Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και όπως και πέρυσι θα σας κάνουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για ένα δείπνο που μπορείτε να ετοιμάσετε για τον αγαπημένο-η σας.
Εννοείται πως δεν πρέπει να περιμένουμε αυτή την μέρα για να δείξουμε την αγάπη μας στον σύντροφό μας αλλά κάθε μέρα με μικρές και μεγάλες πράξεις και λέξεις να του υπενθυμίζουμε πόσο σημαντικός είναι για εμάς.
Να σας ευχαριστήσω και για τις ευχές για ταχεία ανάρρωση της Χαράς, η οποία χθες σταμάτησε να κάνει πυρετό..... Επιτέλους!!!! Αυτή την φορά τον κράτησε πολλές μέρες, αλλά είχαν ραντεβού!!!!! κάθε απόγευμα στις 6 και κάθε βράδυ στις 3, και ευτυχώς έπεφτε αμέσως με αντιπυρετικό υπομονή και αγάπη....
Η συνταγή είναι εύκολη και με υλικά που μπορεί να έχετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξή σας.
Υλικά: (για 2 άτομα)
1 φύλλο σφολιάτας
200γρ χοιρινό μπουκίτσες
200γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
1 πατάτα σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κσ άνηθος ψιλοκομμένος
1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
3 κσ ελαιόλαδο
1 κ.σ. σουσάμι
1κ.σ. τυρί (γκράνα)
για την μπεσαμέλ:
6 κ.σ. αλεύρι
300γρ γάλα φρέσκο
1 1/2 κσ βούτυρο
1 αυγό
100γρ τυρί κρέμα
αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τα αφήνω να σοταριστούν και μετά προσθέτω το χοιρινό, ανακατεύω για 2-3 λεπτά και προσθέτω μισό ποτήρι ζεστό νερό και την πατάτα. Όταν πιεί το νερό προσθέτω το σπανάκι και τον άνηθο. Ανακατεύω για 2-3 λεπτά, αλατοπιπερώνω και το αφήνω στην άκρη.
Για την μπεσαμέλ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνω το αλεύρι, ανακατεύω καλά και στην συνέχεια προσθέτω το γάλα, όταν ομογενοποιηθεί και γίνει κρεμούλα το κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το αυγό ολόκληρο, ανακατεύω καλά, προσθέτω αλάτι και το τυρί κρέμα.
Αναμειγνύω την μπεσαμέλ με το μείγμα του τηγανιού.
Σε αυτό το σημείο ή θα βάλετε το μείγμα σε ένα πυρέξ ή ατομικά φορμάκια και θα τρίψετε λίγο τυράκι από πάνω (εγώ έβαλα γκράνα) , θα το ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο (αέρα) στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή θα το τυλίξετε σε σφολιάτα.
Αν αποφασίσετε να τυλίξετε το μείγμα σε σφολιάτα μπορείτε είτε να κάνετε μια μεγάλη πίτα είτε μικρά ατομικά πιτάκια. Κόψτε ανάλογα την σφολιάτα, γεμίστε την, τυλίξτε την , αναποδογυρίστε την και στολίστε την με λίγο σουσάμι και τριμμένο τυρί. Θέλει ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο (αέρα) στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Μακάρι η ζωή μας να είναι κάθε μέρα γιορτή.
Thank you for your wishes about my daughter's health. She has finally recovered! This last cold lasted many days. The strange thing is that she had fever every day at the same time!
This first recipe is easy and made with ingredients you may have at hand.
Ingredients: (serves 2)
1 puff pastry sheet
200gr. pork in chunks
200gr. spinach, finally chopped
1 potato, diced
1 red onion, finally chopped
1 big garlic clove, finally chopped
1 Tbsp dill, finally chopped
1/2 green pepper, finally chopped
salt and pepper
3 Tbsp olive oil
1 Tbsp sesame seeds
1 Tbsp grated cheese (f.e. grana padano)
for the bechamel:
6 Tbsp flour
300gr. fresh milk
1 1/2 Tbsp butter
1 egg
100gr. cream cheese
salt
Directions:
In a saucepan heat olive oil. Add onion, garlic, pepper and saute. Then add pork chunks, stir for 2-3 minutes. Pour half a glass of hot water and add the potato. When liquids are evaporated, add spinach and dill. Stir for another 2-3 minutes, season with salt and pepper and set aside.
For the bechamel:
In a saucepan melt butter. Then add flour and stir well. Pour milk. When all ingredients are well combined, remove from heat and add the egg. Stir well and finally add salt and cream cheese.
Mix bechamel with the pork-spinach mixture.
If you opt for the second method, you could either make one big pie with it or cut puff pastry in the shape you want and make little pies. Sprinkle with sesame seeds and grated cheese. Bake in preheated oven at 180C for about 40 minutes.
I wish we could have a reason to celebrate every single day!
Η συνταγή είναι υπέροχη για όλες τις μέρες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
deve essere molto saporita Lenia, brava! Buona settimana...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα! Χαίρομαι που η Χαρά είναι καλύτερα! Κι εμείς αρρωστούλες είμαστε, μου φαίνεται ότι πάνε πακέτο τα κοριτσάκια μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πίτα σου είναι υπερπαραγωγή! Πραγματικά μπουκιά και συχώριο! Τέλεια ιδέα για οποιοδήποτε τραπέζι! Φιλάκια πολλά!
Καλή εβδομάδα! Ευτυχώς που το παιδί είναι καλύτερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η πίτα, για όλες τις ώρες!
Πολύ ωραια ιδεα! Και ειδικα αυτο στο μπολακι φαινεται τελειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμη και πλούσια σε γεύση η πρότασή σου. Καταχωρείται στα αγαπημένη. Καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήBellissime ricette per San Valentino troppo belle brava!!
ΑπάντησηΔιαγραφήUn'abbraccio Anna
Ciao cara amica, ti ho dedicato una ricettina, passi a vedere????
ΑπάντησηΔιαγραφήI really like the recipe you're presenting for Valentine's day! it next week after all!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική ιδέα και πολύ νόστιμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
ολο τσαχπινιές είσαι μικρούλι μου !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχομαι κάθε μέρα να είναι γιορτή για τους ερωτευμένους !!!
φιλια πολλά πολλά
Wow, that looks wonderful and very unique - you always have something fun and interesting!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου άρεσε αυτό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜακάρι η ζωή μας να είναι κάθε μέρα γιορτή.
Σε γιουβετσάκια σε γιουβετσάκια θα το φτιάξω.
Happy Valentine's day! A perfect meal at home.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο στην Χαρούλα που είναι καλύτερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμη η πρότασή σου, θα ψηφίσω το γιουβετσάκι!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
What a lovely meal.
ΑπάντησηΔιαγραφήLooks so yummy!!!!!! and happy Valentine's day!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήA wonderful homemade dinner loaded with deliciousness and love.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠώς φαίνονται οι νιόπαντροι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τώρα σχεδιάζουν δείπνο αγάπης :-)
gnammi gnammi, un piatto più buone dell'altro,complimenti!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThis looks delicious! If everyday is like Valentine, how sweet that would be! Wish you a lovely Valentine Day with your family!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικό..μπράβο!Γεια στα χέρια σου...Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήWhat a delicious dish! I love your ingredients - a real treat for sure :)
ΑπάντησηΔιαγραφήMary x
Que de bonnes choses dans cette superbe recette:) Bon mardi!!xxx
ΑπάντησηΔιαγραφήbe? si e' vero che non bisogna aspettare s valentino per dimostrare l'amore al compagno,ma se lo si dimostra anche con questo delizioso menu' e' ancora meglio!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήUn amenù delizioso cara Lenia, bravissima!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήche bellissime ricette, cara Lenia! Sono contenta che tua figlia sia guarita. Grazie per queste ricette di San Valentino da cui trarrò ispirazione. Un bacio
ΑπάντησηΔιαγραφήmeraviglioseeee mi è venuta di nuono fameeee
ΑπάντησηΔιαγραφήDear Lenia, Everything looks just delicious.
ΑπάντησηΔιαγραφήHappy Valentine's Day to you and your loved ones. blessings, Catherine xo
I see that you have put lots of "love" into these dishes. Everything looks so well-thought and cooked.
ΑπάντησηΔιαγραφήπω πω πω τι πρόταση κόλαση είναι αυτή!! αν κάνω εγώ αυτό το πιάτο δε θα μείνει ούτε ψίχουλο για τον αγαπημένο!! φιλάκια και σε σένα και στο καμάρι σου!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήGreat blog!! I really like it so much!
ΑπάντησηΔιαγραφήYour recipes are all so yummy.
I invite you to visit my blog.
Follow each other?
xoxoxo from Spain
http://janakitchen.blogspot.com
Ευτυχώς υπάρχει μεταφραστής Google .. Αγαπώ ελληνικό φαγητό, αλλά ακόμη περισσότερο από τους Έλληνες. όταν ήμουν μια κοπέλα που ήξερα και για 5 χρόνια, ένας Έλληνας τύπος που σπούδαζε με τον αδελφό μου, είστε άτομα με ειδικές ..
ΑπάντησηΔιαγραφήsounds delicious, must be so filling and heartwarming too!
ΑπάντησηΔιαγραφή