The Veggie Sisters

Latest recipes from The Veggie Sisters

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Έχω πρόβλημα μεγάλο, στην ντουλάπα τι να βάλω ;;; - S.O.S. MOULD PROBLEM!

Έχω πρόβλημα μεγάλο, στην ντουλάπα τι να βάλω ;;;;;;;; Τι να κάνω, φίλοι μου;;;;; Βοηθήστε με, είμαι στα όρια μου! Έχω εκνευριστεί πάρα πολύ. Η ντουλάπα μου βγάζει υγρασία! Δεδομένα:  δεν υπάρχει σωλήνας στον τοίχο, δεν υπάρχει εξωτερική υγρασία. Η ντουλάπα έχει ξύλινη πλάτη και την φτιάξαμε πριν 4 χρόνια. Το σπίτι αερίζεται, ο ήλιος δεν το πιάνει πολύ, καθώς είναι ισόγειο και γύρω γύρω υπάρχουν δέντρα, τα οποία δεν θέλω να κόψω. Μας έβγαλε υγρασία και ένας τοίχος στο σαλόνι, πήραμε αφυγραντήρα και η υγρασία του τοίχου είναι υπό έλεγχο, όμως η υγρασία στην ντουλάπα είναι εκτός ελέγχου, όπως και τα νεύρα μου εξάλλου! Αφήνω λίγο την πόρτα της ανοιχτή, για να αερίζεται καλύτερα, βάζω αρωματικά, όμως αυτά απλά δίνουν άρωμα. Χθες μια στοίβα ρούχα έβγαλα πάλι. Έχω βαρεθεί να πλένω και να ξαναπλένω ρούχα χωρίς να φορεθούν. Να μην αναφέρω καν ότι τα ρούχα αφού πλυθούν πρέπει και να σιδερωθούν, γρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρL
 Ερώτημα : Τι να κάνω; Τι να βάλω μέσα στην ντουλάπα να τραβάει την υγρασία; Πώς να καταπολεμήσω αυτόν τον μύκητα (μούχλα);


Dear blog-friends, I have a huge problem! There is humidity in my closet! What should I do? Help meoutI am really freaking outData:  there is not any pipe in the wall, there is no external humidity. The back of the 4-year-old closet is wooden. I aerate the house all the timeIt is not very sunny because it s on the ground floor and there are many trees all around, trees that I refuse to cut! We face a humidity problem with a wall in our living room as well, we bought a dehumidifier and the wall humidity is undercontrol in contrast with the humidity in the closet! I leave the door open so that is better aired, I use air fresheners, but they just give a fragnant smell. Yesteday I took out of the closet another bundle of moldy clothes. I am sick and tired of washing again and again clothes never put on. Not to mention that I have to iron them too,grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrL
 Question : what should I do? What should I put in the closet to prevent humidity? How can I get rid ofthe mold?

21 σχόλια:

  1. Είχα δύο φορές παρόμοιο πρόβλημα από διαφορετκές αιτίες στον ίδιο τοίχο. Όχι ντουλάπα.
    Την πρώτη ήταν διαρροή από το καλοριφέρ του από πάνω διαμ/τος. Άλλαξε το σώμα του και έφτιαξε.
    Μετά από χρόνια στο ίδιο σημείο, από σάπια εσωτερική υδρορροή από το από πάνω διαμ/σμα.
    Φτιάχτηκε και αυτό. Να δούμε τι άλλο θα γίνει.
    Αν θέλεις δες ΕΔΩ

    Είναι βέβαια στην Θεσσαλονίκη, αλλά έχουν πείρα στις μονώσεις και μπορεί να έχουν αντιπρόσωπο στην πόλη σου.

    ΥΓ: Είδα την ειδποίηση για το σχόλιο στα cookies. Πάω να το δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως πίσω από το τοίχο της ντουλάπας υπάρχει λουτρό?? Αν ναι να προσέχεις να αερίζεται συνεχώς ώστε να μη συσσωρεύονται υδρατμοί!Δυστυχώς η μυρωδιά της μούχλας δεν φεύγει με τίποτα!!Το έπαθα και εγώ σε ντουλάπα του εξοχικου σπιτιού!!!
    Η χλωρίνη καταπολεμεί εν μέρει τους μύκητες της μούχλας!Υπάρχουν όμως και αφυγραντήρες ντουλαπας και συρταριών!!Βάλε κάνα δύο!!!
    Σημαντικό επισης να μη κλείνεις την πορτα του δωματίου όπου η ντουλάπα ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας του σπιτιού!!Επίσης να αφοίνεις μισάνοιχτη την πόρτα της ντουλάπας!!!
    Αν δεν γίνει τίποτα και αφού αποκλείσεις το ενδεχόμενο να έχεις κάποια διαρροή από σένα ήλεγξε τους από πάνω σου!!!Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι μηχανικός και έχω ασχοληθεί με τέτοια προβλήματα. Συμβαίνουν συχνά! Μη πανικοβάλλεσαι.
    Έχεις υγρασία που δημιουργεί "χάρτες" ή μόνο μούχλα? Αν έχεις υγρασία κανονική από νερό κάλεσε έναν καλό υδραυλικό να βρει την αιτία. Οι υγρασίες είναι άτιμο πράγμα!
    Αν είναι μαύροι μύκητες δεν είναι υγρασία δηλαδή διαρροή νερού. Είναι υγροποίηση υδρατμών στον τοίχο. Ο τοίχος δεν είναι θερμικά μονωμένος. Εεξωτερικά είναι κρύος εσωτερικά ζεστός άρα υγροποιούνται επάνω του υδρατμοί εσωτερικοί επειδή δεν αερίζεται επαρκώς η ντουλάπα.
    Τι κάνεις?
    Βγάζεις έξω ότι έχει η ντουλάπα. Πλένεις τον τοίχο με νερό που έχεις διαλύσει χλωρίνη (προσέχεις να μην εισπνέεις όσο το κάνεις, γάντια κλπ). Η Χλωρίνη σκοτώνει την μούχλα, αλλά δεν διεισδύει σε πορώδεις επιφάνειες. Ο τοίχος είναι πορώδης και παραμένουν τα σπορίδια του μύκητα που θα εξολοθρευθούν στην συνέχεια. Στεγνώνεις τον βρεγμένο τοίχο αφήνοντας να αεριστεί. Κάνεις ειδικό σπρέι κατά της μούχλας, που αγοράζεις από μαγαζί με μονωτικά και κοιμάσαι σε άλλο δωμάτιο (είναι τοξικό). Αφού στεγνώσει ακολουθείς τις οδηγίες που λέει το σπρέι. Με το τρόπο αυτό για μερικούς μήνες δεν έχεις μούχλα. Το καλοκαίρι φέρνεις συνεργείο και μονώνεις εξωτερικά τον τοίχο (θερμομόνωση).
    Καλή τύχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το θέμα το έχει κι ένας φίλος με ξύλινη ντουλάπα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα διαρροής.
    Είναι μάλλον από τη διαφορά θερμοκρασίας που σου γράφει η Αγγελική,που γνωρίζει καλύτερα το θέμα.
    Ακολούθησε τις οδηγίες της.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
    Δεν προέρχεται από διαρροή καθώς από τον τοίχο αυτό δεν περνάει κανένας σωλήνας.Πίσω από τον τοίχο της ντουλάπας δεν υπάρχει λουτρό, είναι εξωτερικός τοίχος.
    Αγγελική η πλάτη της ντουλάπας είναι ξύλινη, αυτά που αναφέρεις να κάνω στον τοίχο μπορώ να τα κάνω και στο ξύλο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το τεχνικό θέμα δεν μπορώ να σου πω κάτι.
    Ξέρω όμως ότι αν βάλεις κιμωλία στο σημείο που έχεις το πρόβλημα τότε κάτι γίνεται!
    Καλημέρα και ψυχραιμία, θα τη βρεις την άκρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μανουσίνα μου αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα αυτό δεν υπήρχε παλιότερα και εμφανίστηκε ξαφνικά.
    Αρα πρέπει να δεις τι μεσολάβησε και εμφανίστηκε, ώστε να μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις.
    Κάτι διαφορετικό σίγουρα έγινε, δεν μπορεί στα καλά καθούμενα να ξεκίνησε η υγρασία.
    Σίγουρα είναι μεγάλη η ταλαιπωρία που αντιμετωπίζεις, εύχομαι σύντομα να βρεθεί λύση.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε νοιώθω φιλενάδα! Το είχα πάθει και εγώ αλλά νομίζω η Αγγελική είναι η πιο κατάλληλη να σου απαντήσει!
    Καλή Σαρακοστή:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχει ξύλο στην πλάτη εδώ και 4 χρόνια? Πρώτη φορά στο κάνει αυτό το πρόβλημα ή το είχες ξανά? Το ξύλο τι είναι (μελαμίνη ή καπλαμάς ή τι)? Πώς είναι στερεωμένο στο τοίχο? Είναι κουτί σε εντοιχισμένη ντουλάπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγγελική μου, το ξύλο είναι βιδωμένο πάω στον τοίχο από την αρχή.Η ντουλάπα έχει συρώμενη δυφυλλη πορτα και την έχω συνέχεια μισάνοιχτη Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει πριν 1 χρόνο περίπου. Είναι μελαμίνη. Στην αρχή, έβλεπες σε συγκεκριμένα σημεία της πλάτης νερό, δαν δάκρυα, τώρα με τον αφυγραντήρα δεν υπάρχουν τα νερά αλλά πλυμμένα ρουχά πάλι μυρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κουράγιο φιλενάδα!!! Η υγρασία είναι σπάσιμο νεύρων αλλά δεν μπορεί από κάπου προέρχεται. Μήπως υπάρχει εξωτερικός τοίχος και έχει διαφορά θερμοκρασίας ή μήπως σωλήνας καλοριφέρ που περνάει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η μελαμίνη δεν παθαίνει τίποτα με την χλωρίνη. Κάνε αυτό που σου είπα στο 1ο σχόλιο. Και θα καθαρίσεις προσωρινά.
    Αν θες κάτι πιο ήπιο βάλε διάλυμα σόδας μαγειρικής σε νερό. Η χλωρίνη είναι πιο αποτελεσματική. Δες αν οι μύκητες έχουν απλωθεί και πίσω από την μελαμίνη στο νοβοπάν. Αν ναι, τότε ξεβίδωσέ το, πέτα το και καθάρισε τον τοίχο σου.
    Έχεις αλλάξει κάτι στην θέρμανση τελευταία? Ζεις στην Αθήνα ή σε άλλη πόλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγγελική Θα δοκιμάσω με χλωρίνη και βλέπουμε. Τον τελευταίο χρόνο λόγω της μικρής έχω πιο πολύ ζέστη στο σπίτι, πριν που δεν είχαμε το παιδί όλη μέρα έξω είμασταν και δεν ανάβαμε συνέχεια καλοριφέρ. Πάτρα μένω.
    Tante Kiki, το χειρότερο είναι με τα ρούχα, έχω βαρεθεί να ξαναπλένω καθαρά ρούχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα! Μανουσίνα μου αυτό δικαιολογεί την υπόθεση που έκανα ότι είναι υγροποίηση υδρατμών. Η Πάτρα έχει πολύ υγρασία και στην ατμόσφαιρα (σπούδαζε εκεί η κόρη μου. Τελείωσε πριν 2 χρόνια). Όταν υπάρχει μικρό παιδί ζεσταίνουμε περισσότερο το σπίτι, στεγνώνουμε και τα ρουχαλάκια του μέσα στο δωμάτιο και συμβαίνουν τέτοια. Πρόσεξε την χλωρίνη και την κουκλίτσα σου μην την αναπνεύσει! Προσωρινά θα απαλλαγείς. Αέριζε περισσότερο το δωμάτιο με ανοικτή την ντουλάπα! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν η μυρωδιά παραμείνει, η μούχλα έχει πάει στο νοβοπάν και πρέπει να το ξεβιδώσεις! Μη το αφήσεις είναι ανθυγιεινό για όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σε ευχαριστώ πολύ Αγγελική μου. Θα τα δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα πρέπει να βρεις την αιτία, η οποία μπορεί να είναι απίθανη. Μέχρι να τη βρεις, πάρε κουτάκια για την υγρασία (με σιλικόνη νομίζω είναι), από το γερμανικό σμ της Παραλίας ή από του πουλιού το γάλα. Τραβάνε υγρασία, αλλά θέλουν αντικατάσταση συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Manousina, βρήκες λύση με την υγρασία;

      Διαγραφή
    2. Πήρα αφυγραντήρα και έχω βάλει μέσα στην ντουλάπα κάποιες συσκευές που μαζεύουν την υγρασία. έχει σχεδόν εξαλειφθεί το πρόβλημα. "Ελπίζω..."

      Διαγραφή
  18. εχω και εγω δυστυχως παρομοιο προβλημα με την ντουλαπα μου με την διαφορα οτι στον τοιχο εχει σχηματιστει ενας χαρτης απο ριζες λες και φυτρωνει δεντρο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εμείς τελικά αγοράσαμε αφυγραντήρα, αραιώσαμε λίγο τα ρούχα και αγοράσαμε κάτι κουτάκια που βάζεις μέσα κάτι μπαλάκια - αφυγραντήρας μίνι για την ντουλάπα. το πρόβλημα έχει μειωθεί αλλά ακόμα υπάρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Protected by Copyscape Online Plagiarism Finder