Υλικά
Συκωτάκια μοσχαρίσια για 2 άτομα
1 σκελίδα σκόρδο
2κσ. ελαιόλαδο
1 κλαράκι δεντρολίβανο
2-3 κσ μουστάρδα
για το ρυζάκι
1 φλ. ρύζι
1/2 φλ. ανάμεικτα λαχανικά
(φρέσκα ή κατεψυγμένα, πιπεριά, καρότο, καλαμπόκι, αρακάς)
1 κύβος λαχανικών ή ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζω τα ανάμεικτα λαχανικά και τον ζωμό ή τον κύβο λαχανικών και τα βράζω μαζί με το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το ρύζι, σε ένα τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το σκόρδο ψιλοκομμένο, προσθέτω το δεντρολίβανο, τα αφήνω ένα λεπτό και στην συνέχεια βάζω μέσα στο τηγάνι το συκώτι μου. Αν είναι λεπτά (όπως τα δικά μου), θα χρειαστούν τέσσερα λεπτά ψήσιμο (δύο από κάθε πλευρά), αν είναι χοντρά αφήστε τα περισσότερο χρόνο. Αν δεν είστε σίγουροι ότι είναι έτοιμα, κόψτε με ένα μαχαίρι στο πιο χοντρό σημείο, δεν θέλουμε να βγάλει αίμα... Όταν τα γυρίζω πλευρά, τους ρίχνω την μουστάρδα.
Σερβίρω και τρώω αμέσως όσο είναι ακόμα ζεστά και μαλακά. Αν αγαπάτε το λεμόνι λούστε το!!!
Τα συνοδεύω με αυτό το απλό ρυζάκι ή με τηγανιτές πατάτες, οι οποίες του ταιριάζουν γάντι αλλά τις αποφεύγω.
One of my favorite tastes of my childhood is the taste of liver. My mum used to cook it very often with lemon and I always enjoyed it with pleasure! Today we are having liver cooked with garlic and rosemary! So simple and yet so delicious! My little daughter tried it today for the first time and she really liked it!
Ingredients:
1 garlic clove, finely chopped
2 Tbsp olive oil
1 rosemary twig
2-3 Tbsp mustard
for the rice:1 cup rice
1/2 cup mixed vegetables
(fresh or frozen:pepper, carrot, peas, corn)
vegetable stock
Directions:In a saucepan cook rice and mixed vegetables in the vegetable stock according to package instructions. 5minutes before rice is done, pour olive oil in a frying pan and saute garlic and rosemary for 1minute. Add liver. If liver slices are thin (as mine), they will need 4minutes to be done. (2minutes for every side). Otherwise they will need more time. When I turn them, I spread mustard.
Serve while hot and soft. Lemon goes great with liver!
As a side dish you can have rice or french fries. They are a perfect match but I avoid them since they are really unhealthy!
Ωραίο φαγητά κι .... Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη συνταγή και αφού είμαστε λάτρεις του συκωτιού θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήMa che bellissimo piatto molto gustoso e presentato davvero molto bene!!Bravissima un bacione grande da Roma!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμένα μ΄αρέσει έτσι!! Σε ψάχνει η Άρτεμις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!
Τι καλά που κατάφερες και την μικρούλα και δοκίμασε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μαγείρεψες πολύ νόστιμα!
Φιλάκια!
Tiene una pinta de fresco...
ΑπάντησηΔιαγραφήExquisito!
When I was a kid, my mom made me ate lots of livers... And I can't say I,m ready to eat one of these, but yours looks good!
ΑπάντησηΔιαγραφήHola!1
ΑπάντησηΔιαγραφήMuy sano y delicioso.
Gracias por visitar mi cocina.
Un saludo.
El higado buenisimo y el arroz de maravilla.
ΑπάντησηΔιαγραφήAnche a me piace tanto il fegato, ogni tanto lo mangio che buono bravissima ! buona serata baci
ΑπάντησηΔιαγραφήI have never had veal liver, let alone to cook them at home. Bet it would be great to go with some powerful red.
ΑπάντησηΔιαγραφήes una maravillosa receta me encanta tambien me la preparaban en mi infancia tiene muchas propiedades,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήnon ho mai mangiato fegato fino a poco tempo fa, pensavo non mi piacesse, ma poi mi sono ricreduta.
ΑπάντησηΔιαγραφήottima ricetta la tua.
baci sabina
deve essere molto gustoso lenia! un bacione...
ΑπάντησηΔιαγραφήUn perfetto piatto unico Lenia, bravissima cara!
ΑπάντησηΔιαγραφήSarà sicuramente molto profumato....buona giornata cara!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήNoooooooooooo il fegato nooooooooo. E ' stato il mio peggior incubo da bambinaaaaaaaaaaaaaaaa.
ΑπάντησηΔιαγραφήForse se ... Me lo cucinate voi ... magari faccio pace con il fegato .... le ricette che proponete mi piacciono perchè Sono sempre equilibrate, complimenti!
So delicious!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήUn besito
http://janakitchen.blogspot.com
Νοστιμότατο κι έχω καιρό να φάω συκώτι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήHola amiga. Me gustaría probar tu receta porque se ve muy buena. Un besito.
ΑπάντησηΔιαγραφήMmm!! Un mets très savoureux:) Bon jeudi à toi Lenia!!xxx
ΑπάντησηΔιαγραφήNon amo molto il fegato ,amquesta ricettina mi stuzzica molto!!!!Grazie per il commento!!!!!Buona vita e buona cucina
ΑπάντησηΔιαγραφήnon cucino spesso il fegato perche' non ho mai una bella ricetta ma ora questa me la segno e la voglio provare perche' mi attira
ΑπάντησηΔιαγραφήI love chicken livers so I would love to try this delicious dish. Lucky your daughter loved it, mine is so picky.
ΑπάντησηΔιαγραφήEnjoy your day!
We usually stir-fry it with lots of ginger. Would love to try with rosemary and garlic, sounds good!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια, ευχαριστίες για την επίσκεψη στο blog μου, είμαι ευτυχισμένη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε πολύ το blog σας, επίσης φανταστική συνταγές ... συγχαρητήρια! Φιλιά. (Βραζιλία)
Gosh i love to try that
ΑπάντησηΔιαγραφήidea fantastica ho preso appunti
ΑπάντησηΔιαγραφήdelizioso accostamento di preparazioni, complimenti!
ΑπάντησηΔιαγραφήCiao, anche a me piace molto il fegato, l'ho sempre fatto solo con il limone ora provo la tua sfiziosa ricetta!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBaci
I love that rice looks GREAT!!!! <3
ΑπάντησηΔιαγραφήPurtroppo con il fegato ho litigato da piccina! Oggi faccio il bis con il riso :) Un bacio, buon we
ΑπάντησηΔιαγραφήmi piace tantoo il fegato! Peccato che abbia sempre paura di mangiarlo... con quello che propinano ai bovini me lo concedo raramente. Un bellissimo piatto, dunque, per me! Un bacione
ΑπάντησηΔιαγραφήMy sweet mom would fix liver with bacon and onions - I would hide under the table because I couldn't stand it but I think I might have to re-visit - yours sounds wonderful!
ΑπάντησηΔιαγραφή