Και ο καπνιστός και ο φρέσκος σολωμός μου αρέσουν πάρα πολύ και διαρκώς ψάχνω διαφορετικές συνταγές για να τον απολαύσω. Άλλες φορές σολωμός στον φούρνο άλλες σολωμός στο τηγάνι!!! Αυτή την φορά τον έκανα κιμά και τον έφτιαξα μπιφτέκια. Πεντανόστιμα μπιφτέκια σολωμού λοιπόν, ήμουν τόσο χαρούμενη όταν τα δοκίμασα που η χαρά μου δεν περιγράφεται!!!, περήφανη για τα μπιφτεκάκια μου. Φτιάξτε τα και φάτε τα με σαλάτα ή ρύζι ή ψητά λαχανικά ή βραστά λαχανικά ή πουρέ ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Ή κάντε τα σαντουιτσάκι!!!!! Αλλά δοκιμάστε τα!!!!! ακόμα και αν δεν αγαπάτε πολύ τον σολωμό, έτσι θα σας αρέσει, γιατί δεν έχουν την έντονη γεύση του.
Υλικά:
500 γραμμάρια φρέσκος σολωμός
1 χούφτα σπανάκι ψιλοκομμένο
2 κσ άνηθος ψιλοκομμένος
1κσ ξύσμα λεμονιού
2κσ μουστάρδα
αλάτι πιπέρι
1 αυγό
μισή κούπα ψίχα ψωμιού
1 σκελίδα σκόρδου (στην πρέσα)
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1κσ βούτυρο
Εκτέλεση :
Αφαιρώ από τον σολωμό τα κόκαλα και την πέτσα, τον κόβω κομμάτια και τον χτυπάω στο μπλέντερ.
Ανακατεύω σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τον σολωμό και το βούτυρο. Προσθέτω στα υπόλοιπα υλικά τον λιωμένο στο μπλέντερ σολωμό. Μπορεί το μείγμα να χρειαστεί λίγη ψίχα παραπάνω. Αφήνω το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά. Πλάθω τα μπιφτέκια, η παραπάνω δοσολογία βγάζει έξι μπιφτέκια. Σε ένα τηγάνι βάζω μια κουταλιά της σούπας βούτυρο, όταν λιώσει προσθέτω τα μπιφτέκια, τα τηγανίζω για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Εγώ τα συνόδεψα με βραστό μπρόκολο.
I am a real fun of salmon (smoked or fresh) and I always try to figure out new ways to cook it and enjoy it. Sometimes I cook it in the oven, others in a frying pan.This time I minced my fillet and shaped burgers. So here you are: delicious salmon burgers! I can’t describe the joy I felt when I tried them, I am really proud of my burgers! Do make them and eat them with a salad, rice, grilled or boiled vegetables, puree or whatever else you may like! You could also use them in a sandwich. You should definately try them, even if you don’t like salmon. Believe me you won’t feel its taste that much.
Ingredients:
1 handful of finely chopped spinach
2 Tbsp finely chopped dill
1 Tbsp grated lemon zest
2 Tbsp mustard
Salt, pepper
1 egg
½ cup bread crumbs
1 clove garlic (minced)
2-3 finely chopped scallions
1 Tbsp butter
Directions :
I remove the skin and the bones of the salmon, I cut it in pieces and mince it in a food processor.
I mix in a bowl all the ingredients except for the salmon and the butter. Then I add the minced salmon. You may need more bread crumbs. I put the mixture in the fridge and let it chill for 15 minutes. I shape the burgers, with the ingredients mentioned above I made 6 of them. In a frying pan I melt the butter, add the burgers, fry them for 2-3 minutes at each side. My side dish was boiled broccoli.
τι ωραίο μπιφτεκάκι είν' τούτο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαν κι αγαπάμε το σολομό, είμαστε μαλωμένοι μαζί του λόγω ορμονών και μόνο αν τον λιμπιστούμε πολύ τολμάμε να δοκιμάσουμε, αλλά έτσι όπως κατάντησε η τροφική αλυσίδα έμεινε και τίποτε να εμπιστευτούμε;
Τι ωραία μπιφτέκια, μου λέει ο γιος μου ότι τα φτιάχνουν αλλά εγώ δεν έχω δοκιμάσει ακόμη θα τα βάλω στο πρόγραμμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ, θα έρθετε τελικά το Σάββατο;;
Τι πρωτότυπη συνταγή για το σολωμό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πρέπει να είναι πολύ νόστιμα τα μπιφτέκια
Καλό βράδυ
Μπιφτέκια σολωμού!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμ πολύ μου αρέσει αυτή η πρόταση για ενναλακτικά μπιφτέκιαα!!
Φιλάκιαααα πολλα!
Ωραία συνταγή Μανουσίνα! Τα φτιάχνω κι εγώ με μια συνταγή του Αθήναιου (που έχει κλείσει πια το blog του αλλά είχε υπέροχες συνταγές). Είναι πραγματικά υπέροχα και έχουν ήπια γεύση σε σχέση με τον ψητό σολομό
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτιάχνω συχνά μπιφτεκάκια ψαριού και είναι όντως καταπληκτικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραία, διαφορετική και νόστιμη ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι μου κάνεις, τι μου κάνεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπάμε πολύ τον σολομό, σε μπιφτέκια δεν τον έχω δοκιμάσει, έφτασε ο καιρός νομίζω!
Φιλιά!
μπράβο σου κοριτσάκι μου...πολύ ωραία πρόταση...
ΑπάντησηΔιαγραφήθα την τιμήσουμε δεόντως...
καλό τσίκνισμα...-:))
Ξανθή μου θα έρθω εκτός απροόπτου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαν ψάρι δεν με ενθουσιάζει παρά μόνο καπνιστός με λεμονάκι μπόλικο! Δεν μου τον τρώνε οι υπόλοιποι το σολομό, Μανουσίνα μου αλλιώς θα σου έλεγα εγώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να είναι μυρωδάτα και πεντανόστιμα τα μπιφτεκάκια σου! μμμμ!!!
καλημέρα ,amousina , ωράια τα μπιφτέκια σολωμού , και με το σπανάκι και τα μυρωδικά θα πρέπει να έχουν εξαιρετική γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλενάδα έγραψες πάλι! Απίστευτη συνταγή, θα την προτίνω σε όλους!!! Να ρωτήσω, φαντάζομαι και αν δεν έβαζα αλάτι πάλι καλό θα έβγαινε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ και πάλι για την ωραία γευστική σου πρόταση!
Νικολινα
Μωρό μου χαίρομαι που σας άρεσαν, φαντάσου ότι τα έφαγε και ο Τακούλης που δεν αγαπάει ιδιαίτερα τον σολωμό. Την σχέση μου με το αλάτι την γνωρίζεις καλά.... Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήveramente originale lo faro' anch'io perche' adoro il salmone
ΑπάντησηΔιαγραφήciao! seguirò volentieri il tu blog! mi piace molto e adoro anche la cucina greca! preparerò al più presto qualche ricetta!!! buona giornata :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΠΕΡΟΧΑ! ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΕΒΑΛΑ ΡΟΚΑ. ΑΡΕΣΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΣΟΛΩΜΟ...
ΑπάντησηΔιαγραφή