Το πόσο ζήλεψα που δεν ήμουν στο 1ο Food bloggers Camp δεν περιγράφεται. Βέβαια το παρακολούθησα από το διαδίκτυο, ευτυχώς που μπορούσα έστω και έτσι να βρεθώ σε αυτή την υπέροχη παρέα. Στην επόμενη συνάντηση που ελπίζω να γίνει σύντομα, θα είμαι εκεί, Θεού θέλοντος και αν η Χαρά μας το επιτρέψει...
Την σημερινή συνταγή την έφτιαξα πριν κανά μήνα, ελπίζω να θυμάμαι καλά την εκτέλεσή της, την γεύση της πάντως την θυμάμαι...
Υλικά:
2 Φέτες σολωμός
2 πατάτες
χυμός από ένα πορτοκάλι
άνηθος
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζω σε ένα τα ψάκι (εγώ σε πήλινο το έφτιαξα) τις πατάτες κομμένες κομμάτια , λίγο ελαιόλαδο, άνηθο, το χυμό από το πορτοκάλι, αλατοπιπερώνω βάζω και λίγο νεράκι και βάζω το ταψάκι μου στο φούρνο για 30 λεπτά. Μετά προσθέτω και τον σολωμό και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
Αν έχετε χρόνο, πριν βάλετε τις πατάτες στο φούρνο, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το πορτοκάλι, τον άνηθο και το αλατοπίπερο και αφήστε μέσα σε αυτό το ζουμάκι τον σολωμό για περίπου μια ώρα.
Ingredients:
2 salmon fillets
2 potatoes
Juice of one orange
Dill
Olive oil
Salt and pepper
Directions:
Preheat the oven at 180 C˚. Place potatoes cut in medium pieces in a roasting pan, addolive oil, dill, orange juice, water, season with salt and pepper and bake for 30 minutes. Then add salmon and bake for another 10 minutes.If you have time before you start cooking, marinade salmon fillets for an hour in the mixture of oil, orange juice and dill mentioned above.
γιαμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ ωραίο φαγάκι!
όσο για το event, πράγματι έχασες αλλά ελπίζω να τα πούμε στην επόμενη συνάντηση ~ και νωρίτερα από του χρόνου!
oreo fagaki...mmmm
ΑπάντησηΔιαγραφήkalo vradi
Θα σε περιμένουμε στο επόμενο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χαρά τη θυμάσαι τη συνταγή και του ταιριάζει πολύ το πορτοκάλι.
Ωραίο φαγάκι, δυστηχώς :( δεν τα πολυτρώω τα ψάρια ... ξέρω ξέρω .... κακώς! αλλάααα θα σου πάρω μια μπαμπάτσικη μερίδα για τον αντρούλη μου που τα τρώει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Εμείς είμαστε καλά παιδιά και το τρώμε όλο το ψάρι μας, οπότε θα πάρω και όσο δεν πάρει το Αστερι;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο φαίνεται... νοστημότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙλια
Φαντάζομαι τον σολωμό...με το πορτοκάλι και τον άνιθο!Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μου επιτρέψεις την πατατούλα να την αντικαταστήσω μεμία σαλατούλα..διότι εγώ με τις πατατούλες φούρνου.. έχουμε ένα 8εματάκι!
Καλό βράδυ!
τέλειος συνδυασμός, αλλά βρε παιδί μου εκείνα τα χοιρομέρια της κεφαλίδας με τσακίζουν κάθε φορά που μπαίνω στο μπλογκ, ποιό πρώτα να διαλέξω;
ΑπάντησηΔιαγραφήψαράκι ή χοιρομέρι;
εχω κανει χωριs τιs πατατεs και ηταν θεικο....
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το δοκιμασω μαζι με πατατεs τωρα!!!!!!!
Η γιαγιά μου το έκανε με φέτες παλαμίδας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ το έκανα με ξιφία και στο μαρινάρισμα έβαλα λεμόνι.
Θα δοκιμάσω και το πορτοκάλι, σύντομα.
Καλά που μου το θύμισες!
Καλό βράδυ.
Φαίνεται νοστιμότατο. Ψάρι με χυμό πορτοκάλι δεν έχω φάει ποτέ, αλλά θα πρέπει να του δίνει πιστεύω μια ιδιαίτερη γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο φαίνεται και το πορτοκάλι μου άρεσε πολύ ώς προσθήκη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι όπως κάνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, έτσι μπορούμε και τα ψάρια, ειδικά τα λιπαρά σαν το σολωμό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι εξαιρετικό φαγητό. Το πορτοκάλι, το λεμόνι και γενικά τα εσπεριδοειδή ταιριάζουν, σπάνε και λίγο τη βαριά μυρωδιά και τη λιπαρότητα του ψαριού.
Καλό βράδυ!
Το πιάτο σου φαίνεται λαχταριστό! Ο σολωμός μας αρέσει πολύ. Θα το δοκιμάσουμε και με αυτό τον τρόπο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Ζ.
Από τα αγαπημένα μου ψαράκια......
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ μιαμ
μας αρέσει πολυ ο σολομός και η πρότασή σου ακούγεται ιδιαίτερα νόστιμη, θα το δοκιμάσω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια
Ωραίο και αρωματικό φαγάκι! Και η προηγούμενη σου ανάρτηση πολύ καλή! Μακάρι να μπορούσες να ερχόσουν το Σάββατο:) Ας ελπίσουμε του χρόνου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕψαχνα για μία συνταγή για το σολωμό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε η παρουσία του άνηθου.
Ευχαριστώ
Πολύ ωραία ιδέα το πορτοκάλι, εγώ μόνο με λεμόνι το έχω φτιάξει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το φτιάξω οπωσδήποτε κι έτσι!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Στη συνάντηση ήταν πολύ ωραία και ελπίζω να σε δούμε εκεί του χρόνου! Κι ο σολομός όμως είναι νοστιμότατος!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο πορτοκάλι με ενθουσιάζει πολύ σαν ιδέα :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή βδομάδα
il salmone e' uno dei miei pesci preferiti e cucinato in questo modo mi attira molto perche' con le patate si abbina molto bene,provero' con il succo di arancio,deve essere particolare
ΑπάντησηΔιαγραφή