The Veggie Sisters

Latest recipes from The Veggie Sisters

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Μακαρονάδα πέντε αστέρων - 5 stars spaghetti


Από σήμερα φίλοι μου είμαι αδειούχα!!!!!!!! Μπορείτε να φανταστείτε την χαρά μου. Ετοιμάζω βαλίτσες και η επόμενή μου ανάρτηση θα γίνει από την όμορφη Σητεία Κρήτης.
Το φαγητό που σας παρουσιάζω σήμερα είναι μια λαχταριστή και πεντανόστιμη μακαρονάδα που έφτιαξα μαζί με την νονά της Χαράς, όταν είχε έρθει από την Ισπανία. Είχαμε καιρό να μαγειρέψουμε παρέα και μου είχε λείψει, είμαστε φίλες από το δημοτικό, οπότε μπορείτε να καταλάβετε τι έχουμε κάνει οι δυο μας στις κουζίνες των μανάδων μας.... Στο ψητό τώρα ή μάλλον στο ζυμαρικό. Την ονόμασα μακαρονάδα πέντε αστέρων, γιατί την πότισα με κονιάκ πεντάστερο, την μέθυσα για τα καλά!!!


Υλικά:


500γρ μακαρόνια 
500γρ κατεψυγμένα θαλασσινά (ή φρέσκα)
(χταπόδι, καλαμάρι,γαρίδα)
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κολοκυθάκι
10 λιαστές ντομάτες
3 σφηνάκια κονιάκ πέντε αστέρων
5 φυλλαράκια φασκόμηλο
4 κσ ελαιόλαδο
αλατοπίπερο


Εκτέλεση:
Βάζω νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει για τα ζυμαρικά. Σε ένα τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνω τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα να σοταριστούν. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες (τεμαχισμένες) και το κολοκύθι σε πολύ λεπτές ροδέλες. Τα αφήνω 2-3 λεπτά και ρίχνω το κονιάκ, περιμένω για λίγο να εξατμιστεί το οινόπνευμα και προσθέτω το φασκόμηλο και τα θαλασσινά μέχρι να βράσουν (ο χρόνος βρασμού τους είναι ανάλογος του μεγέθους τους). Προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό για να βράσουν. 
Αν βάλετε κατεψυγμένα, μην βιαστείτε να προσθέσετε νερό, θα βγάλουν πολλά υγρά. Όταν το νερό για τα ζυμαρικά βράσει, προσθέτω τα ζυμαρικά και τα αφήνω για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία τους. Μην σουρώσετε τα ζυμαρικά, αλλά βγάλτε τα κατευθείαν από την κατσαρόλα με μια πηρούνα και τα ρίξτε τα μέσα στο τηγάνι για να ανακατευτούν καλά με τα θαλασσινά, θέλουμε αυτήν την υγρασία στα ζυμαρικά, γιατί τα θαλασσινά μας θα έχουν μείνει με ελάχιστο ζουμάκι.
Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να προσθέσετε στα θαλασσινά λίγο τυρί κρέμα ή  στο πιάτο σας τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι, γκράνα, παρμεζάνα...).
Καλή σας όρεξη


Today on I will be on leave, my friends! You can imagine how thrilled I am. I am packing and my next post will be uploaded from a beautiful city of Crete, Sitia.
The dish I am presenting today is a delicious spaghetti dish that I made with my daughter’s godmother. It had been a long time since we last cooked together and I had missed cooking with her! You see, we are childhood friends and we had messed up our mothers’ kitchens so many times in the past! I have named this dish “5-stars-pasta because I used a 5 star cognac and got it really drunk!!!

Ingredients:

500 gr. spaghetti
500gr mixed seafood (frozen or fresh) (octopus, shrimps, squids)
1 red onion
2 scallions
1 zucchini
10 sun dried tomatoes
3 shots of five stars cognac
5 sage leaves
4 Tbsp olive oil
Salt and pepper

Directions:
Bring water to a boil. In a frying pan heat oil and saute finely chopped onions. Add sun dried tomatoes and zucchini cut in thin slices. After 2-3minutes pour cognac, wait until alcohol is absorbed, add sage leaves and seafood and let cook. (cooking time depends on seafood size). Add some water or stock. If you use frozen seafood, don’t be in a hurry to add water, because they will exude liquids. When water has come to a boil, cook spaghetti according to cooking time written on package. Don’t drain them, get them out of the pot and put them directly in the frying pan mixing well with seafood. We need their humidity, because seafood sauce will be otherwise dry.
If you dont keep a lent, you can add some cream cheese or grated 
cheese (parmesan, grana padano, kefalotiri...).
Buon’appetito!

35 σχόλια:

  1. Καλό ταξίδι και καλά να περάσετε!!κι εμείς φεύγουμε το πρωί.
    Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή είναι μακαρονάδα, όχι αστεία!!!
    Με το καλό να ταξιδέψετε, να περάσετε όμορφα και να μας βάλεις και από εκεί λιχουδιές, εντάξει????
    Φιλιά! Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Guardando e leggendo la ricetta mi è venuta l'acqualina a quest'ora poi ...complimenti è un piatto che copierò un bacio e buon week hend!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό Πάσχα! Καλό ταξίδι και καλά να περάσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Very good spaguetti, I love a pasta. Your recipe is perfect! I wish you Have a nice weekend from spain!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eλπίζω να καταφέρουμε να συναντηθούμε κοπελιά μου. Θα ρθείς προς Ηράκλειο καμμιά μέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. LOL, drunk pasta sounds delicious! I would love this, everything in it is delicious, Lenia! Cognac and mushrooms are a perfect combination!

    Enjoy your weekend! Happy Cooking!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια από τις αγαπημένες μακαρονάδες!!! μιάμι μιαμ σλούρπι σλουρπ!
    Κρήτη, τυχερούλα,Κρήτη!!! αχ αχ...
    Καλά να περάσετε, Τέλεια άδεια, όλοι την αξίζουμε!
    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    (αφού θα συνεχίσεις τις αναρτήσεις, περιμένω για το "Καλό Πάσχα!")

    -μου λείπουν κι εμένα οι φίλες μου,σνιφ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλά να περάσετε, με υγεία να γιορτάσετε τις Άγιες αυτές ημέρες, φυσικά ζηλεύω το φαγάκι σου ως γνήσια μακαρονού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό Πάσχα, καλά να περάσετε και να μου φιλήσεις τα πάτρια εδάφη! Όσο για τη μακαρονάδα σου είναι σπέσιαλ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Buonissima pastasciutta, bravissima. Anch'io utilizzo tanto il cognac in cucina, lo preferisco a molti altri liquori. Un abbraccio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Darling!!!you are really good at cooking! and ...said by an italian is really a great compliment!!!cooking pasta with eafood is not a common or simply thing to do. The risk is to obtain a plate too much dry...so you have given the right advices!!! if you want you can give a look to my "spaghetti alle vongole" http://www.golosando.net/2010/12/spaghetti-con-le-vongole.html
    a classic recipt in Italy!!! wonderful ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kαι πολύ αστεράτη μακαρονάδα μιλάμε!!!!
    Καλό ταξίδι Μανουσίνα μου, να περάσετε πολύ όμορφα τις άγιες τούτες μέρες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πραγματικά πέντε αστέρων η μακαρονάδα σου!
    Καλό ταξίδι να έχετε και να περάσετε ένα πολύ όμορφο Πάσχα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Makaronada KAI thalassina???Aggixes tis evaisthisies olis tis oikogeneias mou! Sou efhomai Kalo Pasha kai na taxidepsete me asfaleia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλό ταξίδι, να περάσετε καλά !
    Η μακαρονάδα 5στερη, καλά την είπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Complimenti Lenia, un ottimo primo, gustoso e profumato!
    Ti auguro di passare un buon weekend!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ciao carissima,non ci capisco niente in greco,userò google translate..Adoro la Grecia,tu sei di li?Qualche volta devo andarci !!!
    Come vedi comunque sono passata,faccio parte anche io dei tuoi followers,a presto...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ciao Lenia.... Buonissimi questi spaghetti... Ma tu sei Greca? Mi chiedevo come facessi a parlare cosi bene l'Italiano... Come vedi anche io ti seguo... A presto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Cara Magica Zucca,sono 100%greca!Il motivo per cui parlo bene l'italiano e semplicissimo:ADORO questa lingua e il vostro paese in generale!In una vita passata ero italiana,non lo posso spiegare altrimenti:)))Mi fa piacere che segui il mio blog e di mia sorella(manousina).Anche io seguo il tuo con piacere!Un bacio forte,cara!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ένα θα πω, είναι όντως πέντε αστέρων η μακαρονάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ciao Lenia......curiosando in giro ho scoperto il tuo blog...e sinceramente non voglio più lasciarlo! Amo la Grecia e tutto ciò che appartiene ad essa... Sono stata più volte ad Atene e vorrei tornarci al più presto...Vorrei tanto imparare i tuoi piatti...... Io sono Gemma... Spero di sentirti presto...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καταπληκτική μακαρονάδα ακόμη και σε μένα που δεν τρώω ιδιαίτερα τα θαλασσινά φαίνεται δελεαστική! Καλό βράδυ και φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Cara Gemma,benvenuta al nostro blog!Grazie per i complimenti!Anch'io vado pazza per il tuo paese!Ho una grande debolezza per Italia!Devi visitare le isole greche!Sono meravigliose!Ti visito subito!A presto!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. I love spaghetti!!! Brava Lenia, perfetta come sempre! Bacioni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ciao Lenia piacere di conoscerti e di conoscere il tuo bel blog|!! Mi aggiungo ai tuoi sostenitori!!! Questa pasta con il pesce deve essere davvero ottima!!! E poi che bello abiti in una terra splendida e io a settembre ho in programma un viaggio proprio in grecia!!! Se ti fa piacere passa anche tu a trovarmi a presto!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλό ταξίδι κοριτσάκι - πρόσεξε μη χαθείς στις γέφυρες - καλά να μαγειρέψετε και ακόμα καλύτερα να περάσετε...
    κι εμείς αύριο ανοίγουμε πανιά ...
    η μακαρονάδα σου 1000 *
    φιλιά και καλή Ανάσταση...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Benvenuta,Rossella,al nostro blog!Piacere conoscerti!Corro a trovarti,cara:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλά να περάσεις γλυκιά μου!Η μακαρονάς όντως πενταστερη και με φασκόμηλο!Φιλιαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας καθώς και για τον καλό σας λόγο για την πεντάστερη μακαρονάδα μου.

    Vita μου, πολύ θα ήθελα να συναντηθούμε αλλά δύσκολο το βλέπω να ξεμυτίσουμε από τον Νομό Λασιθίου.... Το καλοκαίρι που θα κατεβούμε για περισσότερες μέρες ίσως τα καταφέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όντως πρέπει να είναι πεντάστερη! Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Protected by Copyscape Online Plagiarism Finder