Έχεις μια λιγούρα το βράδυ; βαριέσαι να μαγειρέψεις το μεσημέρι; αγαπάς τον σολωμό; Εδώ σε έχω!!! Αυτό το πιάτο δημιουργήθηκε ένα βράδυ που πείναγα αρκετά και λέω: δεν ψήνω κανένα λαχανικό; μετά λέω : δεν προσθέτω και λίγο τυράκι; ααααα έχω και σολωμό, ας βάλω λίγο.... και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η αράβικη πίτα η οποία έχει φτιαχτεί πολλές φορές από τότε με διάφορες αλλαγές ανάλογα με τα αποθέματα του ψυγείου. Για τα υλικά δεν γράφω ποσότητες, βάλτε όσο θέλετε για να χορτάσετε την πείνα σας....
Υλικά:
Καπνιστός σολωμός
πράσινη πιπεριά ή ότι χρώμα έχετε (σε φετούλες)
χαλούμι (κομμάτια)
λιαστή ντομάτα
κολοκύθι (σε φετούλες)
μελιτζάνα (σε φετούλες)
ντοματίνια (στα 4)
μανιτάρια (σε φετούλες)
αράβικη πίτα
λίγο ελαιόλαδο για την ψηστιέρα
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένω τα λαχανικά μου, εκτός από τα μανιτάρια, τα οποία τα σκουπίζω με μια βρεγμένη πετσέτα, γιατί αν τα πλύνω θα ρουφήξουν νερό. Περάστε με λίγο ελαιόλαδο τις πλάκες της τοστιέρας σας και βάλτε την να ζεσταθεί , όταν ζεσταθεί ψήστε την πιπεριά, το κολοκύθι, την μελιτζάνα και τα μανιτάρια, τα οποία θα τα έχετε κόψει σε λεπτές φετούλες για να ψηθούν γρήγορα. Την λιαστή ντομάτα την ξεπλύνω για να μην είναι πολύ αλμυρή, την σκουπίζω και την βάζω και αυτή για 2 λεπτά στην τοστιέρα, ψήνω το τυρί μου (χαλούμι, ταλαγάνι, μανούρι) και τα ντοματίνια και τέλος περνάω και την αράβικη πιτούλα από την τοστιέρα για 1 λεπτό, αν την αφήσετε πολύ θα σας γίνει πολύ τραγανή και δεν θα μπορείτε να την τυλίξετε.Βάζω τον καπνιστό σολωμό πάνω στην πλάκα της τοστιέρας μέχρι να γίνει ροζ (λιγότεροο από ένα λεπτό θέλει). Αν θέλετε αλατίστε τα λαχανικά σας, εγώ δεν τα αλατίζω. Γενικά δεν έχω καλή σχέση με το αλάτι...Γεμίζω την πίτα με τα ψημένα υλικά, την τυλίγω και την κόβω στην μέση για πιο εύκολη διαχείριση...
Διάφορα:
Η Χαρουλίτα είναι ήδη πολύ καλύτερα, ψήθηκε το πουλάκι μου...
Είμαι πολύ τυχερή!!!! Κέρδισα δωράκι από την φίλη μας Ξανθή που είχε την καλοσύνη να κληρώσει δωράκια που έφερε από το Λονδίνο. Εγώ κέρδισα δοσομετρητές και ένα σακουλάκι με τσάι!!! Ευχαριστώ πολύ !!!!
Η φίλη Αφροδίτη έχει μια πολύ ωραία ανάρτηση σχετικά με το Πατρινό Καρναβάλι, περάστε για να μάθετε την ιστορία του Καρναβαλιού μας.
Feeling hungry in the middle of the night? Are you bored to cook at noon? Do you like salmon? If that’s the case, I ‘ve got something for you!!! The following dish was created one night I was really hungry, so I thought “why not grill some vegetables, why not add some cheese, oh I ‘ve got some salmon,too…So that’s how I inspired this arabic wrap. Ever since I have made it many times in different variations depending on the stock of my fridge! I do not mention the exact quantities of the ingredients, use as much as you want until you satisfy your hunger...
Ingredients:
Smoked salmon
green pepper or of any other colour (in slices)
haloumi cheese (in pieces)
sun dried tomatoes
zucchini (in slices)
aubergine (in slices)
cherry tomatoes (cut in four)
mushrooms ( in slices)
arabic bread
olive oil
salt
Directions
I wash the vegetables except for the mushrooms. I prefer to wipe them off with a slightly damp papertowel, because when washed they soak up water. I cover with olive oil the griddle and preheat it ,then grill the pepper, the zucchini, the aubergine and the mushrooms, all cut in thin slices so they arequickly grilled. I rinse the sun dried tomatoes so that they are not too salty, wipe them and grill themfor 2 minutes, then I add the cheese (haloumi,talagani,manouri cheese), the cherry tomatoes andfinally I grill the arabic bread for only 1 minute, otherwise it will be too crispy and I won’t be able towrap it. I grill the salmon until it becomes pink (for less than 1 minute). You can salt the vegetables,personally I don’t since I don’t like salt that much! I fill the arabic bread with the grilled vegetables and the salmon, I wrap it and cut it in two.
Ευκολη και υγιεινή ιδέα για πρόχειρο φαγητό.Ευχαριστούμε, είναι φορές που κάτι τέτοια σου λύνουν τα χέρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα νέα για τη Χαρά ευχαριστα,καθώς η απουσιά της γινεται αμέσως αισθητή.
Ωραία ιδέα και ωραία παρουσίαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς που η Χαρουλίτα έγινε καλύτερα!
Πολλά φιλιά!
Ορεκτική και δημιουργική πρόταση! Όντως με τις αραβικές πίτες μπορούμε να κάνουμε ό,τι συνδυασμούς θέλουμε. Λαχανικά, αλλαντικά, τυριά και ψάρι, γιατί όχι? Φαντασία χρειάζεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι και καλό Σ/Κ!
Τέλειο ο φαγητό σου , λαχανικά , και σολωμός και πιτούλες! τέλεια , τελεια , πραγματικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣιδερένια η Χαρούλα σου :-)
καλό ΣΚ!
νοστιμια!χωρις σολωμο όμως που δε μου αρεσει...το καλοκαιρι που τα λαχανικα ειναι στην εποχή τους θα εναι τελεια με μια ιδεα pesto ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ ωραία ιδέα για ξαφνικές πείνες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για τα δωράκια σου.
Φιλιά πολλά στη μικρή Χαρουλιτα :)
Περαστικά στη Χαρουλίτα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι αραβικές πίτες μας έχουν βγάλει πολλές φορές από τη δύσκολη θέση...τι θα φάμε πάλι!
Α ωραία αφού η Χαρουλίτσα έγινε καλά θα έρθετε Αθήνα και πιστεύω να τα πούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πρόταση σου ωραία και για τα μεσημεριανά των εργαζόμενων!!!
Ο σολομός μου αρέσει σε κάθε εκδοχή του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδεα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εχω και καποιες αραβικες πιτες που περιμενουν...
Μου αρέσει πολύ η αραβική πίτα και η πρόταση σου είναι πολύ νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπημένα τα υλικά που χρησιμοποίησες, θα δοκιμαστεί σε πρώτη ευκαιρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλλά και καλή βδομάδα