Ένα πιατάκι για βιαστικούς, μια νόστιμη σαλάτα για τραπέζι, νομίζω ένα πιάτο που μπορεί να φαγωθεί από κάποιον που κάνει δίαιτα, ε;;;; Εμένα μου αρέσει πολύ ο σολωμός, και ο φρέσκος αλλά και ο καπνιστός. Έχω ακούσει ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων σολωμού δεν κάνει καλό, βέβαια τίποτα σε μεγάλες ποσότητες δεν κάνει καλό. Στον σολωμό λοιπόν δεν αντιστέκομαι, είναι το τσιγάρο μου!!! Παρότι δεν χρησιμοποίησα μαγιονέζα, δεν βγήκε στεγνή. Δοκιμάστε την !!!!!!
Υλικά:
500 γρ. ζυμαρικά (farfalle)
200 γρ. καπνιστός σολωμός
3 κ.σ. κάππαρη
10 λιαστές ντομάτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ή λίγο ξερό
2 χούφτες σπανάκι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω τα ζυμαρικά μου, σε ένα μπωλ ανακατεύω το σπανάκι χοντροκομμένο, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τον σολωμό σε κομματάκια, τις λιαστές ντομάτες κομμένες στα δύο και την κάππαρη (αφού την αφήσω πρώτα σε μια κούπα με νερό για 15 λεπτά). Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνω και τα βρέχω με κρύο νερό (Ρίχνω νερό στα ζυμαρικά μετά το στράγγισμα μόνο όταν τα χρησιμοποιώ για κρύο πιάτο). Ανακατεύω τα ζυμαρικά με τα υλικά του μπωλ. Τα σκεπάζω με μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο. Πριν τα βάλετε στο τραπέζι ρίξτε λίγο πιπεράκι. Δεν πρόσθεσα λάδι ή μαγιονέζα και δεν ήταν στεγνά. Απλά δεν στέγνωσα τις λιαστές, υπήρχε και λίγο υγρασία και από την κάππαρη και το σπανάκι.Αν θέλετε να γίνουν πιο υγρά τα ζυμαρικά, βάλτε μαγιονέζα ή 2 κ.σ. καλό ελαιόλαδο, απλά εγώ ήθελα το πιάτο πιο ελαφρύ. Αλάτι δεν χρειάστηκε να προσθέσω, δοκιμάστε και αναλόγως πράξτε.
Φάτε το σαν κυρίως γεύματα ή σαν σαλάτα. Για αυτούς που δεν αγαπάνε τον σολωμό ας τον αντικαταστήσουν με τόνο. Λίγη ρόκα και άνηθο νομίζω ότι θα ταίριαζε , αλλά δεν είχα για να βάλω...
A dish ideal for those who don’t have much time and are on a diet! A light and delicious cold salad! I am a huge fan of salmon, fresh or smoked. I have heard that the consumption of large quantities of salmon is not healthy. But then again everything in excess is harmful. I cannot resist to salmon anyway, it’s my addiction! Even though I didn't use mayonnaise, the salad was not dry. You should definitely try it!
Ingredients:
500 gr. pasta (farfalle)
200 gr. smoked salmon cut in small slices
3 Tbsp caper
10 sun dried tomatoes cut in two
1 scallion or one small red onion finely chopped
2 handfuls of spinach leaves cut in large pieces
pepper
Directions:
Boil the pasta. In a bowl mix spinach, onion, salmon, sun dried tomatoes and caper (after having left it in a cup of water for 15 minutes). When pasta is ready, drain it and rinse it with cold water. (I rinse pasta after draining only when I use it for a cold dish). Mix well pasta with the ingredients in the bowl.Cover with plastic wrap and refrigerate. I didn’t use oil or mayonnaise. I took advantage of the humidity from the spinach and caper and the oil of the tomatoes.If you prefer a more liquid result, use mayonnaise or 2 Tbsp of good quality olive oil. I preferred a lighter taste. I also didn’t add salt, try and season if you want.
You can have it as a main dish or salad. In case you are not a salmon fan, replace it with tuna. Some rocket leaves and dill would go really well but unfortunately I had run out of both…
ωραία σαλατίτσα κι έχω μια πείνα, βουτάαααωωωωω!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία σαλάτα κι ως κύριο γεύμα την τρώω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!
Υπέροχη σαλάτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για fish-pasta salads! Εξαιρετική!=)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το "είναι το τσιγάρο μου" πολύ μου άρεσε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘαύμα η σαλατούλα σου, όπως όλες οι σαλάτες σου βέβαια!!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Και εγώ την τρώω ανετα για κυρίως και τώρα που ανοίγει και ο καιρός είναι πολύ καλή λύση για να κόψουμε και τίποτα κραιπάλες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!
Κι εμένα μου αρέσει ο σολωμός, και με τα μακαρόνια ακόμα πιο πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν βάζεις μαγιονέζα ε? Γίνονται πιο ελαφριά ετσι.. και λίγο γιαούρτάκι θα του πηγαινε.
Φιλιά
μυριζει ανοιξη η μακαροναδα σου, μου αρεσει πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήbuona... a me piace molto il salmone :)
ΑπάντησηΔιαγραφήciao eccomomi qui a ricambiare la visita , ma non capisco niente di greco vedrò di tradurre qualvosa . ti abbraccio dorris
ΑπάντησηΔιαγραφήscusami avevo dimenticato di cambiare la lingua adesso si che ci siamo, tra l'altro la cucina greca mi stuzzica molto, quando sono andata a Parigi ho mangiato in un ristorante greco e ci hanno servito delle patate intere cotte al forno che erano buonissime. a presto dorris
ΑπάντησηΔιαγραφήDorotea,benvenuta alla mia cucina e di mia sorella(manousina).Magari avessi tempo per tradurre anche in italiano le ricette!Se non capisci l'inglese e hai qualche domanda,fammi sapere ed io ti aiutero!Mi fa piacere che ti piace la cucina greca.Io vado pazza per la cucina italiana!Saluti da Grecia!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην κάνω πολύ συχνά μα ποτέ με σολωμό..θα το δοκιμάσω, ευχαριστώ για την ιδέα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατο!!! Το λιγουρεύτηκα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημερα πολύ σολωμο ειδα και δεν εχω μαγειρεψει ποτε...μαλλον πρεπει να δοκιμασω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, αυτό είναι ένα φαγάκι που θα μπορούσε να γίνει αγαπημένο μου! Μου αρέσουν τα ζυμαρικά με σολωμό αλλά με σπανάκι και λιαστές ντομάτες δεν έχω κάνει!
ΑπάντησηΔιαγραφήI love your recipe, is wonderful and very good for de weight.Good day and hello from spain under the beautiful sun.
ΑπάντησηΔιαγραφήRecipe looks great! I would love it with the spinach or the arugula :) What a delicious salad.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμμμ! καταπληκτική σαλάτα... ένα πλήρες γεύμα! Και σκεφτόμουν τί να φτιάξω στα γρήγορα σήμερα!!! Καλημέρα και φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήDavvero buono questo piatto da rifare assolutamente...complimenti per il tuo blog e grazie di essere passata da me,baci e buona giornata!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά είμαι εξαρτημένη από τον σολωμό, σήμερα θα φτιάξω τα μπιφτέκια σολωμού...Από σολωμό θα πάω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Cara Teresa,benvenuta alla cucina greca!Mi fa piacere che ti piaccia il mio blog e di mia sorella(manousina).Complimenti anche a te!Sono una grande fan della cucina italiana!A presto!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήCiao Lenia, piacere di conoscerti! Come vedi ho ricambiato subito la tua visita e mi sono iscritta al tuo blog:) Sei davvero molto brava, e le tue ricette greche si avvicinano molto a tanti piatti italiani e siciliani. Complimenti! Continuiamo a seguirci...a presto! Saluti dalla Sicilia:) Alessia
ΑπάντησηΔιαγραφήCiao,Alessia!Sei molto veloce,non mi lamento!Non sapevo che fossi da Sicilia!Che fortuna!Anche io vivo in una isola(Zante)!Un bacione e a presto:)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω πως είναι στη γεύση αλλά στην εμφάνιση είναι σκέτη ...Άνοιξη, Μανουσίνα μου....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η σαλάτα σου...νοστιμότατη θα είναι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔροσερή και Ανοιξιάτικη συνταγή. Άσε που τρελαίνομαι για σολωμό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Δεν είχα σκεφτεί ποτέ στη σαλάτα αυτή να βάλω σολομό.Βάζω μόνο τυριά και αλαντικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τη δοκιμάσω.
sa le maninci cu ochii
ΑπάντησηΔιαγραφήΧθες την ξανάφτιαξα και την ταράξαμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήma che versione originale e diversa dal solito per questo piatto,complimenti
ΑπάντησηΔιαγραφή