Σε αυτή την πατσαβουρόπιτσα μπορείτε να κάνετε πολλούς αυτοσχεδιασμούς, να βάλετε ότι έχει το ψυγείο σας, έτσι την έφτιαξα και εγώ, από την ανάγκη μου να χρησιμοποιήσω κάποια τυριά και αλλαντικά που είχαν ξεμείνει στο ψυγείο και όπως έχουμε πει πολλές φορές, δεν πετάμε τίποτα!!!!
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
300γρ ανθότυρο
200γρ κίτρινα τυριά τριμμένα
1 1/2 φλ. αλλαντικά ψιλοκομμένα
1 αυγό
1 ποτήρι γάλα
μισή κόκκινη πιπεριά
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το γάλα μαζί με το αυγό,το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύω. Μέσα σε αυτό το υγρό μείγμα ρίχνω τα φύλλα κρούστας κομμένα, να βραχούν όλα. Προσθέτω τα τυριά, τα αλλαντικά (είχα λουκάνικα και πάριζα) και την πιπεριά, ανακατεύω καλά όλα τα υλικά, να πάνε παντού. Λαδώνω ένα ταψί και ψήνω στους 180 βαθμούς για 35-40 περίπου λεπτά, σε αέρα.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
300γρ ανθότυρο
200γρ κίτρινα τυριά τριμμένα
1 1/2 φλ. αλλαντικά ψιλοκομμένα
1 αυγό
1 ποτήρι γάλα
μισή κόκκινη πιπεριά
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το γάλα μαζί με το αυγό,το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύω. Μέσα σε αυτό το υγρό μείγμα ρίχνω τα φύλλα κρούστας κομμένα, να βραχούν όλα. Προσθέτω τα τυριά, τα αλλαντικά (είχα λουκάνικα και πάριζα) και την πιπεριά, ανακατεύω καλά όλα τα υλικά, να πάνε παντού. Λαδώνω ένα ταψί και ψήνω στους 180 βαθμούς για 35-40 περίπου λεπτά, σε αέρα.
Patsavouropita is a traditional greek dessert usually made with phyllo pastry, orange and syrop. I have to post this recipe in the future because it is a really simple and tasteful pie! Inspired by the way phyllo pastry sheets are shredded in patsavouropita I improvised this savory version with ingredients that I wanted to use up. The result met my expectations!
Ingredients:
1 package (500gr.) of phyllo pastry
300gr. anthotiro or ricotta
200gr. gouda, grated(or any other similar kind of cheese)
1 1/2 cup cold cuts, finely chopped
1 egg
1 glass of milk
1/2 red pepper
salt and pepper
Directions:
In a large bowl combine milk, egg, salt and pepper. In this liquid mixture place phyllo pastry sheets(after you have torn them to pieces first) and get them all soaked. Add cheese, cold cuts and pepper. Stir to combine. Grease a baking pan and bake in preheated oven at 180 C for about 35-40 minutes.
1 package (500gr.) of phyllo pastry
300gr. anthotiro or ricotta
200gr. gouda, grated(or any other similar kind of cheese)
1 1/2 cup cold cuts, finely chopped
1 egg
1 glass of milk
1/2 red pepper
salt and pepper
Directions:
In a large bowl combine milk, egg, salt and pepper. In this liquid mixture place phyllo pastry sheets(after you have torn them to pieces first) and get them all soaked. Add cheese, cold cuts and pepper. Stir to combine. Grease a baking pan and bake in preheated oven at 180 C for about 35-40 minutes.
καλημέρα! αυτή η λιχουδιά θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους πολύ! και χρησιμοποιείς και ότι σου βρίσκεται! τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφή"Πίτα νάναι κι ότι νάναι", έλεγε η γιαγιά μου και είχε δίκιο. Κι ας μην ήξερε να ανοίγει λεπτό φύλλο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι φυσικά δεν πετάμε τίποτα. Ειδικά τώρα!
Καλό Σαββατοκύριακο!!
Καλημέρα, μου αρέσει πάρα πολύ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολη και ευέλικτη πιτούλα την οποία δεν έχω φτιάξει ποτέ! Και τρελή αξιοποίηση υλικών έκανες και σούπερ γεύση απολαύσατε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά καλό ΣΚ!
συμφωνω, πιτα ναναι κι ο,τι ναναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήμακαρι να ευρισκα ευκολα φυλλο κρουστας!!! :(
καλο σαββατοκυριακο!
Θέλωωωωω τώρααααα ένα κομμάτιιιιιι!!!! ΥΠΕΡΟΧΗ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλεος, κάνω δίαιτα!!!
Di solito quello che trovo nel frigo lo faccio diventare semplice frittata ma con la pasta fillo è sicuramente molto meglio! Grazie per l'idea, buona domenica ragazze un abbraccio! E finalmente ad Atene è ritornato il sole!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια συνταγή!!!! Θα την δοκιμάσω το επόμενο Σαβ/κο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Πολύ ωραία ιδέα! Εύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο:)
ΑπάντησηΔιαγραφήWow! this dish looks amazing!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερή ιδέα Μανουσίνα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓέλασα με τον τίτλο της συνταγής σου!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!
Ωραία πίτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω κι εγώ παρόμοια συνταγή!
Καλή ιδέα για ανακύκλωση υλικών!!
είναι πολύ νόστιμο, συγχαρητήρια, γεια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήAh che buona. Queste torte improvvisate sono squisite! Un abbraccio.
ΑπάντησηΔιαγραφήQue rico pastel salado Lenia una exquisitez,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήτελικά εγώ δεν ειμαι βέρα ελληνιδα...δε φτιάχνω πίτες σχεδόν ποτέ...βεβαια βλεπω τις δικές σας και τις λιγουρευομαι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό μεσημερι
Una torta salata davvero ricca e molto appetitosa. Baci cara, buona settimana
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι δεν την έχω κάνει ακόμα, ευκαιρία για κάτι νέο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
mi piacciono questi piatti che svuotano il frigo, sono gustosissimi! Buona settimana cara Lenia, un abbraccio....
ΑπάντησηΔιαγραφήLenia, this looks wonderful and I love how versatile it is - a fancy, beautiful dinner with refrigerator leftovers, you just can't beat that!
ΑπάντησηΔιαγραφήAdoro le torte salate e questa è il topo!! bravissima bacioni!
ΑπάντησηΔιαγραφήOhh how I would love to share this with you!!! sounds so delicious and full of wonderful flavors!
ΑπάντησηΔιαγραφήMary x
Great pie, I love all kind of pies, so, I'm adding this recipe to my must try pile!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήsounds easy to whip up such a delicious looking pie! hv a good day, lenia!
ΑπάντησηΔιαγραφήma e' fantastica!adoro le torte salate e questa e' veramente golosa!
ΑπάντησηΔιαγραφή