Άλλο ένα πιάτο που περίμενε υπομονετικά στον φάκελό του, μέχρι να έρθει η ώρα του να "ανέβει". Αυτές τις ψαροκροκέτες τις είχαμε φτιάξει μαζί με την Νικολίνα (νονά της Χαράς και παιδική μου φίλη) όταν φτιάξαμε την πεντάστερη μακαρονάδα. Είναι πολύ εύκολες και πολύ νόστιμες, ιδανικός μεζές για τα καλοκαιρινά βράδια, για ουζάκι ή μπυρίτσα.
Υλικά
600γρ μπακαλιάρος παστός ξαλμυρισμένος
2 αυγά
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ποτήρια του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι μπύρα (ποτήρι του νερού)
Μαϊντανός
Αλάτι - Πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Την προηγούμενη μέρα κόβω σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον βάζω σε νερό το οποίο το αλλάζω κάθε 3 ώρες, για να ξαλμυρίσει.
Αφαιρώ την πέτσα και τα κόκαλα από τον μπακαλιάρο και τον ψιλοκόβω. Σε ένα μπωλ βάζω τον ψιλοκομμένο μπακαλιάρο, τα αυγά, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύω. Προσθέτω νερό, μπύρα και αλεύρι και ξανανακατεύω μέχρι να γίνουν χυλός.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω αρκετό λάδι (όχι ελαιόλαδο, κάνει τις ψαροκροκέτες πολύ βαριές) και αφού ζεσταθεί καλά, με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω τον χυλό κουταλιά κουταλιά και τον ρίχνω μέσα. Κάθε φορά που παίρνω μια κουταλιά χυλό, βουτάω το κουτάλι σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τηγανίζω τις ψαροκροκέτες μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω. Όταν τις βγάλω από το τηγάνι τις ακουμπάω σε απορροφητικό χαρτί ή σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν.
Η συνταγή είναι της Τασίας Δενδρινού (με μια μικρή παραλλαγή)
Υλικά
600γρ μπακαλιάρος παστός ξαλμυρισμένος
2 αυγά
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ποτήρια του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι μπύρα (ποτήρι του νερού)
Μαϊντανός
Αλάτι - Πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Την προηγούμενη μέρα κόβω σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον βάζω σε νερό το οποίο το αλλάζω κάθε 3 ώρες, για να ξαλμυρίσει.
Αφαιρώ την πέτσα και τα κόκαλα από τον μπακαλιάρο και τον ψιλοκόβω. Σε ένα μπωλ βάζω τον ψιλοκομμένο μπακαλιάρο, τα αυγά, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύω. Προσθέτω νερό, μπύρα και αλεύρι και ξανανακατεύω μέχρι να γίνουν χυλός.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω αρκετό λάδι (όχι ελαιόλαδο, κάνει τις ψαροκροκέτες πολύ βαριές) και αφού ζεσταθεί καλά, με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω τον χυλό κουταλιά κουταλιά και τον ρίχνω μέσα. Κάθε φορά που παίρνω μια κουταλιά χυλό, βουτάω το κουτάλι σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τηγανίζω τις ψαροκροκέτες μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω. Όταν τις βγάλω από το τηγάνι τις ακουμπάω σε απορροφητικό χαρτί ή σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν.
Η συνταγή είναι της Τασίας Δενδρινού (με μια μικρή παραλλαγή)
This recipe is one of these that have been waiting patiently to be posted for a long long time…I had cooked this yummy meze with my friend Nikolina along with that great five star spaghetti dish! These croquettes are easy to make and really tasty, ideal with a glass of beer or ouzo!
Ingredients:
600gr. Bacalao (=dried salted cod)
2 eggs
1 red onion, finely chopped
2 glasses self rising flour
½ glass water
½ glass beer
Parsley, finely chopped
Salt, Pepper
Oil for frying
Directions:
Cut the cod in pieces and place them in a bowl covered with water 12 hours before cooking. Change the water every 2 hours so that the cod gets unsalted.
Remove the skin and bones and finely chop the cod. In a bowl place cod, eggs, parsley, season with salt and pepper and mix well. Add water, beer, flour and mix again until well combined.
Heat enough vegetable oil in a deep frying pan (do not use olive oil, because the croquettes will be too oily). When heat is high, take a tablespoonful of the mixture and fry it. Fry croquettes until golden brown. When ready, place them on a plate lined with paper towel.
The recipe belongs to T.Dendrinou and I have slightly changed it.
Las croquetas de bacalao son una de las cosas más ricas del mundo, qué buenísima pinta tienen las tuyas!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήmamma mia che piatti, non saprei dove lanciarmi prima con la forchetta ;) c'è l'imbarazzo della scelta. Adoro il baccalà, ma purtroppo c'è un problema, che adoro tutto ciò che è cibo :)) buon pomeriggio, bacio
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ ναι με μπόλικη σκορδαλιά, φωνάζει η κόρη μου δίπλα μου!!! το ίδιο λέω κι εγώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα καλύτερα καλοκαιρινά μεζεδάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε ουζάκι ή μπύρα μπροστά στη θάλασσα, αγαπημένη εικόνα διακοπών!
gnam gnam!! che invitanti!! da provare!! buona giornata!! :D
ΑπάντησηΔιαγραφήmmmm...delicious!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://traveloguewithlove.blogspot.com/
Dear Manousina, delicious you recipe! I love these dishes! Have a nice day!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχο πιάτο...προχθές τις έφτιαξα κοριτσάκι...με σκορδαλιά με καρύδι...δεν θέλεις να ξέρεις τί έγινε...
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά πολλά πολλά...-:))
I love battered fish, your dish looks fantastic, especially with the pasta!
ΑπάντησηΔιαγραφήHave a terrific week!
υπεροχες οι κροκετες μπακαλιαρου!
ΑπάντησηΔιαγραφήAbsolutely yummy recipe....They are my favourite croquettes. In Spanish, we call them "buñuelos de bacalao" as well and it´s a Spanish tradition to eat them in Easter, φιλιά και ευτυχισμένο το απόγευμα
ΑπάντησηΔιαγραφήThese sound SO mouth watering - delicious treat - I would love to make these for dinner, take care.
ΑπάντησηΔιαγραφήMary oxo
Πωπωωωωω πολύ νόστιμες κροκέτες και... λατρεύω τον μπακαλιάρο! Απίστευτα υπέροχο μεζεδάκι για ούζο ή και μπύρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα ακόμη μια φορά να σας ευχαριστήσω, αγαπημένες μου μπλογκοφίλες manousina και Λένια για το βιβλίο που κέρδισα και να σας ενημερώσω ότι τις επόμενες ημέρες θα το τιμήσω κάνοντας ανάρτηση από εκεί. Πολλά φιλιά!
Wonderful party food idea!! Tanks for sharing dear!!
ΑπάντησηΔιαγραφήChe belle!!! chissà che piacevole sorpresa l'abbinamento con l'ouzo!
ΑπάντησηΔιαγραφήAdoro le frittelle di baccalà, le mangiavo spessissimo molti anni fa, adesso molto meno perchè alla mia dolce metà non piacciono, purtroppo! Un abbraccio.
ΑπάντησηΔιαγραφήThis sounds interesting, i have never had salted cod.
ΑπάντησηΔιαγραφήmi piacciono tutti i tipi di polpette e queste hanno un aspetto delizioso! buona giornata Lenia, un abbraccio...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι λαχταριστές που φαίνονται! Να είχα τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήQuanto mi piacciono le crocchette, soprattutto se sono col baccalà! Baci buona giornata a tutte e due :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήBuone le crocchette!!!!!!!! Ora che ci penso è davvero da un pò che non le preparo! Un abbraccio
ΑπάντησηΔιαγραφήMamma mia, adoro il baccalà in tutti i modi e le tue crocchette devono essere super. Sfiziose e gustose. Bacioni
ΑπάντησηΔιαγραφήle crocchette di baccalà sono uno dei miei cibi preferiti e il baccalà in generale è uno dei piatti tipici della mia regione! complimenti, sempre più brava!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας αρέσει ο μπακαλιάρος σε όλες τις εκδοχές, αλλά έτσι είναι άπαιχτος!
ΑπάντησηΔιαγραφήsono proprio ideali per una cena estiva ricca di gusto e mettono allegria,buoniiiiiiii
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ πιο κατάλληλος καλοκαιρινός μεζές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαπο τα αγαπημενα μου φαγητα αλλα δεν το φτιαχω συχνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμμ και έχω καιρό να φτιάξω. Να πάρω λίγους; :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ
This really looks wonderful. I love the way you have prepared the fish. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήDa me il baccalà fritto si mangia molto spesso...è davvero buono, complimenti!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήI love this recipe!!!! and they look so tasty and perfect!!! Well done, like always
ΑπάντησηΔιαγραφήI love Greek food in and out... my first visit to your site.. and I am thrilled I found it!!
ΑπάντησηΔιαγραφήLove your Bacalau Croquettes...Yum