The Veggie Sisters

Latest recipes from The Veggie Sisters

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

Μια καρμπονάρα από την Μεσσηνία - The messinian version of carbonara



Επιτέλους ξεκινήσαμε τα μπάνια, το είχα τόση ανάγκη!!!!! Δύο χρόνια τώρα, ένα με την εγκυμοσύνη και ένα που ήταν πολύ μικρή η Χαρά, ξέχασα να κολυμπάω!!!!

Τώρα που πηγαίνουμε θάλασσα χρειαζόμαστε ή καλή οργάνωση (να έχουμε μαγειρέψει από την προηγούμενη) ή γερό πορτοφόλι (να τρώμε κάθε έξω) ή φαγητά που μαγειρεύονται γρήγορα. Ένα τέτοιο είναι και το σημερινό, παραλλαγή της καρμπονάρας , μια ελληνική έκδοσή της (Αγοράζουμε Ελληνικά Προϊόντα….).
Το φαγητό αυτό δημιουργήθηκε στην προσπάθεια να αδειάσουμε λιγάκι το ψυγείο και επειδή κάποια ψυχή όταν άκουσε ότι θα φάει σπανακόρυζο στραβομουτσούνιασε.    


Υλικά
500γρ μακαρόνια
200γρ σύγκλινο μάνης (σε μικρά κομματάκια)
200γρ ταλαγάνι μεσσηνίας (τριμμένο)
2 αυγά
100γρ γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζω τα μακαρόνια και τα σουρώνω. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το σύγκλινο και το αφήνω για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Χτυπάω σε ένα βαθύ μπωλ τα αυγά, προσθέτω το γάλα ή την κρέμα, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, ανακατεύω. Στην συνέχεια προσθέτω το τυρί και το σύγκλινο. Βάζω τα σουρωμένα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύω με την σάλτσα μου. Είναι νόστιμη ζεστή αλλά και κρύα.
Καλή σας όρεξη και καλές βουτιές

 
Finally we have started going to the beachsomething that I really needed! The last two years I have refrained from swimming because of the pregnancy and because of the fact that my daughter was a baby.
When we go swimming, we need to be well organised (having cooked the day before) or have lots of money (meaning going out to eat) or just prepare quick dishes like this one. It is a version of carbonara and I have substituted italian products with messinian ones. (we try to support greek products!). Talagani Messinias is handmade traditional grill cheese from Messinia. 
It is produced from sheeps milk and you can find it in air sealed package.
Sigklino, a local product of Mani, is salted pork preserved in fat.
This dish was improvised while trying to use up what was left in the fridge and when somebody(=my husbandwas not actuallydelighted to hear that we would be having spinach with rice for dinner!
 
Ingredients
500grspaghetti
200grSigklino from Mani(=preserved pork), cut in small pieces
200grMessinian Talagani cheesegrated
eggs
100grEvaporated milk or cooking cream
Salt and pepper

Directions
Cook spaghetti and drain them In a non sticking pan simmer sigklino for 5 minutes at low heat. Beat eggs in a deep bowl, pour milk or cream, season with salt and pepper and stir well. Then add cheese and sigklino. Place spaghetti in a pot and pour sauce all over, mix until well combined. It is yummy either served hot or coldServe and enjoy the greek version of this perfect italian dish!


40 σχόλια:

  1. Buonaaaaa!!! Che dire, uno dei piatti più gustosi che la nostra bella Italia propone!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν από την Μάνη, έρθεις βορειότερα και δοκιμάσεις την ίδια εκτέλεση, αλλά με καβουρμά Κερκίνης, θα δεις την διαφορά.
    Έκανα καρμπονάρα και σαχανάκι με καβουρμά και ο Ιταλός σεφ που φιλοξένησα τρελάθηκε και πήρε και δύο κιλά μαζί του (σε ψυγειάκι)!!

    Καλή Κυριακή και...καλές βουτιές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Che meraviglia reinterpretare i classici della cucina...brave!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όλα τα τρώμε λέμε!!!!
    την ελληνική version της καρμπονάρας θα αφήσουμε; σλουρπ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. What a yummy recipe, my dear!! I would like to go to the beach as well, but the nearest one is 500 km far from Madrid... It´s so hot too here!!!Muchos besitos!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εννοείται ότι προτιμώ 1000 φορές περισσότερο την ελληνική βερσιόν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ταλαγάνι έχω δοκιμάσει ψητό (όπως κάνουμε το χαλούμι) και ήταν πολύ ωραίο!
    Σύγκλινο Μάνης αν και το γνωρίζω σαν προϊόν, δεν έχω δοκιμάσει ακόμα -ντροπή μου!
    Να η ευκαιρία λοιπόν, φυσικά και τα προϊόντα του τόπου μας προσφέρονται για ένα σωρό νόστιμα πιάτα!
    Καλά μαγειρέματα και καλά μπάνια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και μόλις γύρισα από φαγητό, για μια πιρουνιά καρμπονάρα δεν θα έλεγα όχι...
    μιαμ μιαμ...

    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. One of my favorites. Yours looks fantastic. Now I think you've given me a craving for carbonara!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ταλαγάνι, σύγκλινο... Μανουσίνα μου υπέροχο!
    Κάνε και καμιά βουτιά και για μένα παρακαλώ:)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να κάνεις και την Χαρούλα μπανάκια, πιστεύω θα τα διασκεδάσει πολύ!
    Φεύγοντας για την παραλία, να μας αφήσεις την κατσαρόλα με την καρμπονάρα εννοείται ή ότι τέλος πάντων θα έχει περισσέψει από τον συζυγο;-)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Love your use of local ingredients, sounds delicious.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχει η Ιταλία...Μεσσηνία; χαχαχα... υπέροχο πιάτο και καλύτερο από το αυθεντικό νομίζω! Καλή εβδομάδα και καλά μπάνια. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Un grande classico della cucina italiana che hai reinterpretato alla perfezione. Baci, buona settimana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ νόστιμα τα Ελληνικά προϊόντα δεν το συζητώ και πεντανόστιμη και η καρμπονάρα.
    Σύγκλινο έχω φάει, αλλά καβουρμά δεν βρίσκω εδώ, να μας στείλει ο Δύσπιστος να δοκιμάσουμε.
    Καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ciao, first time here, very interesting blog in Greek, Italian, English... brava!

    Alessandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Buona la carbonara, sono stata in vacanza a Roma e l'ha mangiata diverse volte. La tua si presenta benissimo.
    Un bacio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Havent made that in a long time yours looks great thanks for reminding me on this dish!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Complimenti e' proprio un bel piatto di pasta!!!!Come ti invidio che puoi fare i bagni!!Buona settimana!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Wonderful replacement! Love the recipe with a twist! Thanks for sharing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτά τα φαγάκια είναι τα καλύτερα! Μου αρέσει πολύ το σύγκλινο αν και δεν το τρώμε συχνά!
    Καλή εβδομάδα και καλά μπάνια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μεσσηνία?Το ξέρεις ότι είμαι από Μεσσηνία?Λατρεύω τη συνταγή αυτή ΜΠΡΑΒΟ σου εκπληκτική πολύ μου άρεσε η ιδέα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πεντανόστιμη και λαχταριστή!!!!Και έχω μια πείνα!!
    Τρέχω να τη φτιάξω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Buonissima! Devo dire che mi piace moltissimo anche la versione con la panna! Baci carissima

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Non delude mai ^_^ e da sempre grande soddisfazione!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Your pasta looks and sounds delicious. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Dear Lenia, I am happy that you are going to the beach. I could only try to imagine how beautiful the beaches in Greece are!
    I think that your Greek version of this recipe sounds wonderful!
    I want to thank you for all of your kind comments and visits to my blog. I truly look forward to them. Blessings from your friend, Catherine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. It seems perfect!!! It looks very very tasty, my compliments darling!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Complimenti per il tuo blog. Ti ringrazio per essere passata dal mio. Io mi sono subito iscritta tra i tuoi followers. Sono onorata di avere un'amica dalla Grecia. Davvero onorata del fatto che adori l'Italia, grazie. A presto!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ciao, spero accetti un'altra italiana come amica!
    Complimenti per il tuo blog, ti verrò a trovare spesso.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. che bel blog, pieno di ricette interessanti, tornerò presto !Io adoro la cucina greca!Buona domenica...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν λέω ποτέ όχι σε μια καρμπονάρα. Τέλεια φαίνεται η καρμπονάρα σου μόνο που δεν έχω δοκιμάσει το σύγκλινο. Για να πω την αλήθεια δεν το ήξερα καν. Ντροπή μου. Δεν φταίω όμως εγώ. Στο sm βρίσκεις όλων των ειδών τα ξένα τυριά, αλλά τα ελληνικά..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails