Μα δεν σε πιστεύω, δεν είχες ξαναφάει φακίτσες??? Ποτέ δεν είναι αργά χα χα χαα! Αυτά τα black puddings που δεν άντεχα ούτε να τα βλέπω, τα έτρωγε στην Σκωτία ο άντρας μου και μου ερχότανε να ουρλιάξω όταν τον έβλεπα. Δεν είναι απλά λουκάνικα με αίμα, είναι πηγμένο αίμα από την καρδιά του προβάτου. Ευτυχώς που τα αφαίρεσες και πέτυχες ένα πολύ νόστιμο πιάτο! Φιλιά!
Manousina, μου άρεσε η ιστορία σου με τις φακές!!! Είναι πολύ νόστιμο και Ελληνικό/Μεσογειακό φαγάκι. Ο τρόπος που τις μαγείρευσες πρωτότυπος, ευτυχώς χωρίς τα λουκάνικα! Λοιπόν, καλή αρχή! Φιλιά.
You are not going to believe it but I had lentils for my lunch today! I love them. Next time try with a little bit of vinegar. It is very common in the centre of Spain. Besos.
Αυτες οι φακιές είναι αλλιώτικες... είναι πραγματικά ένα υπερπλήρες γεύμα, όλο νοστιμιά. Ολα τα υλικά που έβαλες είναι νοστιμότατα. Θα τις δοκιμάσω σίγουρα.
Το κόκκαλο μπορεί να αντικατασταθεί ίσως από κύβο βοδινού?
Τις τρώμε συχνά και λόγω των παιδιών...αλλά σίγουρα όχι τόσο πλούσιες! Θα τις φτιάξω έτσι την επόμενη φορά, και φαντάζομαι ότι ο κύβος κάνει δουλειά όπως το κόκκαλο (ας...πούμε δηλαδή). Σίγουρα καλά έκανες που δεν έβαλες αυτό ...το παλιόπραμα...άκου λουκάνικο με αίμα...μπρρρρ...χαχααχαχ!! Φιλιά!
Πολύ αρωματικές και νόστιμες αυτές οι φακές! Εγώ που τρώω και τις κλασικές, αυτές θα τις καταβρόχθιζα! Επίσης το ότι βράζουν μαζί με το κόκκαλο θα δίνει γεύση σαν να είχαν κύβο ζωμού κρέατος, άντε μπράβο να τις εντάξεις σιγά σιγά στη διατροφή σου, εξάλλου μόνο καλό κάνουν!
Όταν ήμουν μικρή, οι φακές ήταν το αγαπημένο μου φαγητό! Τρελαινόμουν! Και τώρα εξακολουθούν να είναι από τα πολύ αγαπημένα μου! Η παραλλαγή σου φαίνεται πολύ καλή! Αφού συμπάθησες τις φακούλες πάλι καλά! Φιλιά!
Interessante questa ricetta, un po' diversa dalle solite che si preparano come contorno per capodanno! Questa è perfetta per ottenere un piatto da vero chef! Brava!!!
Cara Lenia, bentrovata! E' un piacere visitare il tuo blog e leggere le tue meravigliose ricette. Purtroppo il tempo è quello che è...a presto! Un bacione dalla Sicilia ;)
ciao Lenia, tu non sai quanto mi piacciono le lenticchie! Senti, ma come mai le metti a bagno? Io metto solo fagioli, fave e ceci; le lenticchie ed i piselli no e si cuociono benissimo. Un bacione
e'proprio vero che a volte crediamo che un alimento non ci piaccia e poi scopriamo che invece e' buonissimo come queste lenticchie che hai cucinato bene!
This is a really nice recipe. I'm so glad you finally got to taste them and found a recipe that made them appealing to you. Your recipe sounds delicious. I hope you have a great day. Blessings...Mary
Yum, with sweet wine? What a great addition!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα δεν σε πιστεύω, δεν είχες ξαναφάει φακίτσες???
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοτέ δεν είναι αργά χα χα χαα!
Αυτά τα black puddings που δεν άντεχα ούτε να τα βλέπω, τα έτρωγε στην Σκωτία ο άντρας μου και μου ερχότανε να ουρλιάξω όταν τον έβλεπα.
Δεν είναι απλά λουκάνικα με αίμα, είναι πηγμένο αίμα από την καρδιά του προβάτου.
Ευτυχώς που τα αφαίρεσες και πέτυχες ένα πολύ νόστιμο πιάτο!
Φιλιά!
Κάνεις προόδους βλέπω με τα όσπρια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία εκδοχή για φακές.
Manousina, μου άρεσε η ιστορία σου με τις φακές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ νόστιμο και Ελληνικό/Μεσογειακό φαγάκι.
Ο τρόπος που τις μαγείρευσες πρωτότυπος, ευτυχώς χωρίς τα λουκάνικα!
Λοιπόν, καλή αρχή! Φιλιά.
Θυμάσαι πόσες φακές μέτρησες; :-DDD Εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ οι φακές! Πολύ νόστιμη η συνταγή σου! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μετάνιωσες τώρα που δεν έτρωγες φακές;;;;; Πάντως αυτές πρέπει να είναι νοστιμότατες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήYou are not going to believe it but I had lentils for my lunch today! I love them. Next time try with a little bit of vinegar. It is very common in the centre of Spain. Besos.
ΑπάντησηΔιαγραφήThanks a lot for your advice.
ΔιαγραφήΑυτες οι φακιές είναι αλλιώτικες... είναι πραγματικά ένα υπερπλήρες γεύμα, όλο νοστιμιά. Ολα τα υλικά που έβαλες είναι νοστιμότατα. Θα τις δοκιμάσω σίγουρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κόκκαλο μπορεί να αντικατασταθεί ίσως από κύβο βοδινού?
Φιλιά
Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση....
ΔιαγραφήΣίγουρα θα μπορούσε να αντικατασταθεί το κόκκαλο με κύβο ( ή ακόμα και να παραληφθεί) Φιλάκια
Τέλειες φαίνονται!!!Κι εγώ τον προηγούμενο μήνα τις έκανα και τις έφαγα,πρώτη φορά...Γειά στα χέρια σου!Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤις τρώμε συχνά και λόγω των παιδιών...αλλά σίγουρα όχι τόσο πλούσιες! Θα τις φτιάξω έτσι την επόμενη φορά, και φαντάζομαι ότι ο κύβος κάνει δουλειά όπως το κόκκαλο (ας...πούμε δηλαδή). Σίγουρα καλά έκανες που δεν έβαλες αυτό ...το παλιόπραμα...άκου λουκάνικο με αίμα...μπρρρρ...χαχααχαχ!! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήThis lentil meal looks really great. I shall try it!
ΑπάντησηΔιαγραφήi love lentils but really have trouble cooking the right, this recipe looks great!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία εκδοχή για να ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλλιο αργα παρα ποτε δε λενε? Ωραια η εκδοχη σου, τα μανιταρια δεν θα εβαζα αλλα την κραταω για δοκιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ αρωματικές και νόστιμες αυτές οι φακές! Εγώ που τρώω και τις κλασικές, αυτές θα τις καταβρόχθιζα!
ΔιαγραφήΕπίσης το ότι βράζουν μαζί με το κόκκαλο θα δίνει γεύση σαν να είχαν κύβο ζωμού κρέατος, άντε μπράβο να τις εντάξεις σιγά σιγά στη διατροφή σου, εξάλλου μόνο καλό κάνουν!
It looks wonderful! I can see why you were finally swayed to liking lentils :) I like them now, too!
ΑπάντησηΔιαγραφήciao Lenia, a me da bambina non piacevano i piselli.
ΑπάντησηΔιαγραφήFantastica questa zuppa, a me le lenticchie piacciono moltissimo.
un bacione
sabina
appetitotissimi un assaggino lo farei
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν ήμουν μικρή, οι φακές ήταν το αγαπημένο μου φαγητό! Τρελαινόμουν! Και τώρα εξακολουθούν να είναι από τα πολύ αγαπημένα μου! Η παραλλαγή σου φαίνεται πολύ καλή! Αφού συμπάθησες τις φακούλες πάλι καλά! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήMa che brava! Mai dire mai e te lo dice una che fino a 30 anni non ha mangiato broccoli e cavolfiori e che ora ne va pazza. Un bacio cara Lenia!
ΑπάντησηΔιαγραφήMe quedo por aqui de seguidora de tu blog.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://anyolcocina.blogspot.com/
My dear Lenia, I love the lentils, whit muscatel, curios and delicious taste. Have a nice day, dear Lenia!
ΑπάντησηΔιαγραφήA PERFECT dish for winter - healthy and delicious - great recipe!
ΑπάντησηΔιαγραφήmary x
Che bel mix saporito. Adoro le lenticchie ed è un piatto perfetto con questo freddo. Bacioni
ΑπάντησηΔιαγραφήInteressante questa ricetta, un po' diversa dalle solite che si preparano come contorno per capodanno! Questa è perfetta per ottenere un piatto da vero chef!
ΑπάντησηΔιαγραφήBrava!!!
Cara Lenia, bentrovata! E' un piacere visitare il tuo blog e leggere le tue meravigliose ricette. Purtroppo il tempo è quello che è...a presto! Un bacione dalla Sicilia ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήIo le lenticchie le ho sempre adorate! Questa ricetta mi sembra proprio una bontà. A presto!
ΑπάντησηΔιαγραφήGrazie per il commento...amo le lenticchie e tu con questo piatto le hai cucinate da dio!!!!buona vita e buona cucina
ΑπάντησηΔιαγραφήIt looks delicious - I love the big slices of mushrooms you have in there.
ΑπάντησηΔιαγραφήBuonissime le lenticchie, solo che devo stare sempre attenta perchè molto spesso ci sono dei chicchi di grano! Un bacione.
ΑπάντησηΔιαγραφήottima minestra con i funghi!!!complimenti!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήciao Lenia, tu non sai quanto mi piacciono le lenticchie! Senti, ma come mai le metti a bagno? Io metto solo fagioli, fave e ceci; le lenticchie ed i piselli no e si cuociono benissimo.
ΑπάντησηΔιαγραφήUn bacione
Noi di solito non le mettiamo a bagno.Pero la ricetta tratta da un libro spagnolo consigliava di fare cosi!Un bacione grande,carina!
ΔιαγραφήΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ!!ΦΙΛΙΑ!!
e'proprio vero che a volte crediamo che un alimento non ci piaccia e poi scopriamo che invece e' buonissimo come queste lenticchie che hai cucinato bene!
ΑπάντησηΔιαγραφήThis is a really nice recipe. I'm so glad you finally got to taste them and found a recipe that made them appealing to you. Your recipe sounds delicious. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήlooks irresistably hearty & full of nice flavors..;)
ΑπάντησηΔιαγραφήTasty Appetite
Carissima finalmente riesco a passare! Che buono quest'abbinamento! Se riesco lo provo anch'io, e molto volentieri! Un bacione a presto!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜανουσίνα, Λένια κάτι έχω για σας... ελάτε στο σπιτάκι μου να δειτε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτρεψτε μου να χαρισω στο υπεροχο Blog σας ενα μικρο βραβειο : http://illaboratoriodimmskg.blogspot.com/2012/01/blog-post_27.html
ΑπάντησηΔιαγραφή