Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα "αντρικό " φαγητό το οποίο είχα φτιάξει προχθές το βράδυ, που είχαν μαζευτεί κάποιοι από τους pel-ops στο σπίτι. Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει, οι pel-ops είναι μια ομάδα αεροσφαίρισης στην οποία συμμετέχει ο άντρας μου, είναι αυτοί για τους οποίους σας είχα ζητήσει να ψηφίσετε στο youtube. Και σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σας. Το βίντεο βγήκε πρώτο σε likes στο youtube και τώρα περιμένουμε και την ψηφοφορία της εταιρίας (θα σας ενημερώσω...). Στην τηγανιά μου έβαλα μια Amstel Premium Pilsener, για το ποια μπύρα θα ταίριαζε καλύτερα με το χοιρινό, ας μας πει η φίλη Dark Chef που είναι ειδήμονας στο θέμα μπύρας!!!
Μπορείτε να την συνοδεύσετε με ένα ωραιότατο πουρέ πατάτας ή ρύζι ή ζυμαρικά ή να φτιάξετε σαν μεζέ, ένα είναι σίγουρο είναι νόστιμο και καυτερό!!!!!!!
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό μπουκίτσες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά φλωρίνης
4 μικρές καυτερές πιπερίτσες
10 κόκκους μπαχάρι
3-4 κλαράκια δεντρολίβανο
500ml μπύρα
(150ml κρέμα γάλακτος)
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τις πιπεριές και τα βάζω στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να σοταριστούν. Προσθέτω το δεντρολίβανο, τις μπουκίτσες χοιρινού και όταν αλλάξουν χρώμα, ρίχνω την μπύρα μου, χαμηλώνω την φωτιά και το αφήνω να βράσει προσέχοντας μην εξατμιστεί όλο το υγρό. Αν εξατμιστεί προσθέτω καυτό νερό. Ο χρόνος που θα χρειαστεί το χοιρινό για να βράσει εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών. Δοκιμάζω το κρεατάκι μου για να δω αν είναι έτοιμο. Αλατίζω. Προαιρετικά, όταν το κρέας έχει βράσει και το ζουμί που έχει μείνει είναι μια ωραία καραμελωμένη σαλτσούλα, ρίχνω λίγη αμαρτωλή κρέμα γάλακτος και ανακατεύω.
You can have these delicious pork chunks either as a side dish or as main course with pasta, rice or potato puree.
Ingredients:
1 kg pork chunks
1 big red onion
2 garlic cloves
1 green pepper
1 red pepper
4 small hot chilli peppers
10 allspice berries
3-4 rosemary twigs
500ml beer
(150ml cooking cream)
olive oil
salt
1 kg pork chunks
1 big red onion
2 garlic cloves
1 green pepper
1 red pepper
4 small hot chilli peppers
10 allspice berries
3-4 rosemary twigs
500ml beer
(150ml cooking cream)
olive oil
salt
Directions:
Finely chop onion, garlic, peppers and saute them in a frying pan with olive oil. Add rosemary and pork chunks. When meat loses its raw color, pour beer, lower the temperature and let cook. If liquid is evaporated, pour some hot water. Cooking time depends on the size of pork chunks. Season with salt. Optionally when meat is done and you have a nice caramelized sauce, add some sinful cooking cream and stir.
Finely chop onion, garlic, peppers and saute them in a frying pan with olive oil. Add rosemary and pork chunks. When meat loses its raw color, pour beer, lower the temperature and let cook. If liquid is evaporated, pour some hot water. Cooking time depends on the size of pork chunks. Season with salt. Optionally when meat is done and you have a nice caramelized sauce, add some sinful cooking cream and stir.
Καλημέρα Δήμητρα:-) Πόσο μου αρέσει αυτό το φαγητό!!! Και ως μεζές αλλά παρέα και με πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι... Mόνο που βάζω λιγότερη καυτερή πιπεριά γιατί δεν την αντέχουμε τόση κάψα!! Φιλιά και καλή Κυριακή:-))
ΑπάντησηΔιαγραφήσαν μεζεδακι ονειρο. εγω εχω αδυναμια στα καυτερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήχαιρομαι που τα λαικ ηταν πολλα! :)
καλη επιτυχια και στην ψηφοφορια.
Pork and these spices are a great combination love the flavoring you used here! Happy Thanksgiving week!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μ αρεσουν τα καυτερα... γεια στα χερια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε λιγότερη πιπεριά καυτερή δεν τα μπορώ τα πολύ καυτερά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή!!
Εξαιρετική η καυτερή τηγανιά και σηκώνει ένα τόνο ούζο, ή τσίπουρο (με ή άνευ γλυκάνισο), κρασί κόκκινο ξερό (μπρούσκο), άντε και καμιά βαριά μαύρη μπύρα, για να σβήνουν οι φλόγες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Εβδομάδα!!!
i cant imagine the taste of this dish but your picture is really looking good!
ΑπάντησηΔιαγραφήπω πω τέλειο φαίνεται!! τρελαινόμαστε για καυτερά, τα οποία παρεμπιπτόντως λένε ότι είναι αφροδισιακά..!
ΑπάντησηΔιαγραφήI must try your recipe, no doubt because it looks so GOOD! Besos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ θα το προτιμήσω στην ... αμαρτωλή εκδοχή του, με την κρέμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο spicy δεν με ενοχλεί καθόλου!
Φιλάκια!
Πολύ ωραίο το φαγάκι, ότι πρέπει για το κρύο! Δεν έκανα πολλές βόλτες στα μπλογκς τώρα τελευταία και από ότι φαίνεται έχω χάσει πολλά! Εύχομαι να κερδίσουν οι οι pel-ops!
ΑπάντησηΔιαγραφήPiatto squisito! Un bacione.
ΑπάντησηΔιαγραφήMeat looks so suculent;)
ΑπάντησηΔιαγραφήκι εμείς του καυτερού είμαστε κοριτσάκι...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαταγράφεται...
φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα...-:))
Looks so good! Love the spice. Have a great week! Good luck to your husband on the vote.
ΑπάντησηΔιαγραφήDear Lenia, Sounds delicious. I love spicy and I do love pork. Have a beautiful Thanksgiving. Blessings, Catherine xo
ΑπάντησηΔιαγραφήmi piacciono molto i piatti speziati e questa tua ricetta è splendida, bravissima Lenia! un abbraccio e buona settimana....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαγάκι, ότι πρέπει για κρασοκατάνυξη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήe' un piatto fantastico,io adoro i gusti saporiti e piccanti quindi lo provero' sicuramente!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ καυτερό με τίποτα δεν τρώω, αλλά θα βάλω όλα τα υπόλοιπα υλικά και θα την κατεδαφίσω την τηγανιά στα σίγουρα, μου αρέσει πάρα πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Che invitanti bocconcini!Complimenti!
ΑπάντησηΔιαγραφήI cant wait to try this...love the presentation lenia..;)
ΑπάντησηΔιαγραφήTasty Appetite
Φοβερή συνταγή, υπέροχα δοσμένη!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο manousina :)
Καλημέρα & καλή εβδομάδα
Oh my, that looks so good - this is going to the top of my list "to make" lovely flavors and love the idea of the beer :)
ΑπάντησηΔιαγραφήHave a great week
Mary oxo
Adoro i piatti saporiti e piccanti! Una preparazione molto invitante complimenti! Un caro saluto a te e a Lenia
ΑπάντησηΔιαγραφήciao Lenia, grazie per essere passata da me, piacere di conoscerti, adoro la cucina greca.
ΑπάντησηΔιαγραφήOggi non sono riuscita ad iscrivermi ai tuoi followers, ma ci riprovo presto.
Sabina
Che profumino questo spezzatino, bravissima Lenia!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBellissima e saporita ricetta adoro il maiale così chissà che bontà!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBravissima baci !!
ciao Lenia, purtroppo non amo troppo la carne, anche se la tua sembra cucinata davvero bene!
ΑπάντησηΔιαγραφήHo visto invece le foto del tuo amico Dimitri, là sotto e le trovo davvero bellissime e suggestive. Un bacione e grazie per quello che ci sai sempre regalare
love the rosemary in there! good stuff. fillakia!
ΑπάντησηΔιαγραφήIt looks wonderful.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένη γεύση, ότι πρέπει για παρέα και τρελή μπυροκατανάλωση! Ελπίζω η μικρούλα σας να είναι καλύτερα! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήCiao, che piatto saporito e gustoso!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήHo fatto anch'io la carne di maiale con la birra e il risultato è stato ottimo!!!
Baci
Davvero gustoso!!! Mi piace molto questa ricettina!
ΑπάντησηΔιαγραφήAbsolutely delicicious, dear!!!!Besos
ΑπάντησηΔιαγραφήThis looks delicious and I think I would love it even though I'm not a man! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει, μου αρέσει, μου αρέσει!!! Χειμωνιάτικη, αρωματική και λαχταριστή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα manousina, κάπως αργοπορημένα είδα τη συνταγή σου αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ που λένε! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο χοιρινό όντως γίνεται νοστιμότατο όταν "παντρεύεται" με τη μπύρα, φυσικά μια καλή μπύρα το κάνει ακόμα πιο νόστιμο, ειδικά αν έχεις χρόνο να το αφήσεις να μαριναριστεί στο ψυγείο λίγη ώρα μέσα στη μπύρα, και να το σβήσεις επιπλέον με αυτή!
Η Amstel Premium Pilsener είναι προτιμότερη από την απλή Amstel, αλλά για μια καλύτερη ποιοτικά μπύρα με "spicy" χαρακτήρα, θα μπορούσες να βάλεις κάποια μπύρα υψηλής ζύμωσης τύπου dubbel, π.χ. La Trappe Dubbel ή την καστανή της Leffe!
Επίσης, καπνιστή μπύρα έχεις δοκιμάσει? Πολύ χαρακτηριστική του είδους είναι αυτή:
http://2.bp.blogspot.com/_Lt47ltekMdg/S0iVc6T4MFI/AAAAAAAAAK4/tDCZD-Xol48/s1600-h/Shclenkerla.jpg
ή, και η ελληνική η smoked lager της Craft είναι πιο ήπια σε καπνιστή γεύση, αλλά αρκετά καλή!
Πω, πω αν αρχίσω να μιλάω για μπύρες δε σταματάω! :)
Thanx για το χαρακτηρισμό beer expert, μου άρεσε ιδιαίτερα, χε χε!
Φιλιά και καλά μαγειρέματα! :)
Grazie per il commento...questa ricettina e' straordinaria...adatta proprio per l'inverno...io adoro la carne di maiale ,poi con la birra,immagino quanto possa essere saporita,ma ne mangio poca,per colpa delle sue tante calorie....Amo tanto cucinare,ma mangio pochissimo!!!!!!grazie e buona vita!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήDelicious συνταγή φαίνεται .. φανταστική. BsssMARIMI
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήthis sounds absolutely yumm n delicious..
ΑπάντησηΔιαγραφήA well-deserved award awaits you at my page please pick it up.
Tasty Appetite
ciaooooo c'e' un giochino per te sul mio blog!
ΑπάντησηΔιαγραφήLenia il piatto è buonissimo e mi scarico la ricetta. Quando la farò ti scriverò.
ΑπάντησηΔιαγραφήHo scoperto che abbiamo un'altra cosa in comune. Anche mio marito gioca a softair!! Non ci posso credere!!! Il video è bellissimo!!!! Complimenti! Ho telefonato subito a mio marito e gli ho detto di vedere il video. Gli piacerà tanto. Un bacio carissima Lenia!!
Νοστιμότατο πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάποιος θα ξετρελαθεί άμα του το φτιάξω. Του αρέσουν τα καυτερά!
Φιλιά σου Μανουσίνα μου, έστω και αργοπορημένα.
Ζ.
Περάστε από το σπιτάκι μας...σας περιμένει δωράκι ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΜΜ νοστιμότατο φαίνεται.μιάμ μιάμ...Καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήI drool looking at your pictures. The gravy of your dish looks very inviting.
ΑπάντησηΔιαγραφήA quest'ora che fame mi viene vedendo questa prelibatezza!
ΑπάντησηΔιαγραφήWhat a fabulous dish for a hungry man. I love the way it glistens in your photo. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημητρούλα μου τι έγινε με το βίντεο??!Εύχομαι να κέρδισαν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το φαγητό,με κρασάκι συνοδεία τέλειο!