The Veggie Sisters

Latest recipes from The Veggie Sisters

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Συκωτάκι μόσχου με σκόρδο και δεντρολίβανο-Veal liver with garlic and rosemary


Μία από τις αγαπημένες μου παιδικές γεύσεις είναι αυτή του συκωτιού. Η μαμά μου το έφτιαχνε πολύ συχνά και εγώ πάντα το τιμούσα. Τις πιο πολλές φορές το έκανε λεμονάτο στην κατσαρόλα αλλά σήμερα θα το φτιάξουμε στο τηγάνι με σκορδάκι και δεντρολίβανο. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω στον χασάπη, να δω συκώτι και να μην πάρω, σήμερα για κοτόπουλο πήγα, με συκώτι έφυγα... Αδυναμίες είναι αυτές... Και σήμερα έδωσα και στην μικρή για πρώτη φορά και της άρεσε πολύ.

Υλικά

Συκωτάκια μοσχαρίσια για 2 άτομα
1 σκελίδα σκόρδο
2κσ. ελαιόλαδο
1 κλαράκι δεντρολίβανο
2-3 κσ μουστάρδα
για το ρυζάκι
1 φλ. ρύζι
1/2 φλ. ανάμεικτα λαχανικά
(φρέσκα ή κατεψυγμένα, πιπεριά, καρότο, καλαμπόκι, αρακάς)
1 κύβος λαχανικών ή ζωμός λαχανικών

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζω τα ανάμεικτα λαχανικά και τον ζωμό ή τον κύβο λαχανικών και τα βράζω μαζί με το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το ρύζι, σε ένα τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το σκόρδο ψιλοκομμένο, προσθέτω το δεντρολίβανο, τα αφήνω ένα λεπτό και στην συνέχεια βάζω μέσα στο τηγάνι το συκώτι μου. Αν είναι λεπτά (όπως τα δικά μου), θα χρειαστούν τέσσερα λεπτά ψήσιμο (δύο από κάθε πλευρά), αν είναι χοντρά αφήστε τα περισσότερο χρόνο. Αν δεν είστε σίγουροι ότι είναι έτοιμα, κόψτε με ένα μαχαίρι στο πιο χοντρό σημείο, δεν θέλουμε να βγάλει αίμα... Όταν τα γυρίζω πλευρά, τους ρίχνω την μουστάρδα.
Σερβίρω και τρώω αμέσως όσο είναι ακόμα ζεστά και μαλακά. Αν αγαπάτε το λεμόνι λούστε το!!!
Τα συνοδεύω με αυτό το απλό ρυζάκι ή με τηγανιτές πατάτες, οι οποίες του ταιριάζουν γάντι αλλά τις αποφεύγω.

One of my favorite tastes of my childhood is the taste of liver. My mum used to cook it very often with lemon and I always enjoyed it with pleasure! Today we are having liver cooked with garlic and rosemary! So simple and yet so delicious! My little daughter tried it today for the first time and she really liked it!


Ingredients:
Veal liver for two
1 garlic clove, finely chopped
2 Tbsp olive oil
1 rosemary twig
2-3 Tbsp mustard
for the rice:1 cup rice
1/2 cup mixed vegetables
(fresh or frozen:pepper, carrot, peas, corn)
vegetable stock


Directions:In a saucepan cook rice and mixed vegetables in the vegetable stock according to package instructions. 5minutes before rice is done, pour olive oil in a frying pan and saute garlic and rosemary for 1minute. Add liver. If liver slices are thin (as mine), they will need 4minutes to be done. (2minutes for every side). Otherwise they will need more time. When I turn them, I spread mustard.
Serve while hot and soft. Lemon goes great with liver!
As a side dish you can have rice or french fries. They are a perfect match but I avoid them since they are really unhealthy!

35 σχόλια:

  1. Υπέροχη συνταγή και αφού είμαστε λάτρεις του συκωτιού θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ma che bellissimo piatto molto gustoso e presentato davvero molto bene!!Bravissima un bacione grande da Roma!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εμένα μ΄αρέσει έτσι!! Σε ψάχνει η Άρτεμις!!
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι καλά που κατάφερες και την μικρούλα και δοκίμασε!!
    Το μαγείρεψες πολύ νόστιμα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. When I was a kid, my mom made me ate lots of livers... And I can't say I,m ready to eat one of these, but yours looks good!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Hola!1
    Muy sano y delicioso.
    Gracias por visitar mi cocina.
    Un saludo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Anche a me piace tanto il fegato, ogni tanto lo mangio che buono bravissima ! buona serata baci

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. I have never had veal liver, let alone to cook them at home. Bet it would be great to go with some powerful red.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. es una maravillosa receta me encanta tambien me la preparaban en mi infancia tiene muchas propiedades,abrazos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. non ho mai mangiato fegato fino a poco tempo fa, pensavo non mi piacesse, ma poi mi sono ricreduta.
    ottima ricetta la tua.
    baci sabina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Sarà sicuramente molto profumato....buona giornata cara!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Noooooooooooo il fegato nooooooooo. E ' stato il mio peggior incubo da bambinaaaaaaaaaaaaaaaa.
    Forse se ... Me lo cucinate voi ... magari faccio pace con il fegato .... le ricette che proponete mi piacciono perchè Sono sempre equilibrate, complimenti!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. So delicious!!!
    Un besito
    http://janakitchen.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νοστιμότατο κι έχω καιρό να φάω συκώτι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Hola amiga. Me gustaría probar tu receta porque se ve muy buena. Un besito.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Mmm!! Un mets très savoureux:) Bon jeudi à toi Lenia!!xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Non amo molto il fegato ,amquesta ricettina mi stuzzica molto!!!!Grazie per il commento!!!!!Buona vita e buona cucina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. non cucino spesso il fegato perche' non ho mai una bella ricetta ma ora questa me la segno e la voglio provare perche' mi attira

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. I love chicken livers so I would love to try this delicious dish. Lucky your daughter loved it, mine is so picky.
    Enjoy your day!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. We usually stir-fry it with lots of ginger. Would love to try with rosemary and garlic, sounds good!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γεια, ευχαριστίες για την επίσκεψη στο blog μου, είμαι ευτυχισμένη!
    Μου άρεσε πολύ το blog σας, επίσης φανταστική συνταγές ... συγχαρητήρια! Φιλιά. (Βραζιλία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ciao, anche a me piace molto il fegato, l'ho sempre fatto solo con il limone ora provo la tua sfiziosa ricetta!!!
    Baci

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Purtroppo con il fegato ho litigato da piccina! Oggi faccio il bis con il riso :) Un bacio, buon we

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. mi piace tantoo il fegato! Peccato che abbia sempre paura di mangiarlo... con quello che propinano ai bovini me lo concedo raramente. Un bellissimo piatto, dunque, per me! Un bacione

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. My sweet mom would fix liver with bacon and onions - I would hide under the table because I couldn't stand it but I think I might have to re-visit - yours sounds wonderful!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails