Υλικά (για 2 μερίδες)
200γρ ρύζι για ριζότο
250 γρ. καλαμαράκια τεμαχισμένα
250 γρ. γαρίδες
3 φρέσκα κρεμμύδια
2 καρότα
1 πράσινη πιπεριά
15γρ μανιτάρια πορτσίνι
1 ποτήρι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
ζεστός ζωμός λαχανικών ή ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ βάζω τα πορτσίνι να πνιγούν μέσα σε λευκό κρασί (πρέπει να μείνουν στο κρασί για 20 λεπτά).Ψιλοκόβω τα κρεμμύδια, την πιπεριά και τα καρότα.Βάζω σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα λαχανικά μου, ανακατεύω, προσθέτω το ρύζι, ανακατεύω, ρίχνω το κρασί μέσα στο οποίο έπνιξα τα μανιτάρια. Όταν το ρύζι πιεί το κρασί προσθέτω ζεστό νερό ή ζεστό ζωμό λαχανικών, ποτηράκι - ποτηράκι. Το ρύζι θέλει 15 λεπτά για να γίνει, δέκα λεπτά από την ώρα που ξεκινήσαμε ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και τα θαλασσινά μου. Στα πέντε λεπτά δοκιμάστε, αν θέλετε πιο βρασμένο το ρύζι κάντε λίγο υπομονή ακόμα. Αλατοπιπερώνω. Σερβίρω και απολαμβάνω!
A few days ago I made a potato seafood salad with pesto sauce and there were some squids and shrimps left in my fridge. So last Saturday while I was trying to come up with an idea about our dinner, I decided to make this yummy and quick seafood risotto. It had the scent of the sea and the "drunk" porcini too!
Ingredients: (for 2 portions)
200 gr. risotto rice (arborio)
250 gr. squids, sliced
250 gr. shrimps
3 scallions
2 carrots
1 green pepper
15 gr. porcini mushrooms
1 glass of white wine
olive oil
salt and pepper
hot vegetable stock or hot water
Directions:
Soak porcini mushrooms in a bowl with white wine for 20 minutes. Finely chop scallions, pepper and carrots. Pour olive oil in a big frying pan, place the chopped vegetables, stir, add rice, keep stirring. Pour the white wine in which the mushrooms were soaked. When wine is absorbed, pour hot water or hot vegetable stock.When the rice appears almost dry, add another laddle of stock and repeat the process. The rice needs 15 minutes to be done, so ten minutes after starting cooking it add mushrooms and seafood. Season with salt and pepper. Serve and enjoy!
Mmm!Fainetai uperoxooo :D
ΑπάντησηΔιαγραφήCheck my Blog http://alittlebitofshine.blogspot.com/
and on-line store http://shopalittlebitofshine.blogspot.com/ !! :)
Αμαν αμαν λατρεύω το ριζότο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο, θα το φτιάξω!
What a yummy recipe, dear!!!! And so plenty of flavour....Besitos
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο και λαχταριστό! Τέλειες και οι φωτογραφίες!
ΑπάντησηΔιαγραφήYummy Yummy!!
Καλό μήνα!
Love rice and love seafood so this recipe is perfect for me. Delicious! Besos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το κρασοπνίξιμο των μανιταριών πολύ μου άρεσε, χε χε! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατη ρυζοσυνταγή, εγκρίνω!
Καλό μήνα :)
Buonissimo e saporitissimo , bella presentazione!!
ΑπάντησηΔιαγραφήun'abbraccio Anna
Ωραίος συνδυασμός υλικών και γεύσεων, μπράβο!!! Καλό μήνα Δήμητρα:-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίος συνδυασμός γεύσεων!
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμ.....τέλειο το ριζότο!!! να είχα τώρα λίγο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα :)
Πολύ ωραία παρουσίαση και φαγητό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!!
Fantastic variation on traditional risotto.I love seafood part;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω το ριζότο....τέλεια η παρουσίαση σου! Καλό μήνα!Η συνταγή σου είναι εμπνευσμένη...ότι πρέπει για σαββατοκύριακο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο! Και οι φωτογραφίες σου τέλειες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα:)
Nice form. :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήI like it! Grazie per la tua visita. Mi unisco anch'io ai tuoi lettori. A presto ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήLove the risotto presentation!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο πιάτο αλλά και υπέροχη παρουσίαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραιο φαινεται, η παρουσιαση σου φοβερη!
ΑπάντησηΔιαγραφήLooks delicious! I love how you presented it :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο Μανουσίνα! Και η παρουσίαση άψογη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνδύασες όμορφα θαλασσινά και μανιτάρια και μας έδωσες μια πολύ νόστιμη πρόταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλό βράδυ!
Presentazione molto raffinata!!! bellissima!
ΑπάντησηΔιαγραφήBello e sicuramente buonissimo! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήIl profumo di mare arriva fin qui, ottimo Lenia!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήvery beautiful for the holiday season!
ΑπάντησηΔιαγραφήThis risotto looks wonderful. It was a great use of the ingredients you had on hand. I hope you have a wonderful evening. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήCarissimaaaaaaaaaaaa!!! Ma qusto risotto è super!! Brava! baci grandi
ΑπάντησηΔιαγραφήfunghi e gamberetti,che abbinamento fantastico,e che bella presentazione,come sempre!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήRiesci a farmi venire appetito anche a quest'ora ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήciao Lenia, evviva il tuo risotto mare-monti! Bella anche l'idea di metterlo in forma. Un bacione
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο και για μένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήhey lenia, the risotto in cube from looks so cute and i bet this is delicious with seafood. I have not tried risooto, is their texture just like rice?
ΑπάντησηΔιαγραφήun abbinamento azzeccato, lo proverò! un abbraccio e buon fine settimana...
ΑπάντησηΔιαγραφήmi piace la tu:) complimenti splendide ricette e ti seguo con molto piacere passa nel mio blog anche se sono alle prima armi se ti va ciao :)
ΑπάντησηΔιαγραφήa cucina