The Veggie Sisters

Latest recipes from The Veggie Sisters

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Παπουτσάκια αλλιώτικα-Papoutsakia(stuffed aubergines)

Τα παπουτσάκια είναι ένα κλασικό αγαπημένο φαγάκι! Επειδή είμαι πειραχτήρι μεγάλο, μου αρέσει να "πειράζω" τις παραδοσιακές συνταγές και να πειραματίζομαι με παραλλαγές! Κάπως έτσι προέκυψε και το παρακάτω φαγάκι!

Υλικά:


3 μεγάλες μελιτζάνες
1 φιλέτο κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1 σκόρδο
μια χούφτα μαϊντανό
4 μεγάλα μανιτάρια σε φέτες
μισή πιπεριά πράσινη
5 κσ ντομάτα
μοτσαρέλα
μπεσαμέλ
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ανοίγω τις μελιτζάνες και βγάζω προσεκτικά με ένα κουταλάκι την ψίχα τους και την ψιλοκόβω.
Σε προθερμασμένο φούρνο βάζω τα κουφάρια από τις μελιτζάνες για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς (να μαλακώσουν). Σε ένα τηγάνι βάζω ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτω να σοταριστούν το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένα. Βάζω στο μπλέντερ το φιλέτο κοτόπουλο ψιλοκομμένο, προκειμένου να γίνει κιμάς. Ρίχνω στο τηγάνι τον κοτοπουλίσιο κιμά, τα μανιτάρια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την ψίχα από την μελιτζάνα και τον χυμό ντομάτας , προσθέτω μισό ποτήρι νερό και τα αφήνω να ψηθούν μέχρι να πιεί το νερό. Γεμίζω τις μελιτζάνες με το μείγμα από το τηγάνι (όχι μέχρι πάνω), βάζω λίγο μοτσαρέλα και από πάνω μπεσαμέλ. Ψήνω στους 200 βαθμούς σε αέρα για 25 λεπτά.
Για την μπεσαμέλ ρίξτε μια ματιά εδώ, για τις τρεις μεγάλες μελιτζάνες κάντε την μισή δόση.

Papoutsakia (=little shoes) is a greek traditional recipe. Aubergines stuffed with ground meat topped with bechamel. Here you have another version since I like changing classic recipes and refreshing them!Enjoy!

Ingredients:


3 big aubergines
1 chicken fillet
1 red onion, finely chopped
1 garlic clove, minced
a handful of parsley, finely chopped
4 big mushrooms, sliced
1/2 green pepper
5 Tbsp tomato juice
mozzarella
bechamel sauce
olive oil

Directions:

Slice aubergines and scoop out their flesh. Finely chop their flesh.
In preheated oven let "empty"aubergines get soft for 15 minutes at 160 C. In a frying pan heat olive oil, saute onion, garlic and pepper. In a food processor place finely chopped chicken fillet and grind it. In a frying pan place meat, mushrooms, parsley, aubergine flesh, tomato juice, 1/2 glass of water and let cook until liquid is evaporated. Fill the aubergines with the stuffing, add mozzarella and finally top with bechamel. Bake at 200 C for 25 minutes.
The recipe for the bechamel is here, make the half quantity for three large aubergines.


36 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία φαίνονται!!! Πολύ λαχταριστά! Μπράβο σου!!!
    Καλό Σαβ/κο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για πρώτη φορά αυτό το φαγητό το δοκίμασα στην Αντίπαρο.
    Έκτοτε το φτιάχνω στην εποχή της μελιτζάνας χωρίς όμως μανιτάρια και πιπεριές, θα το δοκιμάσω κι έτσι.
    Πολλά φιλιά κι έχε το νου σου στο Ταχυδρομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. This sounds really wonderful. Hearty, filling and delicious. I love this kind of recipe. Have a great day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπεροχα φαινονται! καποια στιγμη θα φιαξω και εγω παπουτσακια!
    καλο σαββατοκυριακο.

    ειρηνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέροντα τα πειραγμένα παπουτσάκια με τον κοτοπουλίσιο κιμά!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mmmm love the papoutsakia! Yours look fantastic, and the bechemel is the best!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειμαι σίγπυρη ότι θα σκίζουν και με το κοτόπουλο!
    φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Lenia, this looks so........... GOOD! I have some eggplant recipes but nothing like this! Wow, I"m bookmarking this one!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. little shoes?? that's cute description! i can imagine how tasty this is!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα manousina! Προσωπικά προτιμώ αυτή την παραλλαγή από την παραδοσιακή! Είδα τόσο ωραία υλικά και λάλησα η γυναίκα!! Φιλάκια πολλά, καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Como me gustan las berenjenas rellenas,deliciosas con pechuga y bechamel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρέπει να έγιναν υπέροχα!!! Τα λάτρεψα και θα τα φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία!!! Φιλιά και καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραια ιδεα με το κοτοπουλο που μ αρεσιε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. I always stuff them with meat and never with chicken. I should try another way not to bore the family. Besos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. muy rico y buen aspecto me encanta con pollo,abrazos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Yummy, yummy, my dear!!!! Have a nice weakend!!!!!!Many kisses!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Buonissime le melanzane così! E' uno dei miei piatti preferiti!! Ciao carissime buona domenica

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. adoro le melanzane, grazie per questa bella ricetta! Ti prego vieni nel mio nuovo blog e iscriviti a google friendconnect, facendo il restyling ho perso tutti i contatti, buona domenica e grazie!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πραγματικά πολύ καλή παραλλαγή!
    Εγκρίνω και επαυξάνω!!
    Μου άρεσε πάρα πολύ ο κιμάς κοτόπουλου και τα μανιτάρια!
    Μπράβο ! Θα το έχω υπόψη μου!!

    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πολύ καλά, συγχαρητήρια! Ένα φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα...δεν θα μπορούσα να μην δοκιμάσω συνταγή που έχει μέσα μανιτάρια!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. mmmmmm.....πολύ λαχταριστό το πειραγμένο φαγάκι σου! θα δοκιμαστεί σίγουρα!!! φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ωραιότατο! Όταν με το καλό οι μελιτζάνες αποκτήσουν γλύκα (στην εποχή τους δηλαδή) θα το δοκιμάσουμε σίγουρα κι' ας είναι "πειραγμένο", γιατί στα πειραγμένα προσωπικά δίνω μεγάλη "μπέσα" καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Dear Lenia, this looks mouthwatering!!! I know I would enjoy this very much...and my family would too!
    To answer your question about creamed spinach, creamed spinach is just cooked spinach with added cream and cheese. You can usually find frozen spinach at your local food store if you like. Blessings dear one, your friend, Catherine xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. this looks SO incredibly delicious - ohhhhh - I would LOVE this for dinner - LOVELY recipe!
    Mary x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Che modo ricco e gustoso di preparare le melanzane. Prendo appunti per la prossima estate ^_^ Baci, buona giornata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. un abbinamento molto particolare sicuramente da provare

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολύ ωραία η ιδέα σου manousina, θα ήθελα κι εγώ πολύ να πειράξω έτσι μερικές μελιτζάνες! Ωραία γέμιση και για άλλα ζαρζαβατικά πάντως αυτή η λαχανικο-κοτοπουλίσια εναλλακτική!
    Αν θέλεις, την επόμενη φορά, απάντησε και σε 11 ερωτησούλες που σου κάνω στη σκοτεινή μου κουζίνα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα πάρα πολύ ωραία συνταγή και τι έφτιαξα και πραγματικά μου έγιναν πεντανόστιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails