The Veggie Sisters

Latest recipes from The Veggie Sisters

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Καυτερή χοιρινή τηγανιά - spicy fried pork chunks


Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα "αντρικό " φαγητό το οποίο είχα φτιάξει προχθές το βράδυ, που είχαν μαζευτεί κάποιοι από τους pel-ops στο σπίτι. Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει, οι pel-ops είναι μια ομάδα αεροσφαίρισης στην οποία συμμετέχει ο άντρας μου, είναι αυτοί για τους οποίους σας είχα ζητήσει να ψηφίσετε στο youtube. Και σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σας. Το βίντεο βγήκε πρώτο σε likes στο youtube και τώρα περιμένουμε και την ψηφοφορία της εταιρίας (θα σας ενημερώσω...). Στην τηγανιά μου έβαλα μια Amstel Premium Pilsener, για το ποια μπύρα θα ταίριαζε καλύτερα με το χοιρινό, ας μας πει η φίλη Dark Chef που είναι ειδήμονας στο θέμα μπύρας!!!
Μπορείτε να την συνοδεύσετε με ένα ωραιότατο πουρέ πατάτας ή ρύζι ή ζυμαρικά ή να φτιάξετε σαν μεζέ, ένα είναι σίγουρο είναι νόστιμο και καυτερό!!!!!!!

Υλικά:
1 κιλό χοιρινό μπουκίτσες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά φλωρίνης
4 μικρές καυτερές πιπερίτσες
10 κόκκους μπαχάρι
3-4 κλαράκια δεντρολίβανο
500ml μπύρα
(150ml κρέμα γάλακτος)
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τις πιπεριές και τα βάζω στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να σοταριστούν. Προσθέτω το δεντρολίβανο, τις μπουκίτσες χοιρινού και όταν αλλάξουν χρώμα, ρίχνω την μπύρα μου, χαμηλώνω την φωτιά και το αφήνω να βράσει προσέχοντας μην εξατμιστεί όλο το υγρό. Αν εξατμιστεί προσθέτω καυτό νερό. Ο χρόνος που θα χρειαστεί το χοιρινό για να βράσει εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών. Δοκιμάζω το κρεατάκι μου για να δω αν είναι έτοιμο. Αλατίζω. Προαιρετικά, όταν το κρέας έχει βράσει και το ζουμί που έχει μείνει είναι μια ωραία καραμελωμένη σαλτσούλα, ρίχνω λίγη αμαρτωλή κρέμα γάλακτος και ανακατεύω.


Today I am presenting a man's dish I had cooked few days ago, when we had a "pel-ops" gathering at home. For those who have not read previous posts, pel-ops is an airsoft team, in which my husband partecipates. Remember when I had asked you to vote for them on youtube? I really thank you for your votes! Their video scored most likes on youtube and now we have to wait for the vote of the company....In this spicy dish I used an Amstel Premium Pilsener. I think it is the best match to pork and Dark Chef, a beer expert, would agree! Isn't that so?
You can have these delicious pork chunks either as a side dish or as main course with pasta, rice or potato puree.

Ingredients:
1 kg pork chunks
1 big red onion
2 garlic cloves
1 green pepper
1 red pepper
4 small hot chilli peppers
10 allspice berries
3-4 rosemary twigs
500ml beer
(150ml cooking cream)
olive oil
salt

Directions:
Finely chop onion, garlic, peppers and saute them in a frying pan with olive oil. Add rosemary and pork chunks. When meat loses its raw color, pour beer, lower the temperature and let cook. If liquid is evaporated, pour some hot water. Cooking time depends on the size of pork chunks. Season with salt. Optionally when meat is done and you have a nice caramelized sauce, add some sinful cooking cream and stir.

51 σχόλια:

  1. Καλημέρα Δήμητρα:-) Πόσο μου αρέσει αυτό το φαγητό!!! Και ως μεζές αλλά παρέα και με πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι... Mόνο που βάζω λιγότερη καυτερή πιπεριά γιατί δεν την αντέχουμε τόση κάψα!! Φιλιά και καλή Κυριακή:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σαν μεζεδακι ονειρο. εγω εχω αδυναμια στα καυτερα.

    χαιρομαι που τα λαικ ηταν πολλα! :)
    καλη επιτυχια και στην ψηφοφορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pork and these spices are a great combination love the flavoring you used here! Happy Thanksgiving week!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και μ αρεσουν τα καυτερα... γεια στα χερια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με λιγότερη πιπεριά καυτερή δεν τα μπορώ τα πολύ καυτερά.
    Καλή Κυριακή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετική η καυτερή τηγανιά και σηκώνει ένα τόνο ούζο, ή τσίπουρο (με ή άνευ γλυκάνισο), κρασί κόκκινο ξερό (μπρούσκο), άντε και καμιά βαριά μαύρη μπύρα, για να σβήνουν οι φλόγες!!!!

    Καλή Εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. i cant imagine the taste of this dish but your picture is really looking good!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πω πω τέλειο φαίνεται!! τρελαινόμαστε για καυτερά, τα οποία παρεμπιπτόντως λένε ότι είναι αφροδισιακά..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. I must try your recipe, no doubt because it looks so GOOD! Besos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ θα το προτιμήσω στην ... αμαρτωλή εκδοχή του, με την κρέμα!!!
    Το spicy δεν με ενοχλεί καθόλου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραίο το φαγάκι, ότι πρέπει για το κρύο! Δεν έκανα πολλές βόλτες στα μπλογκς τώρα τελευταία και από ότι φαίνεται έχω χάσει πολλά! Εύχομαι να κερδίσουν οι οι pel-ops!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κι εμείς του καυτερού είμαστε κοριτσάκι...
    καταγράφεται...
    φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Looks so good! Love the spice. Have a great week! Good luck to your husband on the vote.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Dear Lenia, Sounds delicious. I love spicy and I do love pork. Have a beautiful Thanksgiving. Blessings, Catherine xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. mi piacciono molto i piatti speziati e questa tua ricetta è splendida, bravissima Lenia! un abbraccio e buona settimana....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τέλειο φαγάκι, ότι πρέπει για κρασοκατάνυξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. e' un piatto fantastico,io adoro i gusti saporiti e piccanti quindi lo provero' sicuramente!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ καυτερό με τίποτα δεν τρώω, αλλά θα βάλω όλα τα υπόλοιπα υλικά και θα την κατεδαφίσω την τηγανιά στα σίγουρα, μου αρέσει πάρα πολύ.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φοβερή συνταγή, υπέροχα δοσμένη!!!!!!!!
    Μπράβο manousina :)

    Καλημέρα & καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Oh my, that looks so good - this is going to the top of my list "to make" lovely flavors and love the idea of the beer :)
    Have a great week
    Mary oxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Adoro i piatti saporiti e piccanti! Una preparazione molto invitante complimenti! Un caro saluto a te e a Lenia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ciao Lenia, grazie per essere passata da me, piacere di conoscerti, adoro la cucina greca.
    Oggi non sono riuscita ad iscrivermi ai tuoi followers, ma ci riprovo presto.
    Sabina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Bellissima e saporita ricetta adoro il maiale così chissà che bontà!!
    Bravissima baci !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ciao Lenia, purtroppo non amo troppo la carne, anche se la tua sembra cucinata davvero bene!
    Ho visto invece le foto del tuo amico Dimitri, là sotto e le trovo davvero bellissime e suggestive. Un bacione e grazie per quello che ci sai sempre regalare

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπημένη γεύση, ότι πρέπει για παρέα και τρελή μπυροκατανάλωση! Ελπίζω η μικρούλα σας να είναι καλύτερα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ciao, che piatto saporito e gustoso!!!
    Ho fatto anch'io la carne di maiale con la birra e il risultato è stato ottimo!!!
    Baci

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. This looks delicious and I think I would love it even though I'm not a man! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μου αρέσει, μου αρέσει, μου αρέσει!!! Χειμωνιάτικη, αρωματική και λαχταριστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα manousina, κάπως αργοπορημένα είδα τη συνταγή σου αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ που λένε! :)
    Το χοιρινό όντως γίνεται νοστιμότατο όταν "παντρεύεται" με τη μπύρα, φυσικά μια καλή μπύρα το κάνει ακόμα πιο νόστιμο, ειδικά αν έχεις χρόνο να το αφήσεις να μαριναριστεί στο ψυγείο λίγη ώρα μέσα στη μπύρα, και να το σβήσεις επιπλέον με αυτή!

    Η Amstel Premium Pilsener είναι προτιμότερη από την απλή Amstel, αλλά για μια καλύτερη ποιοτικά μπύρα με "spicy" χαρακτήρα, θα μπορούσες να βάλεις κάποια μπύρα υψηλής ζύμωσης τύπου dubbel, π.χ. La Trappe Dubbel ή την καστανή της Leffe!
    Επίσης, καπνιστή μπύρα έχεις δοκιμάσει? Πολύ χαρακτηριστική του είδους είναι αυτή:
    http://2.bp.blogspot.com/_Lt47ltekMdg/S0iVc6T4MFI/AAAAAAAAAK4/tDCZD-Xol48/s1600-h/Shclenkerla.jpg

    ή, και η ελληνική η smoked lager της Craft είναι πιο ήπια σε καπνιστή γεύση, αλλά αρκετά καλή!
    Πω, πω αν αρχίσω να μιλάω για μπύρες δε σταματάω! :)
    Thanx για το χαρακτηρισμό beer expert, μου άρεσε ιδιαίτερα, χε χε!
    Φιλιά και καλά μαγειρέματα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Grazie per il commento...questa ricettina e' straordinaria...adatta proprio per l'inverno...io adoro la carne di maiale ,poi con la birra,immagino quanto possa essere saporita,ma ne mangio poca,per colpa delle sue tante calorie....Amo tanto cucinare,ma mangio pochissimo!!!!!!grazie e buona vita!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Delicious συνταγή φαίνεται .. φανταστική. BsssMARIMI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. this sounds absolutely yumm n delicious..

    A well-deserved award awaits you at my page please pick it up.
    Tasty Appetite

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Lenia il piatto è buonissimo e mi scarico la ricetta. Quando la farò ti scriverò.
    Ho scoperto che abbiamo un'altra cosa in comune. Anche mio marito gioca a softair!! Non ci posso credere!!! Il video è bellissimo!!!! Complimenti! Ho telefonato subito a mio marito e gli ho detto di vedere il video. Gli piacerà tanto. Un bacio carissima Lenia!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Νοστιμότατο πιάτο!
    Κάποιος θα ξετρελαθεί άμα του το φτιάξω. Του αρέσουν τα καυτερά!

    Φιλιά σου Μανουσίνα μου, έστω και αργοπορημένα.
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Περάστε από το σπιτάκι μας...σας περιμένει δωράκι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΜΜΜ νοστιμότατο φαίνεται.μιάμ μιάμ...Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. I drool looking at your pictures. The gravy of your dish looks very inviting.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. A quest'ora che fame mi viene vedendo questa prelibatezza!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. What a fabulous dish for a hungry man. I love the way it glistens in your photo. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δημητρούλα μου τι έγινε με το βίντεο??!Εύχομαι να κέρδισαν!
    Για το φαγητό,με κρασάκι συνοδεία τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails