The Veggie Sisters

Latest recipes from The Veggie Sisters

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Βρέχει ... βραβεία!!! - It's raining ... awards!!!


Γεια χαρά σε όλους από την Ζάκυνθο!Ελπίζω να είστε όλοι καλά! Σήμερα η ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε βραβεία που έλαβε το μπλογκάκι μας από καλές μπλογκόφιλες του εξωτερικού και του εσωτερικού ! Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την τιμή που μας έκαναν να μας βραβεύσουν τις παρακάτω:
την Mila 




την Cinzia 





την Francesca 



την Irene  την Vita



Την Mary


Την Tante Kiki


Η Mila και η Irene με προσκάλεσαν να γράψω επτά πράγματα για μένα.
1) Σαν γνήσιο καρκινάκι είμαι πολύ δεμένη με την οικογένειά μου και το πατρικό μου στην Πάτρα. Έχω τρελή αδυναμία στα τρία ανηψάκια μου!
2) Λατρεύω την θάλασσα. Είναι το καλύτερο ναρκωτικό για μένα!
3) Είμαι φανατική οπαδός της Ζακύνθου που έχει γίνει πια δεύτερη πατρίδα μου!
4) Αγαπώ πολύ τη γυμναστική και προσπαθώ να κάνω αρκετά συχνά. Από την άλλη καπνίζω σαν φουγάρο και όλο λέω πως θα το κόψω,αλλά δεν το αποφασίζω ποτέ! (καταλαβαίνετε βέβαια πως είμαι μια διχασμένη προσωπικότητα που από τη μια κάνει γιόγκα, δεν τρώει κρέας κ κάνει υγιεινή διατροφή και από την άλλη καπνίζει αρειμανίως, «γιατρέ,έχω πρόβλημα?»)
5) Λατρεύω τη μουσική! Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτή…Τραγουδώ διαρκώς και αδιαλείπτως κι όχι μόνο στο μπάνιοJ
6) Τρελαίνομαι να μαγειρεύω για αυτούς που αγαπώ! Μου αρέσει ιδιαίτερα να πειραματίζομαι, να ανακαλύπτω νέες γεύσεις και νέα υλικά και να ικανοποιώ αυτούς που τρώνε από τα χεράκια μου!
7) Αγαπώ πολύ τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδος. Μέσα από το μπλογκ έχω την αίσθηση ότι ταξιδεύω και γνωρίζω ανθρώπους, μέρη, γεύσεις!



Hello,everybody! I hope you are doing fine! Our post today is dedicated to the awards we have received from our foreign blog-friends! We would like to warmly thank for the honor the following bloggers:

Mila,Tante Kiki  and Irene asked me to write 7 things about me. So here you are:
1) I am addicted to my family and my hometown (Patras), even though I have been living far away from them for many years! I go crazy for my niece and nephews !
2) I love the sea! It is one of my addictions!
3) I am a fan of Zakinthos! This magnificent ionian island has become my second home!
4) I love working out! I am a fitness fan! On the other hand I smoke a lot and wouldn’t give it up! (thecontradiction is clear, I know! I am a yoga-pilates-non eating meat person who at the same time is a chainsmoker! Nobody is perfect!)
5) I adore music, couldn’t live without it! I sing all the time and not only when I am having a showerJ
6) I love cooking for those I care for! I like experimenting, discovering new flavors and ingredients and satisfying everyone’s palate!
7) I love travelling either in Greece or abroad! Through the blog it feels like travelling around the world and meeting people, places, flavors!
I pass the award «One lovely blogaward» to the following 15 blogs and ask them to write 7 things about themselves!



Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Μια Πίτα πριν το μπάργκο - Α pie before sailing


Σήμερα έχει πιτούλα σούπερ γευστική και νόστιμη, φτιάχτηκε από την ανάγκη μου να χρησιμοποιήσω το φύλλο κρούστας που έληγε και από την αγάπη μου στην αγκινάρα και τον σολωμό. Την έφτιαξα παρέα με τον κουμπαρούλη μου (τον νονό της Χαράς), μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω με φίλους και ειδικά με φίλους που αγαπάνε την κουζίνα. Με τον Δημήτρη είμαστε φίλοι από τα εφηβικά μας χρόνια και χρόνια τώρα, του αρέσει να με πειράζει διαρκώς, όχι ότι και εμένα δεν μου αρέσει, η κλασσική γυναίκα, γκρινιάζω, αλλά κατά βάθος το ευχαριστιέμαι. Πόσο όμορφες είναι οι σχέσεις των ανθρώπων, όταν περνάνε τα χρόνια και οι σχέσεις εξελλίσσονται και γίνονται πιο δυνατές, μια φιλία δύο εφήβων επισφραγίζεται με μια κουμπαριά!!! Την πιτούλα μου λοιπόν θα την αφιερώσω στον Δημητράκη που αυτές τις μέρες θα φύγει για ταξίδι, καλές θάλασσες να έχεις Μητσάκο και με το καλό να επιστρέψεις.


Υλικά:
500 γρ αγκινάρες (καθαρισμένες)
400 γρ φρέσκος σολωμός (σε μικρές μπουκίτσες)
100 γρ σπαράγγια (τεμαχισμένα)
1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
110γρ τυρί ροκφόρ
1  πακέτο φύλλο κρούστας
2 αυγά
200γρ κρέμα γάλακτος
αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
λίγο γάλα εβαπορέ


Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τις αγκινάρες με νερό (να τις σκεπάζει) και τα αφήνω να βράσουν. Σε ένα τηγάνι βάζω 2-3 κσ ελαιόλαδο και τσιγαρίζω ελαφρά το κρεμμύδι, στην συνέχεια προσθέτω τις αγκινάρες αφού πρώτα τις έχω κόψει στα τέσσερα, τον σολωμό χοντροκομμένο και τα σπαράγγια τεμαχισμένα. Προσθέτω το ροκφόρ και την κρέμα γάλακτος, όταν λιώσει το τυρί αποσύρω το τηγάνι από την φωτιά, δοκιμάζω και αλατίζω. Περιμένω λίγο να κρυώσει η γέμιση. Σε ένα ταψάκι (28 εκ) βάζω τα μισά φύλλα (δεν τα στρώνω, τα βάζω πατσαβουριαστά!!!), ρίχνω την γέμιση, χτυπάω δυο αυγά και τα ρίχνω πάνω απο την γέμιση , χτυπάω - κουνάω λίγο το ταψί μου να ανακατευτεί το αυγό και καλύπτω με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι πατσαβουριαστά, αλοίφω τα φύλλα με λίγο γάλα εβαπορέ και ψήνω για  περίπου 25 λεπτά στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω κάτω αντιστάσεις), μέχρι να ψηθούν τα φύλλα.
Αφήνω να κρυώσει λίγο, την κόβω και απολαμβάνω.


Todays post is a really delicious pie I improvised yesterday out of the need to use up the fillo pastry and out of my love for salmon and artichokes! I cooked it with my daughter’s godfather, Dimitris and we enjoyed it so much! I love cooking with friends and especially those who are talented in cookingWe havebeen friends with Dimitris since our childhood and he is a real teaserSo I dedicate this recipe to him who in a few days he will embark on a long journey! God bless youmy dear friend!

 
Ingredients:
500 grArtichokes, cleaned
400 grFresh salmon, cut in small chunks
100 grAsparagus, sliced
red onionfinely chopped
110 grroquefort
450 grFillo pastry 
eggs
200 gr. Cooking cream
salt
olive oil
evaporated milk

Directions:
In a saucepan place artichokes, cover them with water and let cook. In a frying pan pour 2-3 Tbsp of olive oil and saute onion, then add artichokes cut in four, salmon and asparagus. Finally add roquefort and cooking cream. When cheese has meltremove from heat and season with salt to taste. Let filling coolIn asmall greased baking tray place half of the fillo pastry sheets gathering the sheets with your fingers by pinching them in inch by inch and pour filling over them. Beat eggs and pour them over the fillingShake thebaking tray so that eggs are incorporated and cover with remaining sheets in the way mentioned above. Brush surface with evaporated milk and bake at 190C˚ for about 25 minutes in preheated oven until golden brown.
Let coolserve and enjoy!

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Τα πρώτα μας γενέθλια και ένα δωράκι - Happy Birthday and a giveaway


manousina: «Πριν ένα χρόνο δειλά δειλά ξεκίνησα να γράφω τις συνταγούλες μου, χωρίς κάποιον συγκεκριμένο στόχο, όλα έγιναν μετά από την παρότρυνση της φίλης μου Ηλιάνας. Με είχε προειδοποιήσει ότι μπορεί να περάσει χρόνος και να μην δω άνθρωπο να πατάει στο σπιτικό μου.... Οπότε, όταν άρχισαν τα πρώτα σχόλια και οι πρώτοι αναγνώστες, έκανα τρελή χαρά που κάποιοι με διαβάζουν!!!!!! Σιγά - σιγά έγινα και εγώ μέλος μιας μεγάλης παρέας που την ενώνει μια αγάπη, η αγάπη για την μαγειρική. Γνώρισα ανθρώπους αξιόλογους, έμαθα πολλά πράγματα που δεν γνώριζα, έμαθα να βγάζω λίγο καλύτερες φωτογραφίες,  έχω δρόμο βέβαια μπροστά μου. Και σε αυτόν τον δρόμο βρήκα και συνοδοιπόρο την αδερφούλα μου, την Λένια, η οποία έκανε το μπλογκάκι δίγλωσσο.
Θέλω να ευχαριστήσω και τον αντρούλη μου που έμαθε πια πως δεν τρώμε αν δεν φωτογραφίσουμε, δεν ακουμπάμε πιάτο, αν δεν πάρουμε έγκριση! Υπομονή που την έχει ο άνθρωπος!!!
Θέλω να σας ευχαριστήσω έναν έναν και όλους μαζί για την υποστήριξή σας και για τα γλυκά σας λόγια. Ελπίζω στο μέλλον να γνωρίσω από κοντά ακόμα περισσότερους φίλους μπλόγκερς!!!
Σήμερα λοιπόν που έχουμε γενέθλια, τα πρώτα μας, δεν σας κερνάμε γλυκάκι (η επόμενη ανάρτηση θα είναι ένα σούπερ γλυκάκι, αναμείνετε...) αλλά σας κάνουμε δωράκι!!!! Το δωράκι είναι: Αν ο νικητής γνωρίζει Ελληνικά: το καινούργιο βιβλίο του Δημήτρη Σκαρμούτσου «64 Εδώδιμα» από τις εκδόσεις Ποταμός,
αν ο νικητής μας δεν γνωρίζει Ελληνικά: το «Kitchen» από την Nigella Lawson
Για να πάρετε μέρος στην κλήρωση αρκεί να αφήσετε ένα σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση μέχρι την 1 Ιουνίου 2011 (18:00 ώρα Ελλάδος), αν θέλετε διαδώστε το. Μπορείτε να πάρετε μέρος και όσοι δεν είστε αναγνώστες μας.» Μην αφήνετε ανώμυμα σχόλια, δεν θα μπορέσω να επικοινωνήσω μαζί σας, δώστε στοιχεία!!!!

ΛΕΝΙΑ: «Να ΄μαι κι εγώ, το ψαράκι που πριν λίγο καιρό άρχισε δειλά δειλά να κολυμπά στα νερά της μπλογκόσφαιρας! Ευχαριστώ την αδερφούλα μου που μου έδωσε την ευκαιρία να μπω και εγώ σε αυτό το όμορφο ταξίδι, να γνωρίσω φίλους έστω και διαδικτυακά, νέες γεύσεις, αρώματα και ιδέες από όλον τον κόσμο, μιας και εγώ είμαι η εκτός συνόρων απεσταλμένη του μπλογκ!Ευχαριστώ από καρδιάς και όλους εσάς, Έλληνες και ξένους που περνάτε από το σπιτάκι μας και μας στηρίζετε με τα καλά σας λόγια! Να είστε όλοι καλά!


 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΜΠΛΟΓΚ!




manousina :«A year ago I started posting my recipes after the encouragement of an old friendShe had warned me that it might take a longlong time until somebody would visit my blog-house… so you can imagine my enthusiasm when I saw the first comments and followers! To my surprisethere were people reading my postsI gradually bacame a member of a large group who share the passion of cooking! I have met nice peopleIhave learnt many new things. On this journey my sister Lenia has joined me and has made the blog bilingual.
I would like to thank my husband for his patience and tolerance! He knows now that he can’t eat unless the shooting is over, he can’t touch anything, unless he gets my nod!
Of course I would like to thank each one of you for the support and your sweet comments! I hope that I will have the chance to meet more blog-friends in the future!!!
On our first birthday we have a present for you (don’t worry, the next post will be a delicious treat, so stay tuned). If the winner can read Greek, the gift is the new book by D. Skarmoutsos. If the winner is not familiar with greek language, he will get the «Kitchen» by Nigella Lawson
.

The only thing you have to do in order to partecipate is leave a comment to this post until the 1st June 2011 (18:00 Greece time). Spread it, if you like! You can participate even if you are not a follower

LENIA: «Here I am, “new kid on the blog, recently immerged in the magical blogsphere! I would like to thank my sweet sister for giving me the chance to be a part of this world, to meet friends, to get to know new tastes, aromas and ideas from all over the world, since I am the blog ambassador abroad! thank all of you from the bottom of my heart for visiting our blog-house andsupporting usGod bless you all!



HAPPY BIRTHDAYOUR DEAR BLOG!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Protected by Copyscape Online Plagiarism Finder