δηλαδή προσθέτω λίγο ζωμό λαχανικών και όταν τον πιεί προσθέτω και άλλο μέχρι να βράσει το κριθαράκι. Θέλει περίπου 12 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Πέντε λεπτά πριν το τέλος ρίχνω και το κολοκύθι και λίγο πριν το κλείσω ρίχνω και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Δοκιμάζω και αλατοπιπερώνω.
Μην ξεχαστείτε, πρέπει να είστε συνέχεια πάνω από την κατσαρόλα για να μην σας πιάσει το κριθαράκι.
Εγώ το κριθαράκι συνήθως το τρώω μόνο ζεστό, όμως σε αυτή την παρασκευή μου άρεσε και κρύο (φύλαξα λίγο για να δω πως είναι την επόμενη μέρα και τρωγόταν μια χαρά)
Δε πιστεύω να μη μου φύλαξες μερίδα;;;;;;; :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Καλή χρονιά
Μια ιδέα, σαν "πειραχτήρι" που είμαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν αντικαταστήσεις τον κυμά με ίση ποσότητα μανιταριών σε φέτες ή και πιο ψιλοκομμένα, θα έχεις μια νοστιμότατη νηστίσιμη συνταγή.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ, ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ!
Καλημέρα και συγχαρητήρια !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πρωτότυπο !!!
Αλλά ως γνωστόν, οι μεγάλοι σεφ δεν κάνουν συνηθισμένα πράγματα :)
Ενδιαφέρουσα πρόταση, μου αρέσει πολύ το κριθαράκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά.
3 βασιλόπιτες;;;;μπράβο βρε θηρίο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμια χαρά νοστιμότατο φαγάκι έφτιαξες :)
μμμμμ Ξεκινάς με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύγε εύγε
Καλημέρα και καλή χρονιά.Ενδιαφέρουσα παραλλαγή και κριθαράκι έχουμε σχεδόν πάντα στο σπίτι ενώ αρμπόριο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Χρονιά κι από δω manousina μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι βλέπω ξεκίνησες με το δεξί,με ωραία συνταγή...
και για να μην αισθάνεσαι μοναξιά,κι εγώ τρεις έκανα...μία για το σπίτι μας,μία για το σπίτι που θα πηγαίναμε να ρεβεγιονάρουμε και μία για τον υιό μου τον μονογενή και το αίσθημα...
και έπεται και 4η για το γραφείο..λολ
πάντα τέτοια νόστιμα και χαρούμενα...
Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή, ειδικά για μας που τρελαινόμαστε για κριθαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή, νόστιμη και δημιουργική Χρονιά!
Ευτυχισμένος και Δημιουργικός ο Καινούργιος Χρόνος !
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριττο να σου πω οτι θα δοκιμαστει οπωσδηποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχομαι μια υπεροχη χρονια!
Ωραία η εμπνευση σου manousina!!!!και εχω και αδυνμία στο κριθαράκι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά!!!
Ωραία και απλή συνταγή. Κάποιοι σεφ φτιάχνουν το κριθαράκι σαν ριζότο, με την ίδια τεχνική δηλαδή. Νόστιμο θα γίνεται, ειδικά και με τα κάστανα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά, δημιουργική και νόστιμη!
Ωραίο το κριθαράκι σου, τα κάστανα μου αρέσουν πολύ! Καλή χρονιά με υγεία:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜανουσινούλα μου,έλα από το βλογ μου...έχες κέρασμα...-:))
ΑπάντησηΔιαγραφή