Γυρίσατε από την δουλειά και δεν έχετε μαγειρεμένο φαγητό;;; Σας έπιασε μια λιγούρα και θέλετε να φάτε το ταχύτερο δυνατό;;;; Άλλη μια συνταγή με ζυμαρικά που φτιάχνεται σε λιγότερο από 20 λεπτά και τρώγεται σε λιγότερο από 5.... Εγώ το έφτιαξα ένα βράδυ που το έτερο μου ήμισυ ήθελε το κατιτίς του, τα υλικά υπήρχαν στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Ο καλός μου το καταευχαριστήθηκε, το ίδιο ελπίζω και εσείς
Υλικά:
500 γρ. μεγάλα ριγκατόνι
3 λουκάνικα μετρίου μεγέθους
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα σπανάκι
3 κ.σ. βασιλικός
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πράσινη πιπεριά
1 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
4 κ.σ. τυρί κρέμα
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
500 γρ. μεγάλα ριγκατόνι
3 λουκάνικα μετρίου μεγέθους
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα σπανάκι
3 κ.σ. βασιλικός
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πράσινη πιπεριά
1 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
4 κ.σ. τυρί κρέμα
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Βάζω τα ζυμαρικά μου να βράσουν. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα βάζω στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να σωταριστούν. Προσθέτω το λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες, προσθέτω μισό ποτήρι νερό από αυτό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά. Σε 2-3 λεπτά προσθέτω το σπανάκι και τον βασιλικό. Όταν τα υλικά μου στο τηγάνι πιούν όλο το νερό, χαμηλώνω την φωτιά και προσθέτω το γάλα, ανακατεύοντας. Προσθέτω και το τυρί κρέμα,όταν η σάλτσα έχει ομογενοποιηθεί και τα ριγκατόνι έχουν βράσει, βγάζω τα ριγκατόνι από την κατσαρόλα και τα βάζω στο τηγάνι απευθείας. Ανακατεύω καλά να πάει η σάλτσα μου παντού. Σερβίρω.
Εγώ πάντα προσθέτω στα ζυμαρικά μου κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.
Το μόνο που θέλει προσοχή σε αυτή την συνταγή είναι το λουκάνικο. Προτιμήστε ένα νόστιμο αρωματικό - κατά προτίμηση χωριάτικο λουκάνικo.
Βάζω τα ζυμαρικά μου να βράσουν. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα βάζω στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να σωταριστούν. Προσθέτω το λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες, προσθέτω μισό ποτήρι νερό από αυτό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά. Σε 2-3 λεπτά προσθέτω το σπανάκι και τον βασιλικό. Όταν τα υλικά μου στο τηγάνι πιούν όλο το νερό, χαμηλώνω την φωτιά και προσθέτω το γάλα, ανακατεύοντας. Προσθέτω και το τυρί κρέμα,όταν η σάλτσα έχει ομογενοποιηθεί και τα ριγκατόνι έχουν βράσει, βγάζω τα ριγκατόνι από την κατσαρόλα και τα βάζω στο τηγάνι απευθείας. Ανακατεύω καλά να πάει η σάλτσα μου παντού. Σερβίρω.
Εγώ πάντα προσθέτω στα ζυμαρικά μου κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.
Το μόνο που θέλει προσοχή σε αυτή την συνταγή είναι το λουκάνικο. Προτιμήστε ένα νόστιμο αρωματικό - κατά προτίμηση χωριάτικο λουκάνικo.
Just got back from work and have nothing to eat? Feeling hungry but don't want to waste much time in the kitchen? This is another yummy pasta recipe, very quick and easy to make! I cooked this dish for my dear husband a night he was feeling hungry and he was really pleased...
Ingredients:
500gr. big rigatoni
3 medium sized sausages
1 red onion
2 garlic cloves
1 handful of spinach leaves
3 Tbsp fresh basil leaves
1/2 red pepper
1/2 green pepper
1 cup evaporated milk
4 Tbsp creme cheese
olive oil
salt and pepper
Directions:
Cook pasta according to package instructions. Finely chop onion, garlic, peppers and saute them in a frying pan. Add sausages cut in thin slices and 1/2 glass of the water in which pasta is being boiled. After 2-3 minutes add spinach and basil. When liquid is evaporated, lower the temperature and add milk and cream cheese. When all ingredients have been incorporated and pasta is ready, combine the rigatoni with the sauce in the frying pan. Stir well so that the sauce is well combined with the pasta. Serve and enjoy!
I always eat pasta with grated kefalotiri or parmesan. The key of this recipe is the sausage! Opt for a yummy, aromatic one!
Che squisiti , li mangerei adesso hihih
ΑπάντησηΔιαγραφήBravissima tesoro
Buona Domenica
baci!!
^_^
Yummy looking pasta:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ,αχ,αχ μας κόλασες πρωί-πρωί μ' αυτή την υπέροχη μακαρονάδα!! Σίγουρα θα τη δοκιμάσουμε!! Καλό ΣΚ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο! Ωραίος συνδυασμός υλικών και φαγητό express! Φιλιά καλό ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το σημερινό φαγητό σου! Εύκολο γρήγορο και νοστιμότατο:)
ΑπάντησηΔιαγραφήQué salsa más rica Lenia... como en Italia en ningún sitio!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πρακτικό και σίγουρα θα είναι νοστιμότατο πιάτο!! Ο συνδυασμός των υλικών τέλειος!! Φιλιά:-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα μου έδωσες ιδέα πάω να το φτιάξω και θα σου πώ(πειράζει να βάλω κρέμα γάλακτος;οχι εεεε)φιλιά Ροδάνθη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή όρεξη λοιπόν!! Λατρεύω τα ζυμαρικά...ωραία η ιδέα με τα λουκάνικα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤσακ μπαμ ένα ωραίο πιάτο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!!
Miam miam!Delivery kanete??? :D
ΑπάντησηΔιαγραφήCheck my Blog http://alittlebitofshine.blogspot.com/
and on-line store http://shopalittlebitofshine.blogspot.com/ !! :)
Davvero invitante la tua ricetta di rigatoni.....bravissima!!
ΑπάντησηΔιαγραφήSenza parole...
ΑπάντησηΔιαγραφήprimo piatto ricco e saporito, brava! buon week end!
ΑπάντησηΔιαγραφήche bel piatto,rustico e ricco di gusto!Io adoro sia la salsiccia che i peperoni!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμ πολύ νόστιμο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήComplimenti Lenia, che gustosissimo piatto!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήI love quick, easy and delicious. This looks right up my alley, just fantastic!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣπανάκι βλέπω, βασιλικό βλέπω λουκάνικα βλέπω...όλα καλά τα βλέπω αλλά να δοκιμάσω δεν έχω :( Αχχχ δεν πειράζει τυχεροί πάντως όσοι δοκιμάσουν! Καλό βράδυ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε αυτά τα υλικά σίγουρα βγήκε πολύ γευστικό αποτέλεσμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Ξεροκαταπίνω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι και βράδυ και έχω και όλα αυτά τα υλικά!
"Μη εισενέγκεις ημάς εις πειρασμόν" ....
Καλό Σ/Κ.
Μμμμμμ! Όχι δεν ...μουγκρίζω ...τρελλαίνομαι. Ένα σου λέω... σημειώνεται η συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήYum so creamy!
ΑπάντησηΔιαγραφήWhat a wonderful family meal! My gang would love this. It looks and sounds delicious. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίος συνδυασμός υλικών φανταστικό φαγητάκι και γρήγορο.Μπράβο σου μου άνοιξες την όρεξη.Καλό υπόλοιπο Κυριακής
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστο φαινεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χερια σου!
Τυχερός ο καλός σου, απόλαυσε ένα πλούσο λαχταριστό πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλό μεσημέρι!
Χορταστική και νόστιμη συνταγή με ζυμαρικά! Ωραία η προσθήκη σπανακιού και γάλα εβαπορέ αντί για κρέμα γάλακτος βάζω κι εγώ, είναι και πιο ελαφρύ και πιο οικονομικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή και καλή μας όρεξη :)
Chissà che saporita :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε αυτό το πιάτο το αμαρτωλό λουκάνικο συνεργάζεται άψογα με τις πιπεριές και το σπανάκι για να εμπλουτίσουνε με άρωμα και γεύση το ριγκατόνι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα που τα είπα τόσο καλά ...βάλε μου μια μερίδα(λέοντος κατά προτίμηση)
Φιλιάαααααααααααααααααα
Great!!! My compliments for your recipe, it's wonderful!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήottimo piatto cara Lenia, la pasta è la regina della tavola e con questo bel condimento diventa un invitantissimo piatto unico! Ciao e buona serata
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μακαρόνια τα άτιμα πάνε με όλα ε; Πολύ ωραίο πιάτο, ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα που θες κάτι ουσιασιτκό να γεμίσει το στομάχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήun piatto saporito che piace a tutti, in ogni parte del mondo, brava Lenia, un abbraccio...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω πω τι μας έκανες τώρα και γουργουρίζει και το στομαχάκι μας!!!! Γρήγορη, εύκολη και λαχταριστή η συνταγούλα σου! τρέχουμε subito στην κουζίνα να τη φτιάξουμε!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThis is my first time visiting your blog and would love to follow you for more of your cooking.
ΑπάντησηΔιαγραφήLove your recipe! it's hearty and delicious - just the thing for these cooler winter nights - delicious :)
ΑπάντησηΔιαγραφήMary oxo
That looks so good! Pasta and sausage at it's finest. It's a keeper. Thanks!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τόσοοο λαχταριστό?????Πείνασααααα....ΧΙΧΙΧΙ καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή