Καλό μήνα σε όλους. Επιτέλους ήρθε η άνοιξη, με κρύο και βροχή...... Πόσο ακόμα να βρέξει;;;;; Θα καλοκαιριάσει δεν μπορεί!!! Και τότε θα γκρινιάζω γιατί θα κάνει ζέστη και θα λέω άντε να έρθει ο χειμώνας!!!! Γυναίκα ανικανοποίητη!!!!! όταν έχουμε κάτι θέλουμε κάτι άλλο, εγώ θα ήμουν η εξαίρεση;; Τον τελευταίο καιρό μετράω τις μέρες για το Πάσχα, όχι λόγω νηστείας.... αλλά θα κατεβούμε στην Κρήτη και ανυπομωνώ. Σήμερα θα σας μαγειρέψω ένα φαγητό με χαμηλά λιπαρά, χωρίς χοληστερίνη, ένα φαγητό ιδανικό για όσους προσέχουν την διατροφή τους λίγο πριν ξεχυθούν στις παραλίες. Λουκάνικα χωριάτικα με μπύρα και μουστάρδα!!! Κολασμένα λουκάνικα, τα οποία λατρεύουν ιδιαίτερα οι άντρες!!!! Μεζεδάκι για ποδοσφαιρικούς αγώνες και μπύρες ή ουζάκια ή κρασάκια. Βέβαια πρέπει να βρείτε καλής ποιότητας λουκάνικα, εγώ τα παίρνω από τον χασάπη μου, τα φτιάχνει ο ίδιος και είναι τα πιο νόστιμα (και με το λιγότερο δυνατό λίπος) λουκάνικα που έχω δοκιμάσει. Η συνταγή είναι πανεύκολη και πολύ γρήγορη. Πολλά είπα ;;;;; ας περάσουμε στο ψητό ή μάλλον στο τηγανιτό...
Υλικά:
2 μεγάλα λουκάνικα χωριάτικα καλής ποιότητας
2 πιπεριές (ότι χρώμα θέλετε)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
330ml μπύρα
7-8 κ.σ. μουστάρδα
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτω τα λουκάνικα (κομμένα), ανακατεύω για 2-3 λεπτά και ρίχνω την μπύρα, προσθέτω την μουστάρδα, αλατοπιπερώνω και το αφήνω να πιεί τα ζουμιά του και να ψηθεί το λουκάνικο σε χαμηλή φωτιά.
Υλικά:
2 μεγάλα λουκάνικα χωριάτικα καλής ποιότητας
2 πιπεριές (ότι χρώμα θέλετε)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
330ml μπύρα
7-8 κ.σ. μουστάρδα
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτω τα λουκάνικα (κομμένα), ανακατεύω για 2-3 λεπτά και ρίχνω την μπύρα, προσθέτω την μουστάρδα, αλατοπιπερώνω και το αφήνω να πιεί τα ζουμιά του και να ψηθεί το λουκάνικο σε χαμηλή φωτιά.
Have a nice month everybody! Spring has finally come even though the weather is still kind of cold and rainy…For how long will it be raining? The summer is close one way or another!! And then I will be complaining about the heat and I will be longing for the cool winter to come!!! Like all other women I am never satisfied! When we got something, we want something else, so why would I be the exception?
Today I will cook for you a low fat dish without cholesterol, ideal for those who take care of their figure just before going for a swim: sausages with beer and mustard!!! Yummy sausages, men’s favourite meze (=small dish, the Greek version of a snack) while watching a football match, served with ouzo, beer or wine. You have to find good quality sausages, I personally buy them from my butcher and he makes them himself and they are the tastiest I have ever eaten (and with the lowest possible fat). The recipe is really easy and quick. Have I said too much? Let’s cut to the chase and cook!
Ingredients:
2 peppers (whatever colour you like)
2 red onions finely chopped
330ml beer
7-8 Tbsp mustard
Salt and pepper
Directions:
Heat onions and peppers at low temperature in a non stick frying pan, add sausages (cut in chunks), stir for 2-3 minutes. Pour beer, add mustard, season with salt and pepper and let cook at low temperature until beer is absorbed.
Tι μου'κανες πρωί πρωί!!! Μέχρι εδώ έφτασε η μυρωδιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκακούργα! 500 η χοληστερίνη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπο...πο...λουκάνικα...να είχα λίγα για μεσημεριανό....αχ και βαχ με έπιασε μια λιγούρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαταπληκτικός μεζές, φέρνω τα μπυρόνια κι έρχομαι
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίος μεζές αρκεί όπως είπες να είναι καλής ποιότητας τα λουκάνικα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!!
Φέρνω κι εγώ μπύρες, μπύρες μέσα στο φαγητό, μπύρες έξω, καλά πάμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην υγειά μας!!
αυτός είναι μεζές πολλών καρατίων!...φέτος είναι η πρωτη χρονια που Πασχα θα κανω μακριά από τους δικούς μου...λόγω Πανελληνίων καρφωμένοι εδώ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή πάλι Μανουσίνα. Το μαγείρεμα των κρεατικώ με μπύρα τα κάνει πολύ νόστιμα. Δεν την έχω δοκιμάσει σε λουκάνικα. Ευχαριστώ για την ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι δεν έχει ανοίξει ακόμα και ο καιρός....Γύρευε αργότερα τι έχει να γίνει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ-ντούπερ το φαγάκι!
Καλή εβδομάδα!
μας κολάζεις!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανεύκολο και φοβερό μεζεδάκι που λατρεύουν και οι γυναίκες απ' ότι φαίνεται στα σχόλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκιμάστε να το μαγειρέψετε με την ελληνική καπνιστή μπύρα της Craft όπως και να το συνοδέψετε μ΄ αυτή. Είναι πολύ καλή και τη βρίσκουμε και εύκολα στο Σ/Μ.
Καλό βράδυ και καλή βδομάδα :)
ΑΠΑ ΠΑΠΑΠΑ...ΞΕΛΟΓΙΑΣΤΡΑΑΑΑΑΑ....ΤΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΘΕΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
ΦΙΛΙΑ Χ 2
Πω ρε μάνα μου. Κόλαση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ θα μέτραγα τις μέρες αν ήταν να πάω στην Κρήτη:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικό μεζεδάκι! Το σημειώνω!
Τελεια τα λουκανικακια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη βδομαδα!
Ciao....ho proprio delle belle salsicce in freezer. CRedo che proverò.
ΑπάντησηΔιαγραφήCiaoo Lucia
A me piace molto la cucina greca e la Grecia! Devo trovare però il traduttore... dov'è! ECCOLO!!! Queste salsicce sono fantastiche ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήουαου!!!θα τα δοκιμασω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήCioccapiatti e Francesca,benvenute al mondo della cucina greca!Mia sorella scrive le ricette in greco ed io le traduco al inglese!Magari avessi tempo di tradurrle anche in italiano!!!Francesca,io adoro il tuo paese da piccola!Sono stata in Italia 3 volte e non vedo l'ora di visitarala ancora una volta!Baci a tutte e due!
ΑπάντησηΔιαγραφήSo funny, I feel the same way, looking forward to summer after a snowy winter but really way too hot for me. The sausage looks fantastic, great flavors!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό κι αν είναι ορεκτικό... μέχρι εδώ μοσχομύρισε.... λυπήσου με και στείλε κάτι και σε μένα!!!! Φιλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμ αυτό είναι για πολλές μπύρες λέμε ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Devono essere buonissime , le proverò sicuramente, ciao Daniela.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝωρίς ξεκινήσαμε τις μπύρες φέτος!!!! Δεν βλέπω να την βγάζουμε καθαρή μέχρι τον επόμενο χειμώνα
ΑπάντησηΔιαγραφή