Σήμερα έφτιαξα αυτό το νόστιμο φαγάκι που αρέσει στο αντράκι μου. Ήθελα να κάνω εξωτερική φωτογράφιση!! και παραλίγο να μείνουμε με ένα πιάτο λιγότερο. Η Μυρτώ (η γατούλα της φωτό) με το που μύρισε το φαγάκι ήρθε με απειλητικές διαθέσεις, τελικά κάτι κατάφερα και τράβηξα. Το γιουβέτσι εμένα μου αρέσει στην κατσαρόλα, η μαμά μου πάντα το κάνει στο φούρνο, γούστα είναι αυτά. Το γιουβετσάκι κατσαρόλας, αν μείνει, τρώγεται άνετα την επόμενη μέρα, ενώ αυτό που έχει μαγειρευτεί στο φούρνο, την άλλη μέρα εγώ δεν το τρώω, από τα λίγα φαγητά που δεν τα θέλω ξαναζεσταμένα. Να λοιπόν πως εγώ το μαγειρεύω:
Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι για κατσαρόλα ( έτσι το ζητάω στον Σπύρο τον χασάπη)
2 κρεμμύδια ξερά
3-4 σκελίδες σκόρδο
2-3 καρότα
200 γραμμάρια χυμό ντομάτας
500 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
ελαιόλαδο
κανέλα, γαρύφαλλο
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζω στην κατσαρόλα λαδάκι να κάψει και ρίχνω το κρέας να σοταριστεί. Προσθέτω ψιλοκομμένα το κρεμμύδι το σκόρδο και τα καρότα και τα αφήνω να σοταριστούν. Βάζω τον χυμό ντομάτας και νεράκι, προσθέτω κανέλα και γαρύφαλλο και την ζάχαρη (εγώ βάζω αρκετό από το καθένα γιατί μου αρέσουν πολύ) και αφήνω το κρέας μου να βράσει. Όταν έχει μαλακώσει το κρέας μου, προσθέτω το κριθαράκι και αλατοπιπερώνω. Προσοχή θέλει πολύ συχνό ανακάτεμα!!!!!!!!! Πρέπει να είσαι πάνω από την κατσαρόλα.
Σερβίρω και βάζω πάνω τριμμένο κεφαλοτύρι........................
Πω πω μου έσπασε τη μύτη.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλησπέρα μου!!!!!
Το θεωρώ χειμωνιάτικο φαγητό, αλλά τώρα που βλέπω τις φωτογραφίες σου, μου τρέχουν τα σάλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ και να είχα εκείνο το πιατάκι που γλυκοκοίταζε η Μυρτώ!
Καλό απόγευμα.
τρελενομαι για αυτό το μαμαδίστικο φαγητό κι έχω καιρό να το φτιάξω,καλά που μου το θύμισες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω λοιπόν το ξεκινάω στην κατσαρόλα και το τελειώνω στο φούρνο με τριμμένο τυρί έτσι που να κάνει κρούστα για περίπου 10 λεπτάκια! Ωραία ιδέα το γιουβέτσι πάντως και για μένα δεν έχει εποχή, το τρώω πάντα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπω φανταστικό φαγητό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το έχω φτιάξει ποτέ στην κατσαρόλα αλλά ήρθε η ώρα να το δοκιμάσω. Ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή!!!
Καλημέρααααααααα
καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήαν και πρωι... δε θα έλεγα οχι για ένα πιάτο... :Ρ :-) χεχεχε
πωπωπω,μάνα μου!!!τέλειο φαγάκι, όμορφο γατάκι και υπέροχες φωτογραφίες!!!Μπράβο,Μανουσίνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιουβέτσι να 'ναι... κι όπως να 'ναι! Μπορώ να τσακίσω το δικό σου που... δεν έχει θερμίδες; χιχιχιχιχιχιχιχι! Γιάμμιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτέλους τα κατάφερα κι εγώ να έρθω επίσκεψη. Και ήρθα και στη σωστή μέρα αφού το γιουβέτσι είναι αγαπημένο μου φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό ότι βλέπω δεν το αγαπάω μόνο εγώ αυτό το φαγητάκι....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ είμαι υπέρ της κατσαρόλας!
ΑπάντησηΔιαγραφή