The Veggie Sisters

Latest recipes from The Veggie Sisters

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Πατσαβουρόπιτσα - Patsavouropita(savory pie)

Σε αυτή την πατσαβουρόπιτσα μπορείτε να κάνετε πολλούς αυτοσχεδιασμούς, να βάλετε ότι έχει το ψυγείο σας, έτσι την έφτιαξα και εγώ, από την ανάγκη μου να χρησιμοποιήσω κάποια τυριά και αλλαντικά που είχαν ξεμείνει στο ψυγείο και όπως έχουμε πει πολλές φορές, δεν πετάμε τίποτα!!!!




Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
300γρ ανθότυρο
200γρ κίτρινα τυριά τριμμένα
1 1/2 φλ. αλλαντικά ψιλοκομμένα
1 αυγό
1 ποτήρι γάλα
μισή κόκκινη πιπεριά
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το γάλα μαζί με το αυγό,το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύω. Μέσα σε αυτό το υγρό μείγμα ρίχνω τα φύλλα κρούστας κομμένα, να βραχούν όλα. Προσθέτω τα τυριά, τα αλλαντικά (είχα λουκάνικα και πάριζα) και την πιπεριά, ανακατεύω καλά όλα τα υλικά, να πάνε παντού. Λαδώνω ένα ταψί και ψήνω στους 180 βαθμούς για 35-40 περίπου λεπτά, σε αέρα.

Patsavouropita is a traditional greek dessert usually made with phyllo pastry, orange and syrop. I have to post this recipe in the future because it is a really simple and tasteful pie! Inspired by the way phyllo pastry sheets are shredded in patsavouropita I improvised this savory version with ingredients that I wanted to use up. The result met my expectations!

Ingredients:
1 package (500gr.) of phyllo pastry
300gr. anthotiro or ricotta
200gr. gouda, grated(or any other similar kind of cheese)
1 1/2 cup cold cuts, finely chopped
1 egg
1 glass of milk
1/2 red pepper
salt and pepper

Directions:

In a large bowl combine milk, egg, salt and pepper. In this liquid mixture place phyllo pastry sheets(after you have torn them to pieces first) and get them all soaked. Add cheese, cold cuts and pepper. Stir to combine. Grease a baking pan and bake in preheated oven at 180 C for about 35-40 minutes.


25 σχόλια:

  1. καλημέρα! αυτή η λιχουδιά θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους πολύ! και χρησιμοποιείς και ότι σου βρίσκεται! τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Πίτα νάναι κι ότι νάναι", έλεγε η γιαγιά μου και είχε δίκιο. Κι ας μην ήξερε να ανοίγει λεπτό φύλλο!
    Και φυσικά δεν πετάμε τίποτα. Ειδικά τώρα!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα, μου αρέσει πάρα πολύ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύκολη και ευέλικτη πιτούλα την οποία δεν έχω φτιάξει ποτέ! Και τρελή αξιοποίηση υλικών έκανες και σούπερ γεύση απολαύσατε!
    Φιλιά καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συμφωνω, πιτα ναναι κι ο,τι ναναι!
    μακαρι να ευρισκα ευκολα φυλλο κρουστας!!! :(
    καλο σαββατοκυριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θέλωωωωω τώρααααα ένα κομμάτιιιιιι!!!! ΥΠΕΡΟΧΗ!!!
    Έλεος, κάνω δίαιτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Di solito quello che trovo nel frigo lo faccio diventare semplice frittata ma con la pasta fillo è sicuramente molto meglio! Grazie per l'idea, buona domenica ragazze un abbraccio! E finalmente ad Atene è ritornato il sole!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλεια συνταγή!!!! Θα την δοκιμάσω το επόμενο Σαβ/κο!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραία ιδέα! Εύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φοβερή ιδέα Μανουσίνα μου!!
    Γέλασα με τον τίτλο της συνταγής σου!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραία πίτα!
    Εχω κι εγώ παρόμοια συνταγή!
    Καλή ιδέα για ανακύκλωση υλικών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. είναι πολύ νόστιμο, συγχαρητήρια, γεια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ah che buona. Queste torte improvvisate sono squisite! Un abbraccio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Que rico pastel salado Lenia una exquisitez,abrazos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τελικά εγώ δεν ειμαι βέρα ελληνιδα...δε φτιάχνω πίτες σχεδόν ποτέ...βεβαια βλεπω τις δικές σας και τις λιγουρευομαι :)

    καλό μεσημερι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Una torta salata davvero ricca e molto appetitosa. Baci cara, buona settimana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ετσι δεν την έχω κάνει ακόμα, ευκαιρία για κάτι νέο!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. mi piacciono questi piatti che svuotano il frigo, sono gustosissimi! Buona settimana cara Lenia, un abbraccio....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Lenia, this looks wonderful and I love how versatile it is - a fancy, beautiful dinner with refrigerator leftovers, you just can't beat that!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ohh how I would love to share this with you!!! sounds so delicious and full of wonderful flavors!
    Mary x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Great pie, I love all kind of pies, so, I'm adding this recipe to my must try pile!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. sounds easy to whip up such a delicious looking pie! hv a good day, lenia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Protected by Copyscape Online Plagiarism Finder