Υλικά
4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε φέτες
3 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
για τον κιμά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
500γρ χυμό ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1/2 φλ. κρασί
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κγ ζάχαρη
1 κγ κανέλα
1 κγ γαρύφαλλο
αλάτι, πιπέρι
για την μπεσαμέλ
10 κουταλιές της σούπας αλεύρι ή σιμιγδάλι
10 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 1/2 λίτρο γάλα
5 κρόκοι αυγού
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Κόβω τις μελιτζάνες τις αλατίζω και τις αφήνω με το αλάτι μέχρι να είναι έτοιμος ο κιμάς. Τρίβω το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και τα τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο, εν συνεχεία τσιγαρίζω τον κιμά και το σβήνω με το κρασί, προσθέτω ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο, αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα και νερό και αφήνω τον κιμά να βράσει.
Λαδώνω το σκεύος μου και στρώνω μια στρώση πατάτα, μια στρώση μελιτζάνα, μια στρώση κιμά και ξανά πατάτα, μελιτζάνα, κιμά. Ψήνω στους 200 βαθμούς σε αέρα για 40 λεπτά.
για την μπεσαμέλ: Λιώνω το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά,προσθέτω το αλεύρι ή το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει ένα χρυσο χρώμα περίπου 2 λεπτά.Προσθέτω σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας καλά με τον αβγοδάρτη.Ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Βγάζω την κατσαρόλα από το μάτι συνεχίζω να ανακατεύω και ρίχνω και τον κρόκο, ανακατεύω συνέχεια πολύ καλά.
Προσθέτω την μπεσαμέλ (αν θέλετε προσθέτετε λίγο κίτρινο τυρί πάνω από την μπεσαμέλ)και ψήνω για 20 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου