Αυτό το φαγητό θα μπορούσατε να το κάνετε και με τα απομεινάρια μιας ημέρας.... που φτιάξατε μοσχαράκι βραστό. Είναι εύκολο και γρήγορο. Δοκιμάστε το!!!
Υλικά 2 άτομα
2 μερίδες μοσχάρι
200 γρ μακαρόνια (έτσι λένε για 2....)
ζωμό από το μοσχάρι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 κγ κάππαρη
1 κσ κουκουνάρι
1/4 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
6 καρύδια
100γρ τυρί κρέμα
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζω το μοσχάρι την χύτρα για 20 λεπτά. Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάζω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω τα ψιλοκομμένα λαχανικά μου. Σε ένα μικρό γουδί ή στο μπλέντερ λιώνω τα καρύδια και τα κουκουνάρια και τα ρίχνω και αυτά στο τηγάνι. Ξεπλένω την κάππαρη και την προσθέτω και αυτή στο τηγάνι. Παίρνω ζωμό από το μοσχάρι που έβρασε και τον προσθέτω στο τηγάνι μου να μαλακώσουν τα ψιλοκομμένα λαχανικά μου. Βράζω τα ζυμαρικά μου. Κόβω σε κομματάκια το βρασμένο μοσχαράκι και το βάζω στο τηγάνι, το αφήνω για 5 λεπτά, ανακατεύω αν χρειαστεί. Όταν θα έχει εξατμιστεί ο ζωμός προσθέτω το τυρί κρέμα και ανακατεύω να λιώσει και να μας δώσει μια ωραία σάλτσα. Αλατίζω. Ρίχνω κατευθείαν τα ζυμαρικά με μια πηρούνα από την κατσαρόλα στο τηγάνι, ανακατεύω να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρω και απολαμβάνω όσο είναι ζεστό!!!
This is a dish that can be prepared from the leftovers of a lunch with veal. Although it is really simple and quick, it is worth trying it!
Ingredients (serves 2):
2 portions of veal
200 gr. spaghetti
stock from the meat
1 medium sized red onion, finely chopped
1big garlic clove, finely chopped
1 carrot, finely chopped
2 tsp caper
1 Tbsp pine nuts
1/4 green pepper, finely chopped
6 walnuts
100gr. cream cheese
olive oil
salt and pepper
Directions:
Cook veal in a pressure cooker for 20 minutes. In the meantime saute finely chopped vegetables in a frying pan with a little olive oil. In a mortar or blender grind nuts and add them. Rinse caper and add it too. Pour veal stock in the frying pan so that vegetables get soft. Cook pasta. Cut veal in chunks and add it. Stir and let cook for 5 minutes. When stock is evaporated, add cream cheese, stir and let melt until you get a nice sauce. Season with salt and pepper. When pasta is done, place it directly with a fork in the frying pan and stir well until sauce covers it. Serve and enjoy while hot.
Directions:
Cook veal in a pressure cooker for 20 minutes. In the meantime saute finely chopped vegetables in a frying pan with a little olive oil. In a mortar or blender grind nuts and add them. Rinse caper and add it too. Pour veal stock in the frying pan so that vegetables get soft. Cook pasta. Cut veal in chunks and add it. Stir and let cook for 5 minutes. When stock is evaporated, add cream cheese, stir and let melt until you get a nice sauce. Season with salt and pepper. When pasta is done, place it directly with a fork in the frying pan and stir well until sauce covers it. Serve and enjoy while hot.
saporito primo piatto,complimenti!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερούδια! Αν και πρωί ακόμα μας άνοιξες την όρεξη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατο φαίνεται! φιλιά
Ciao carissima che delizioso primo piatto!!!Bravissima bacioni e buona domenica e un saluto alla Grecia!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται εξαιρετικό!!!Γειά στα χέρια σου!!!Καλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήA gorgeous yummy pasta dish! I love spaghetti
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελεια μακαροναδα! Γεια στα χερια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν στελνετε ενα πιατακια???
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλακια απο το μιλανο
ειρηνη
Delicious and rich dish, I love it! Looks fantastic.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία λύση για μοσχαράκι περισσευούμενο! Καλό Σαββατοκύριακο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ ωραια συνταγη, τα λαχανικα κανουν τη διαφορα!
ΑπάντησηΔιαγραφήLooks delicious Manousina mou!
ΑπάντησηΔιαγραφήWe really love pasta at home and we have it at least once a week. This week it will be the turn of your recipe. Besos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι λες τώρα;!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πολύ ενδιαφέρον το πιάτο, μου άρεσε η πρόσθηκη κάπαρης και cream cheese!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!
Απλό και τέλειο για μια ακόμη φορά....κι έχω και μια πείνα τώρα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωωωωωω! Λατρεύω το συγκεκριμένο φαγητό... είναι τέλειο και με την κάπαρη γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα γεύση! Γειά στα χέρια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήDa leccarsi i baffi!!! Complimenti!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία πρόταση αξιοποίησης! Το κουκουνάρι και η κάππαρη θα δίνουν στο μοσχάρι μια ιδιαίτερη πινελιά!
Ωραίες και οι φωτογραφίες! Να έχεις μια πολύ όμορφη Κυριακή εύχομαι!
τι τυρί κρεμα εβαλες;στυλ φιλαδέλφειας ή άλλο;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη βδομάδα ευχομαι!
penso che sia un ottimo primo piatto,e non solo,che permette anche di reciclare della carne avanzata,buono!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora: Τυρί τύπου Φιλαδέλφεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
hanno un aspetto molto appetitoso, brava Lenia, un bacione!
ΑπάντησηΔιαγραφήUn piatto completo e pieno di gusto!
ΑπάντησηΔιαγραφήDavvero originale! Un abbraccio!!
ΑπάντησηΔιαγραφήyummy. sooooo delicious. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μέθοδος να ρίχνω τα ζυμαρικά μέσα στην βρασμένη σάλτσα του κρεατικού ή του πουλερικού για ένα ακόμη 2λεπτο βράσιμο είναι ότι πιο καλό, για να γίνουν πεντανόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο φαγητό, χωρίς άλλα σχόλια :-))