Τσικνοπέμπτη σήμερα, λέω να μην πρωτοτυπήσω και ανεβάσω σαλάτα!!!!!!!! αλλά ένα κρεατάκι, που το φτιάχνω συχνά όταν έχω τραπέζι, καθώς θέλει δέκα λεπτά από τον χρόνο μου και τρεις ώρες από τον φούρνο μου. Εγγυημένη επιτυχία για κρεατοφάγους. Γκιούλμπασι........ χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω;;; Είτε με αρνάκι είτε με χοιρινό δεν είναι φαγητό,είναι λουκούμι!!!!!
Υλικά
Μπούτι χοιρινό
κεφαλοτύρι (σε μικρά κομμάτια)
φέτες μπέικον (τόσες όσες να τυλίξουν όλο το μπούτι)
πράσινη πιπεριά (κομματάκια)
σκόρδαααααα (κομματάκια)
μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λαδόκολλα
σπάγγος
Εκτέλεση
Ξεπλένω το κρέας μου και το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Ανακατεύω το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη και αλείφω το κρέας. Ανοίγω τρύπες πάνω στο μπούτι και βάζω μέσα κεφαλοτύρι, σκόρδο, πιπεριά και αλατοπιπερορίγανη. Αλείφω με την μουστάρδα το μπουτάκι μου και το τυλίγω με το μπέικον. Τυλίγω το μπουτάκι μου με την λαδόκολλα και το σφίγγω με σπάγγο (προσοχή: σπάγγος μαγειρικής). Σε προθερμασμένο φούρνο βάζω το μπουτάκι μου στους 200 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά και μετά στους 180 για 2,5 ώρες. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε καθόλου μαζί του. Βγάλτε το από την λαδόκολλα λίγο πριν το φάτε.
Συνοδέψτε το με πατάτες φούρνου (ετοιμάστε σε ένα ταψάκι πατάτες, βάλτε τους σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα και λίγο νερό ) τις οποίες θα βάλετε να ψηθούν στον φούρνο μια ώρα πριν το τέλος ψησίματος του κρέατος. Ή συνοδέψτε το με πράσινη σαλάτα ή τηγανιτές πατατούλες.
Καλά να περάσετε απόψε ότι και να κάνετε όπου και να πάτε!!!!!! Ξεφαντώστε, ξεδώστε , το χρειαζόμαστε!!!!!
Since today traditionally we all eat meat in Greece, I won’t be the exception and I won’t post a salad as usual but a very yummy dish that I cook often when friends gather at home. It ‘s really easy, it only takes 10 minutes to prepare it but 3 hours to roast it. There is no doubt that whoever eats meat will love it! “Gioulbasi” is the name of this tasty dish, no need to say more! Either with lamb or pork it’s unbelievably delicious!
Υλικά
Μπούτι χοιρινό
κεφαλοτύρι (σε μικρά κομμάτια)
φέτες μπέικον (τόσες όσες να τυλίξουν όλο το μπούτι)
πράσινη πιπεριά (κομματάκια)
σκόρδαααααα (κομματάκια)
μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λαδόκολλα
σπάγγος
Εκτέλεση
Ξεπλένω το κρέας μου και το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Ανακατεύω το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη και αλείφω το κρέας. Ανοίγω τρύπες πάνω στο μπούτι και βάζω μέσα κεφαλοτύρι, σκόρδο, πιπεριά και αλατοπιπερορίγανη. Αλείφω με την μουστάρδα το μπουτάκι μου και το τυλίγω με το μπέικον. Τυλίγω το μπουτάκι μου με την λαδόκολλα και το σφίγγω με σπάγγο (προσοχή: σπάγγος μαγειρικής). Σε προθερμασμένο φούρνο βάζω το μπουτάκι μου στους 200 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά και μετά στους 180 για 2,5 ώρες. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε καθόλου μαζί του. Βγάλτε το από την λαδόκολλα λίγο πριν το φάτε.
Συνοδέψτε το με πατάτες φούρνου (ετοιμάστε σε ένα ταψάκι πατάτες, βάλτε τους σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα και λίγο νερό ) τις οποίες θα βάλετε να ψηθούν στον φούρνο μια ώρα πριν το τέλος ψησίματος του κρέατος. Ή συνοδέψτε το με πράσινη σαλάτα ή τηγανιτές πατατούλες.
Καλά να περάσετε απόψε ότι και να κάνετε όπου και να πάτε!!!!!! Ξεφαντώστε, ξεδώστε , το χρειαζόμαστε!!!!!
Since today traditionally we all eat meat in Greece, I won’t be the exception and I won’t post a salad as usual but a very yummy dish that I cook often when friends gather at home. It ‘s really easy, it only takes 10 minutes to prepare it but 3 hours to roast it. There is no doubt that whoever eats meat will love it! “Gioulbasi” is the name of this tasty dish, no need to say more! Either with lamb or pork it’s unbelievably delicious!
Ingredients
Pork butt
Kefalotiri cheese (cut in pieces)
Strips of bacon (enough to wrap all the butt)
cloves of garlic (in slices)
mustard
salt
pepper
oregano
baking parchment
cooking twine
Directions
I wash the meat and wipe it off with paper towel. I mix salt, pepper and oregano and spread it on the meat. I make holes on the butt and fill them with cheese, garlic, pepper, salt and oregano. I spread mustard on the meat and wrap it with the strips of bacon. I wrap the butt with the baking parchmentand tie it with cooking twine. I preheat the oven to 200º C and roast for 30 minutes and then to180ºC for 2,5 hours. There is no need to do anything more. Just wait!!! Remove the baking parchment justbefore eating.
As a side dish you could eat roast potatoes (put in a roasting pan potatoes, garlic, salt,pepper,oregano, olive oil, lemon juice,mustard and water) and bake them in the oven an hour beforethe meat is done. Another idea is to eat the meat with a green salad or french fries.
Have lots of fun tonight whatever you may do and wherever you may go! Enjoy yourselves as much as you can! We all need that!
γκιούλ, γκιούλ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπεθαίνω!!!!!
Καλά να περάσετε Μανουσίνα και Λένια! :-):-)
ΑπάντησηΔιαγραφήόσο για το Γιούλμπασι σας , υπέροχο!
Τέλειο, λαχταριστό το κρέας έτσι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περάσετε, καλές απόκριες
Πεντανόστιμο! Καλή Τσικνοπέμπτη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλλάδα εδώ έρχομαι. Συγχαρητήρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περάσετε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο το γκιούλμπασι,αγαπημένο μας!
Πολύ καλο το γκιούλμπασι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περάσετε σημερα..καλά τσικνήσματα :)
Φιλιά
Καταπληκτικό!!! Να είχα ένα κομμάτι τώρα και μόλις γύρισα από το φροντιστήριο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά !! Καλή τσικνοπέμπτη!!
Αυτά τα "αμαρτωλά" είναι και τα πιο νόστιμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μόνο με την σκέψη, ανεβαίνει η χοληστερίνη!!
Έμαθα ότι κάπως έτσι το έφτιαχνε ο πεθερός μου, με Αιγιώτικη καταγωγή.
Μου το μαρτύρησε η σύζυγος, διαβάζοντας την συνταγή!
Καλά να περάσετε και....προσοχή! Μετά από την σημερινή κραιπάλη, για 15 μέρες μόνο σαλάτες, από αυτές τις ωραίες που κάνεις.
Σε είχα ικανή Τσικνοπέμπτη να μας σερβίρεις σαλάτα χα χα χαα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να πει κανείς γι αυτό το φαγάκι??
Θεϊκό!
Φίλοι μου, το ευχαριστηθήκαμε όλοι το μπουτάκι και είχε και συνοδεία, κάτι λουκάνικα με μπύρα και μουστάρδα στο τηγάνι, κάτι πατατούλες στο φούρνο και εννοείται σαλατίτσα. Η έκρηξη χοληστερίνης έγινε !!!!! Ευτυχώς ακόμα δεν έχουμε προβλήμα μαζί της....
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλενα και Σταύρο η σαλάτα έρχεται αύριο....
Τέτοιο μπουτάκι πως να μη το ευχαριστηθείτε! Αυτή η ιδέα με τις τρύπες τις γεμιστές με τυράκι με συνεπήρε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦεστιβάλ λιπαρών το γκιούλμπασι αλλά μια δυο φορές το χρόνο ...ας πάει και το παλιάμπελο. Από τις νοστιμιές της κουζίνας μας
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο μου από παιδί!
ΑπάντησηΔιαγραφή