The Veggie Sisters

Latest recipes from The Veggie Sisters

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Ριζότο με θαλασσινά - Risotto with seafood

Πριν λίγες μέρες είχα φτιάξει μια πατατοσαλάτα θαλασσινών με πέστο βασιλικού και είχαν μείνει στην κατάψυξη καλαμαράκια και γαρίδες. Έτσι το Σάββατο που προσπαθούσα να δω τι θα φτιάξω με αυτά που υπάρχουν στο ψυγείο μας κατέληξα σε αυτό το νόστιμο και γρήγορο ριζότο θαλασσινών που εκτός από θάλασσα μύριζε μεθυσμένα μανιτάρια!!!!.

Υλικά (για 2 μερίδες)

200γρ ρύζι για ριζότο
250 γρ. καλαμαράκια τεμαχισμένα
250 γρ. γαρίδες
3 φρέσκα κρεμμύδια
2 καρότα
1 πράσινη πιπεριά
15γρ μανιτάρια πορτσίνι
1 ποτήρι λευκό κρασί
ζεστός ζωμός λαχανικών ή ζεστό νερό


Σε ένα μπωλ βάζω τα πορτσίνι να πνιγούν μέσα σε λευκό κρασί (πρέπει να μείνουν στο κρασί για 20 λεπτά).Ψιλοκόβω τα κρεμμύδια, την πιπεριά και τα καρότα.Βάζω σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα λαχανικά μου, ανακατεύω, προσθέτω το ρύζι, ανακατεύω, ρίχνω το κρασί μέσα στο οποίο έπνιξα τα μανιτάρια. Όταν το ρύζι πιεί το κρασί προσθέτω ζεστό νερό ή ζεστό ζωμό λαχανικών, ποτηράκι - ποτηράκι. Το ρύζι θέλει 15 λεπτά για να γίνει, δέκα λεπτά από την ώρα που ξεκινήσαμε ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και τα θαλασσινά μου. Στα πέντε λεπτά δοκιμάστε, αν θέλετε πιο βρασμένο το ρύζι κάντε λίγο υπομονή ακόμα. Αλατοπιπερώνω. Σερβίρω και απολαμβάνω!

A few days ago I made a potato seafood salad with pesto sauce and there were some squids and shrimps left in my fridge. So last Saturday while I was trying to come up with an idea about our dinner, I decided to make this yummy and quick seafood risotto. It had the scent of the sea and the "drunk" porcini too!

Ingredients: (for 2 portions)
200 gr. risotto rice (arborio)
250 gr. squids, sliced
250 gr. shrimps
3 scallions
2 carrots
1 green pepper
15 gr. porcini mushrooms
1 glass of white wine
olive oil
salt and pepper
hot vegetable stock or hot water


Soak porcini mushrooms in a bowl with white wine for 20 minutes. Finely chop scallions, pepper and carrots. Pour olive oil in a big frying pan, place the chopped vegetables, stir, add rice, keep stirring. Pour the white wine in which the mushrooms were soaked. When wine is absorbed, pour hot water or hot vegetable stock.When the rice appears almost dry, add another laddle of stock and repeat the process. The rice needs 15 minutes to be done, so ten minutes after starting cooking it add mushrooms and seafood. Season with salt and pepper. Serve and enjoy!

35 σχόλια:

  1. Mmm!Fainetai uperoxooo :D

    Check my Blog
    and on-line store !! :)

  2. Αμαν αμαν λατρεύω το ριζότο.
    Τέλειο, θα το φτιάξω!

  3. What a yummy recipe, dear!!!! And so plenty of flavour....Besitos

  4. Τέλειο και λαχταριστό! Τέλειες και οι φωτογραφίες!
    Yummy Yummy!!
    Καλό μήνα!

  5. Love rice and love seafood so this recipe is perfect for me. Delicious! Besos.

  6. Αυτό το κρασοπνίξιμο των μανιταριών πολύ μου άρεσε, χε χε! :)
    Νοστιμότατη ρυζοσυνταγή, εγκρίνω!
    Καλό μήνα :)

  7. Buonissimo e saporitissimo , bella presentazione!!
    un'abbraccio Anna

  8. Ωραίος συνδυασμός υλικών και γεύσεων, μπράβο!!! Καλό μήνα Δήμητρα:-))

  9. μμμμ.....τέλειο το ριζότο!!! να είχα τώρα λίγο...
    Καλό μήνα :)

  10. Πολύ ωραία παρουσίαση και φαγητό!!!
    Καλό μήνα!!

  11. Fantastic variation on traditional risotto.I love seafood part;)

  12. Λατρεύω το ριζότο....τέλεια η παρουσίαση σου! Καλό μήνα!Η συνταγή σου είναι εμπνευσμένη...ότι πρέπει για σαββατοκύριακο.

  13. Πολύ ωραίο! Και οι φωτογραφίες σου τέλειες!
    Καλό μήνα:)

  14. I like it! Grazie per la tua visita. Mi unisco anch'io ai tuoi lettori. A presto ;-)

  15. Πολύ ωραίο πιάτο αλλά και υπέροχη παρουσίαση!

  16. Πολύ ωραιο φαινεται, η παρουσιαση σου φοβερη!

  17. Υπέροχο Μανουσίνα! Και η παρουσίαση άψογη!

  18. Συνδύασες όμορφα θαλασσινά και μανιτάρια και μας έδωσες μια πολύ νόστιμη πρόταση!
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

  19. This risotto looks wonderful. It was a great use of the ingredients you had on hand. I hope you have a wonderful evening. Blessings...Mary

  20. Carissimaaaaaaaaaaaa!!! Ma qusto risotto è super!! Brava! baci grandi

  21. funghi e gamberetti,che abbinamento fantastico,e che bella presentazione,come sempre!!!!

  22. Riesci a farmi venire appetito anche a quest'ora ;)

  23. ciao Lenia, evviva il tuo risotto mare-monti! Bella anche l'idea di metterlo in forma. Un bacione

  24. hey lenia, the risotto in cube from looks so cute and i bet this is delicious with seafood. I have not tried risooto, is their texture just like rice?

  25. un abbinamento azzeccato, lo proverò! un abbraccio e buon fine settimana...

  26. mi piace la tu:) complimenti splendide ricette e ti seguo con molto piacere passa nel mio blog anche se sono alle prima armi se ti va ciao :)
    a cucina



Related Posts with Thumbnails